Nu esti logat!

Login | Nu ai cont? Creeaza cont nou
      Adauga mobilul
tau aici!
Fa-ti cont acum
HomeNoutatiTelefoane mobileForumJocuriAplicatii
Cautare
cautare avansata

Review Samsung Galaxy Note II


scris de emobil / duminicã, 10 feb 2013


Samsung Galaxy Note II - Vedere din fata

Smartphone-ul tableta al celor de la Samsung a fost lansat pe piata la sfarsitul lui septembrie 2012, desi fusese anuntat cu doar o luna mai devreme. Daca ar fi sa il comparam cu fratele sau mai mic Galaxy S III, Galaxy Note II ar avea castig de cauza in toate categoriile, de la design pana la specificatii si performanta. Imediat dupa ce a fost pus in vanzare, Galaxy Note II a intrecut asteptarile celor de la Samsung. Inclusiv in momentul de fata inca se vand nenumarate exemplare zilnic in intreaga lume, contribuind astfel la profitul record pe care compania il are de la infiintare si pana acum. Nu e de mirare ca in fiecare an Samsung ne delecteaza cu cate un smartphone sau cu cate o tableta noua, fapt care aduce cu sine si mai mult profit. Dar destul cu datele plictisitoare, sa vedem totusi cat de bun este noul Samsung Galaxy Note II.



Vezi lista completa de specificatii si dotari ale Samsung Galaxy Note II



Aspect exterior / Utilizare / Functii de baza / Multimedia / Conectivitate / Aplicatii / Prezentare video / Concluzii


Aspect exterior



Intrucat ne propunem o analiza cat mai detaliata a noului Samsung Galaxy Note II, vom incepe cu ambalajul in care primim smartphone-ul, cu accesoriile si cu aspectul exterior, respectiv butoanele si slot-urile telefonului.

In momentul in care deschidem capacul cutiei, putem observa marimea telefonului. A fost asezat strategic astfel incat sa lase impresia ca doar telefonul se afla in cutie. Dupa ce il luam de la locul sau, dedesubt putem observa accesoriile si manualul de utilizare. Desi nimeni nu se prea oboseste sa mai citeasca manualul de utilizare, uneori poate fi util. In acest caz, data fiind multitudinea de aplicatii si oportunitati pe care ni le ofera Galaxy Note II, poate ar fi mai bine sa aruncam o privire in manual. In cutie mai gasim si o pereche de casti, cablul USB prin care se va realiza si incarcarea telefonului, adaptorul pentru priza in care se va cupla cablul USB in momentul in care dorim sa incarcam bateria, rezerve de diferite marimi pentru dopurile castilor si bineinteles bateria telefonului. Telefonul este mare ca dimensiune. Are nu mai putin de 80,5mm latime, 151,1mm inaltime, 9,4mm grosime respectiv greutatea de 180 grame.

Samsung Galaxy Note II - Vedere din fata/ dreaptaSamsung Galaxy Note II - Vedere din fata/ stanga

La o privire atenta, observam ca Samsung Galaxy Note II seamana extrem de mult cu Galaxy S III; are aceleasi linii, doar ca este mai mare. De ce? Raspunsul este simplu. Galaxy S III a avut un succes enorm pe piata, iar cei de la Samsung au vrut sa se asigure ca si Galaxy Note II se va bucura de aceeasi primire.

Samsung Galaxy Note II - S PenPe partea cu ecranul avem butonul central din partea de jos, pentru accesarea meniului principal. In stanga si in dreapta acestuia sunt doua butoane, cel din stanga pentru accesarea optiunilor diferitelor aplicatii, iar cel din dreapta pentru a reveni la meniul/submeniul precedent. In partea de sus avem o camera pentru eventualele apeluri video. Pe partea de sus a telefonului avem jack-ul de 3,5mm pentru casti. In partea din dreapta este plasat butonul pentru blocare respectiv deblocare a tastelor, buton care va fi folosit si pentru inchiderea si deschiderea telefonului, iar in partea din stanga avem butonul pentru ajustarea volumului. In sfarsit, in partea de jos avem slot-ul pentru inserarea cablului USB, util in momentul in care dorim sa transferam date sau sa reincarcam bateria.

Samsung Galaxy Note II - Vedere din spateSamsung Galaxy Note II - Vedere din stanga

Cum spuneam, bateria nu este conectata la telefon in prima faza. Daca inlaturam capacul din spatele telefonului, putem observa locul bateriei, precum si slot-urile pentru cartela SIM si pentru cardul de memorie de tip MicroSD, care poate avea o capacitate maxima de 64 GB.

De asemenea Samsung Galaxy Note II vine si cu o tehnologie inovatoare, prin utilizarea S Pen. Acesta se afla in partea de jos a telefonului, langa slot-ul pentru conectarea cablului USB. Odata cu S Pen vine si o serie de aplicatii care faciliteaza utilizarea anumitor functii din telefon, dar despre acestea vom vorbi mai pe larg in sectiunile de mai jos.


Utilizare



Telefonul este echipat cu un procesor de tip Quad Core, modelul Cortex A9, si are o frecventa de 1,6 GHz. Are o memorie RAM de 2 GB, ceea ce va face ca rularea mai multor aplicatii simultan sa nu reprezinte o problema. Cei de la Samsung au instalat pe Galaxy Note II sistemul de operare Android v4.1.1 Jellybean. Astfel, schimbarea cadrelor de pe display-ul telefonului se realizeaza cu aproximativ 60 FPS, dand impresia de continuitate.

Rezolutia ecranului este de 720 x 1280 pixeli, exact ca la telefonul Galaxy S III. Insa din cauza ca ecranul este mai mare la Galaxy Note II, nu vom avea probleme cu citirea textelor sau vizualizarea imaginilor de pe orice site web. Ecranul foloseste tehnologia super AMOLED HD pentru a da o noua dimensiune imaginilor si videoclipurilor vizualizate. Astfel, cele 16 milioane de culori vor crea contraste puternice, oferind astfel utilizatorului senzatia de claritate dusa la extrem. Pe cale de consecinta a dimensiunii mari, diagonala telefonului este si ea impresionanta: 5,5 inch adica aproximativ 14 centimetri.

Viteza cu care raspunde ecranul la comenzile tale este de asemenea incredibila. Practic nu este vizibila intarzierea pentru ochiul uman in momentul in care decidem sa dam o comanda. Telefonul nu este greu de utilizat, insa cuprinde o gama larga de functii, deci ne va lua ceva timp pana cand vom descoperi fiecare particularitate a acestuia.

Bateria de tip Li-Ion 3100 mAh va oferi o autonomie de 900 de ore in regim de asteptare si pana la 16 ore in regim de convorbire 3G. Depinde in mod evident de modul de utilizare, nefiind imposibil sa il consumi intr-o singura zi daca il folosesti de dimineata pana seara.


Functii de baza



Cei de la Samsung si-au clasificat telefonul in categoria telefoanelor-tableta (phablet), ceea ce inseamna ca putem efectua apeluri vocale, apeluri video si expedia mesaje la fel ca si cu orice alt telefon. Depinzand de memoria interna, putem practic stoca un numar nelimitat de contacte. Fiecarui contact in parte ii putem asocia o imagine, un sunet distinctiv de apel si putem de asemenea sa facem legatura intre un contul de Facebook/ Google+/ Twitter si numarul de telefon din lista noastra de contacte.

La scrierea de mesaje putem folosi S Pen. Acesta are o varianta imbunatatita tehnicii scrisului de mana, astfel ca nu vor mai aparea diferente intre ceea ce dorim sa scriem si ceea ce apare defapt pe ecran. Daca nu dorim sa folosim S Pen, putem folosi si tastatura care va aparea pe ecran, si astfel putem compune SMS-uri ca pe orice alt telefon cu touchscreen.

De asemenea putem folosi functia de apel video catre un telefon compatibil. Camera de pe partea din fata are rezolutia de 1,9MP, deci va oferi imagini cu un nivel decent de detalii si claritate.


Multimedia



Vom incepe cu camera pe care telefonul o are in dotare. Este o camera cu rezolutia de 8 MP, iar fotografiile pot avea rezolutia maxima de 3264x2448 pixeli. Daca dorim sa filmam cu camera, e bine de stiut faptul ca rezolutia maxima a unei filmari este de 1920x1080 pixeli (Full HD). De asemenea, langa camera este pozitionat blitz-ul cu tehnologia LED, pentru o iluminare desavarsita a fotografiilor. Camera are o serie de facilitati care le voi prezenta mai jos:

Low light shooting
In momentul in care ne aflam intr-o camera sau intr-un spatiu slab iluminat, senzorul va detecta acest lucru si astfel se vor evidentia si amplifica zonele iluminate, rezultatul fiind o poza cu un grad mai mare de luminozitate.

Auto focus
Fie ca facem o poza de aproape, sau fotografiem un peisaj, camera se va adapta automat si va regla distanta de focalizare astfel incat claritatea imaginii sa fie maxima.

Burst Shot & Best Photo
Putem seta camera astfel incat sa se declanseze de mai multe ori pe secunda. Apoi camera va alege fotografia cu gradul cel mai ridicat de claritate, considerand-o astfel ca fiind produsul final. De asemenea putem seta doar optiunea Burst Shot, urmand ca noi sa alegem ce fotografii dorim sa pastram din cele efectuate.

Video Snapshot
In momentul in care filmam, putem decide sa facem si o poza daca dorim sa imortalizam un moment anume. Actiunea de filmare nu va fi deranjata, iar poza va fi salvata automat.

Zero Shutter Lag
Mereu in momentul in care vrem sa facem o poza, stim ca exista o oarecare intarziere intre momentul cand noi apasam butonul de declansare, si momentul cand aparatul executa comanda. Cu functia Zero Shutter Lag nu va mai fi cazul. Acum, in momentul in care dam comanda de efectuare a unei fotografii, Galaxy Note II o va executa fara intarziere.

Ca si extensii suportate de catre Galaxy Note II avem 3GP (MP4), WMV (ASF), AVI, FLV si MKV pentru redarea video, iar pentru redarea audio extensiile sunt: MP3, OGG, WMA, AAC, AAC+, eAAC+, AMR, MIDI, WAV si AC-3. Memoria interna de 16GB poate stoca extrem de multe poze, melodii si videoclipuri, iar daca avem si un card MicroSD putem mari semnificativ capacitatea.

Fiind semi-clasificat in categoria tabletelor, Galaxy Note II este capabil de multitasking fara ca macar sa suprasolicitam procesorul sau memoria RAM. De exemplu, daca acum vizualizam un videoclip si dorim sa facem si altceva, putem sa il plasam pe jumatate de ecran, iar in cealalta jumatate putem de exemplu sa deschidem un browser sau sa efectuam orice alta activitate.

De asemenea, daca dorim sa trimitem un e-mail cu o fotografie sau un videoclip, se poate realiza acest lucru cu numai cateva atingeri de ecran. Poate este bine si de evidentiat faptul ca Samsung Galaxy Note II are si radio FM stereo, si desi nu stiu cati dintre noi mai asculta radio pe smartphone, poate fi util in unele imprejurari.


Conectivitate



Din punct de vedere tehnic, telefonul este dotat cu GPRS, tehnologie Bluetooth v4.0 si tehnololgie wireless 802.11 b/g/n - identica cu tehnologia din marea majoritate a laptop-urilor de astazi. Asta inseamna ca orice website am vrea sa vizitam, viteza va depinde numai de semnalul WiFi.

Conectarea la PC sau laptop se face extrem de usor. Trebuie doar sa conectam cablul USB la PC/laptop, si apoi la telefon. Exista si o aplicatie pe website-ul celor de la Samsung (Samsung PC Studio) cu ajutorul careia putem face update manual la soft-ul smartphone-ului, sau putem face mai usor transfer de date intre PC/laptop si telefon.

De asemenea telefonul este dotat cu o multitudine de senzori. Accelerometru, barometru, senzor giroscopic, senzor de proximitate si chiar si busola digitala, pentru orice eventualitate.

Efectuand un test de viteza al conexiunii WiFi intr-o zona cu semnal puternic, am observat faptul ca Samsung Galaxy Note II scoate in jur de 30 mb/s download speed si 4.5mb/s upload speed.


Aplicatii



Printre cele mai cunoscute aplicatii preinstalate pe smartphone-ul celor de la Samsung se afla Dropbox, Facebook si Flipboard. Facebook stim cu totii la ce se refera, asa ca vom vorbi despre Dropbox si Flipboard. Dropbox este o aplicatie gratuita pentru file-sharing. Prin intermediul unui username si a unei parole ne putem loga in contul de Dropbox si putem uploada diferite fisiere. Dupa ce am terminat de facut upload, Dropbox va sincroniza automat datele, astfel ca fisierele vor fi accesibile din orice colt al lumii, cu conditia sa avem acces la Internet si sa stim acelasi username si aceeasi parola. Partea buna legata de Dropbox este ca odata cu achizitionarea telefonului Samsung Galaxy Note II vom primi 50 GB de spatiu pe platforma Dropbox.

Aplicatia Flipboard nu este chiar atat de cunoscuta, insa este foarte utila. Este o aplicatie care ne ajuta sa fim mereu in tema cu ultimele stiri din orice domeniu. Putem selecta ce domenii ne intereseaza sau putem urmari pagini de Twitter, totul cu cateva atingeri de ecran.

De asemenea sunt si anumite aplicatii care au stransa legatura cu S Pen, stiloul cu care este dotat Galaxy Note II. De exemplu, aplicatia S Note permite realizarea rapida a unei notite doar apasand de doua ori repede cu stiloul pe ecran.

Descarcarea de aplicatii se face extrem de usor. Se poate vizita site-ul oficial Samsung, selectam apoi Samsung Apps, si de acolo totul devine simplu. Sunt extrem de multe aplicatii care pot fi descarcate in mod gratuit, dar si unele pentru care trebuie sa platim.

Prezentare video





Concluzii



Plusuri:
+ ecran mare cu rezolutie buna
+ hardware puternic
+ multitasking cu posibilitatea de a afisa mai multe aplicatii simultan pe ecran
+ camera foto buna
+ multe aplicatii preinstalate

Minusuri:
- dimensiuni mari

Per total, putem spune ca telefonul Samsung Galaxy Note II este intr-adevar extraordinar, insa nu este chiar pentru oricine. Din cauza marimii mari, este greu de manevrat cu o singura mana.
Am putea spune ca este mai mult o tableta decat un telefon. Este mai degraba construit pentru a trimite e-mailuri, a naviga pe Internet, a fi la curent cu toate noutatile decat pentru efectua apeluri. Partea de hardware este ireprosabila, iar faptul ca este capabil de multitasking cu siguranta constituie un avantaj. Este de admirat si felul in care sunt combinate diferite aplicatii pentru business cu cele pentru timp liber si entertainment.



 
Samsung Galaxy Note II, noul device cu ecran de [ ... ]

Cand a aparut primul Galaxy Note, multi au avut dubii cu privire la decizia Samsung de a lansa un [ ... ]

 
Review Samsung I9000 Galaxy S

Samsung I9000 Galaxy S este unul dintre cel mai populare telefoane Samsung cu Android lansate in [ ... ]

 
Cum ramane cu telefoanele Google? Aproape sigur va [ ... ]

Cine sa-i mai inteleaga pe cei de la Google? Dupa ce au anuntat ca nu vor mai lansa un Google Nexus [ ... ]


1 comentarii. Posteaza un comentariu

 
16-02-2013 11:56 de Anonim

la ce pr este

Posteaza un comentariu

Autor
Comentariu
Verificare   Introdu cu grija caracterele din imaginea de mai jos.





    Alte categorii


    Alte articole


    Forum telefoane mobile

Afla secretele fiecarui mobil si gaseste raspuns la problemele si intrebarile tale pe forum!

Cont iTunes
scris de Mihai144268 pe 13-03 ora 02:57

Va recomand asa ceva
scris de CostinSilviu1990 pe 22-02 ora 18:32

Digi intra peste un abonat orange
scris de CostinSilviu1990 pe 18-01 ora 19:26

digi mobil blocat
scris de CostinSilviu1990 pe 18-01 ora 19:17

nu merge hard reset
scris de CostinSilviu1990 pe 3-01 ora 19:56

Service Profesional
scris de CostinSilviu1990 pe 3-01 ora 19:55

cum sti daca e fake sau nu
scris de CostinSilviu1990 pe 3-01 ora 19:53

Jtag
scris de CostinSilviu1990 pe 29-12 ora 00:00

lycamobile
scris de CostinSilviu1990 pe 28-12 ora 23:42

DEBLOCARE CARD Micro SD
scris de CostinSilviu1990 pe 28-12 ora 16:00

intra in forum



Catalog telefoane mobile: Nokia / Samsung / Sony / LG / Motorola / Sagem / Apple iPhone / HTC / Blackberry / Palm

HOT stuff: Coduri secrete telefoane / Portabilitate - cum pastrezi numarul / Super oferte / Telefoane mobile noi

copyright ©2008-2017 eMobil.ro by HTD Publishing
home | despre eMobil.ro | termeni si conditii de utilizare | contact