Nu esti logat!

Login | Nu ai cont? Creeaza cont nou
      Adauga mobilul
tau aici!
Fa-ti cont acum
HomeNoutatiTelefoane mobileForumJocuriAplicatii
Cautare
cautare avansata

Review Samsung Galaxy S4


scris de emobil / sâmbătă, 14 sep 2013


Samsung Galaxy S4 - Vedere din fata

Smartphone-ul Samsung Galaxy S4 a fost lansat pe piata la inceputul primaverii acestui an, in martie. Un lucru interesant este ca cei de la Samsung au ales sa lanseze acest model la scurt timp dupa ce au scos Galaxy S3. Probabil principalul motiv pentru care au ales acest lucru este legat de lansarea iPhone 5 care a avut loc in noiembrie 2012, la scurt timp dupa lansarea Galaxy S3.



La ora actuala este printre primele telefoane in ceea ce priveste performanta, iar la pret isi surclaseaza adversarii. Este de altfel unul dintre cele mai populare smartphone-uri, cu vanzari impresionante, contribuind semnificativ la succesul Samsung. Nici nu e de mirare, fiind un telefon reusit din multe puncte de vedere.

Vezi lista completa de specificatii si dotari ale Samsung Galaxy S4


Aspect exterior / Utilizare / Functii de baza / Multimedia / Conectivitate / Aplicatii / Prezentare video / Concluzii


Aspect exterior



Primul lucru pe care il poti observa atunci cand vezi cutia lui Samsung Galaxy S4 este rafinamentul. Imitatia de lemn si textura fina indica un finisaj de lux. Pe spatele acesteia se pot gasi date tehnice despre telefon, iar pe partea din dreapta a cutiei puteti observa textul Soy Ink. Acest lucru arata faptul ca s-a folosit cerneala de soia pentru a imprima textul de pe ambalajul exterior al cutiei. Compania a ales sa mearga pe tema naturii inclusiv la ghidul de utilizare pe care il poti gasi in cutie, sub telefonul propriu-zis. Foile din ghidul de utilizare au o culoare maronie, fiind realizate din hartie reciclata.

In cutie gasim o pereche de casti Samsung care au o foarte buna calitate, un cablu USB care poate fi conectat fie la calculator/laptop, fie la adaptorul pentru priza, adaptor care se afla si el in cutie.

Samsung Galaxy S4 - Vedere din fata (alb)Despre cutie am vorbit suficient, e timpul sa trec acum la actorul principal. In primul rand, Galaxy S4 este un telefon mare, dar usor. Chiar foarte usor pentru dimensiunile sale. Cand il iei in mana pentru prima oara vei fi uimit de usurinta cu care il poti manevra. Dupa felul cum arata din fata, telefonul seamana foarte bine cu versiunea Galaxy S3, insa la dimensiuni ceva mai mari. Sub ecran avem bine-cunoscutul buton de home precum si doua butoane capacitive cu functii de return si de afisare a meniului. Deasupra ecranului avem plasata camera pentru convorbiri video, difuzorul pentru apeluri precum si un set de senzori. Pe latura de jos se gaseste mufa pentru cablul microUSB, precum si un microfon.

Samsung Galaxy S4 - Vedere din fata/ stangaSamsung Galaxy S4 - Vedere din stanga

Samsung Galaxy S4 - Vedere din fata/ dreaptaSamsung Galaxy S4 - Vedere din dreapta

In partea din stanga avem doar buton pentru volum, in timp ce pe partea din dreapta se afla butonul de ON/OFF.


In partea de sus se afla jack-ul pentru casti, microfonul pentru reducerea zgomotului de fundal si emitatorul infrarosu.

Samsung Galaxy S4 - Vedere din spateIn partea din spate se afla piesa de rezistenta: o camera de 13 megapixeli dotata cu flash LED si difuzorul. Capacul se poate inlatura prin fortare cu unghia in partea din dreapta, deasupra butonului de ON/OFF. Acolo gasim bateria, slotul microSIM si slotul pentru cardul de memorie microSD. Designul per total este fabulos. Telefonul arata si se manevreaza excelent in mana utilizatorului. Desi pare mare, se ajunge destul de usor in toate colturile cu o singura mana. Pe lateral, de jur-imprejur, telefonul este dotat cu plastic extra-rezistent la socuri si zgarieturi, de culoare argintie. Este facut in mod special pentru a imita metalul. Capacul care acopera bateria este finisat excelent, avand un luciu impresionant. Totusi, se poate zgaria foarte usor si nu este tocmai aderent, in special daca esti umed pe mana.

In ceea ce priveste greutatea telefonului, el cantareste numai 130 grame. Cat despre dimensiuni, in grosime masoara numai 7,9 milimetri, in latime are 69,8 milimetri iar in inaltime 136,6 milimetri. Diagonala ecranului este de 5 inch, fapt ce il claseaza deasupra tuturor telefoanelor care pot fi operate cu o singura mana. Asadar, din punct de vedere estetic nu este absolut nici un aspect pe care il putem reprosa celor de la Samsung. Multi vor spune ca smartphone-urile au ajuns prea mari si probabil ca au dreptate. Desi nu e deloc greu sa il folosesti, trebuie sa te gandesti unde iti tii telefonul de obicei si daca incape usor in buzunarele tale.


Utilizare



Dupa cum era de asteptat, sistemul de operare este Android 4.2 Jelly Bean si va avea parte in curand de un upgrade la 4.3. Ecranul este punctul forte, alaturi de camera foto, bineinteles. Acesta are, dupa cum am spus deja, diagonala de 5 inch, o rezolutie de 1080 x 1920 si 16 milioane de culori. Are o densitate de 441 pixeli pe inch. Este de mentionat faptul ca ecranul e foarte sensibil si raspunde la comenzi foarte bine, la fel ca si butoanele capacitive din partea de jos.

Bateria are o capacitate de 2600 mAh. Producatorul sustine ca ea rezista nu mai putin de 350 ore in stand-by si 17 ore in convorbire continua.

In momentul in care vei porni telefonul pentru prima oara trebuie sa efectuezi setup-ul initial. Acesta consta in setarea limbii de afisare, a retelei WiFi favorite, a orei si a datei precum si a introducerii datelor contului tau Google pentru a putea descarca aplicatii si a fi la curent cu ultimele noutati de pe Google Play. De asemenea ai oportunitatea de a introduce datele tale pentru a accesa aplicatia Dropbox. Tot in procesul de setup initial iti vor fi prezentate si cateva dintre caracteristicile telefonului, urmand ca tu sa decizi daca vrei sau nu ca ele sa fie activate. Samsung Galaxy S4 este dotat cu un procesor SnapDragon 600 sau SnapDragon 800, depinde de varianta telefonului. Acest procesor este defapt un quad-core cu o frecventa de 1,9 GHz, capabil de a rula si cele mai performante jocuri si aplicatii. Memoria interna variaza de la 16 GB pentru unele variante, la 32 GB sau 64 GB pentru altele. Memoria RAM este de 2GB.

Samsung Galaxy S4 - LifestyleSamsung Galaxy S4 - Lifestyle

Samsung Galaxy S4 - LifestyleSamsung Galaxy S4 - Lifestyle

Samsung Galaxy S4 - LifestyleSamsung Galaxy S4 - Lifestyle

Samsung Galaxy S4 - LifestyleSamsung Galaxy S4 - Lifestyle

Samsung Galaxy S4 - LifestyleSamsung Galaxy S4 - Lifestyle

Samsung Galaxy S4 - LifestyleSamsung Galaxy S4 - Lifestyle

Samsung Galaxy S4 - LifestyleSamsung Galaxy S4 - Lifestyle


Functii de baza



In ceea ce priveste functiile de efectuare a apelurilor audio si video, Samsung Galaxy S4 nu este cu nimic mai prejos fata de alte telefoane. Avand memorie interna de 16 GB, numarul de contacte pe care il poti memora este practic infinit. Poti creea grupuri sau poti avea un numar de contacte preferate care sunt accesibile mult mai usor. Exista functii care iti permit sa atasezi un sunet de apel special sau o fotografie fiecarui contact in parte. Vei avea si aplicatii preinstalate care iti vor permite sa comunici cu prietenii prin e-mail, prin sms-uri, prin instant messaging sau prin apeluri video, dar numarul de aplicatii poate fi usor extins.

Samsung a pus accent si a promovat foarte mult gesturile pentru acest telefon. Functia Direct call consta in efectuarea automata a unui apel catre un contact prin simpla punere la ureche a telefonului. Daca ecranul telefonului este in stand-by, este suficient sa te uiti spre el sau sa intinzi mana, iar acesta va porni automat. De asemenea, in cazul in care utilizatorul adoarme in timp ce foloseste telefonul, acesta va detecta si va intra automat in stand-by, salvand astfel bateria. Alte gesturi includ Air jump si Air browse, cea dintai permitandu-ti sa faci scrolling in browser fara a atinge ecranul. Din pacate, gesturile s-ar putea sa functioneze imperfect uneori.


Multimedia



In domeniul multimedia sunt o multime de lucruri care pot fi spuse. In primul rand, camera foto. Aceasta are o rezolutie de 13 megapixeli si face fotografii ce au o rezolutie maxima de 4128 pe 3096 pixeli in modul 4:3. Se pot efectua fotografii si in modul 16:9, insa acestea vor avea o rezolutie maxima de 4128 pe 2322 pixeli, cu camera setata pe 9 megapixeli. In ceea ce priveste capturile video, Galaxy S4 le realizeaza full HD la 1920 x 1080 pixeli (1080p) si 30 fps. Camera secundara are 2 megapixeli, fiind potrivita pentru a realiza apeluri video la o calitate de 720p. Exista totusi o mica problema in ceea ce priveste camera foto. In conditii de iluminare nu foarte bune, calitatea scade considerabil. Totusi, calitatea fotografiilor facute in exterior este de nota 10. Camera are o multime de optiuni precum HDR, stabilizator de imagine, geo-tagging, autofocus si detectare faciala.

Playerul video incorporat are o interfata destul de prietenoasa si poate reda fisiere de tipul MPEG4, H.264, H.263, DivX, DivX3.11, VC-1, VP8, WMV7/8 si Sorenson Spark.

Playerul audio este de asemenea realizat cu foarte mare pricepere. Se pot sorta melodiile in functie de playlist-uri, albume, artisti, foldere sau intr-un "magic square". Acest magic square memoreaza melodiile in functie de starea ta de spirit. O optiune uttila a acestui player este Sound Alive. Cu Sound Alive, care este de fapt numele pentru egalizatorul grafic, poti seta felul in care se reda o melodie in mai mult de 10 moduri diferite, moduri ce includ classic, jazz, pop, rock, dance si asa mai departe.

Dupa cum era de asteptat, Galaxy S4 nu are radio FM incorporat. In ceea ce priveste senzorii, acestia sunt accelerometru, giroscop, busola digitala si senzor de proximitate. Spuneam ca in partea de sus telefonul are un set de senzori, langa camera pentru apeluri video. Acestia sunt folositi pentru a detecta miscarile utilizatorului si pentru a actiona in concordanta cu acesta.


Conectivitate



Despre conectivitate pot spune ca Samsung Galaxy S4 este dotat cu tehnologie WiFi 802.11 b/g/n/ac si cu infrarosu. Se poate realiza conectarea la calculator sau la laptop foarte usor prin folosirea cablului microUSB care vine odata cu telefonul.

Galaxy S4 vine cu doua browsere, cel nativ Android si Google Chrome. Poti sa-l alegi pe cel care iti place mai mult, Google Chrome fiind ceva mai functional.

O alta aplicatie interesanta care este strans legata de conectivitate consta in utilizarea telefonului pe post de telecomanda. Prin intermediul tehnlogiei infrarosu, telefonul se conecteaza imediat la televizorul tau si astfel poti avea acces la canale, la volum si la butonul de ON/OFF.


Aplicatii



Samsung a preinstalat o serie de aplicatii care ne ajuta in viata de zi cu zi. Printre cele mai interesante se numara S Health, un fel de jurnal al starii de sanatate, care include date despre greutate, tensiune, precum si detalii despre antrenamentele efectuate. Totodata Galaxy S4 incorporeaza si multe aplicatii pentru persoanele dornice de calatorii. Exista un translator, o functie de citire si traducere a cuvintelor din diferite limbi prin intermediul camerei foto, deci practic este imposibil sa te ratacesti intr-o tara straina daca ai acest dispozitiv cu tine. Mai avem la dispozitie aplicatii pentru socializare precum Facebook, Twitter, Gmail si Skype, dar si Galaxy Hub – un portal de jocuri, stiri, carti si aplicatii. Pe langa acestea, avem in dotare aplicatii pentru calculator, calendar, ceas, note, Google Maps si YouTube. In cazul in care consideri ca aplicatiile preinstalate nu iti sunt suficient, poti oricand sa apelezi la Samsung Apps sau la Google Play.


Prezentare video





Concluzii



Plusuri:
+ calitate foto
+ inregistrare video
+ ecran cu rezolutie buna si care raspunde perfect la comenzi
+ hardware (procesor, memorie)
+ viteza de lucru

Minusuri:
- calitate foto in conditii de lumina slaba

A venit momentul sa trag linie la review-ul acestui smartphone de-a dreptul impresionant. Voi vorbi intai despre dezavantaje, pentru ca ele sunt mai putine. Carcasa de plastic face ca telefonul sa para putin fragil, dar daca este manevrat cu grija nu exista motive de ingrijorare. Camera foto lasa de dorit in conditii de iluminare slaba, iar culorile sunt putin suprasaturate. Punctele forte sunt reprezentate de utilizarea camerei in conditii de iluminare buna, multitudinea de aplicatii, procesorul si partea de hardware, designul si ecranul care raspunde excelent la comenzi dar si care ofera unghiuri de vizualizare foarte bune. In ceea ce priveste pretul, Galaxy S4 este mai ieftin decat rivalii HTC One si iPhone 5.

Samsung Galaxy S4 - Vedere din fata (blue)Samsung Galaxy S4 - Vedere din fata (brown)

Samsung Galaxy S4 - Vedere din fata (pink)Samsung Galaxy S4 - Vedere din fata (purple)



 
Update de Android pentru mai multe device-uri [ ... ]

Samsung ofera mai multe update-uri pentru cateva dintre device-urile Galaxy. Cei mai fericiti sunt [ ... ]

 
Samsung Galaxy S4 primeste Android 4.3 Jelly Bean

Noua versiune a sistemului de operare Android 4.3 Jelly Bean este acum disponibila oficial pentru [ ... ]

 
Android 4.4 este disponibil pentru versiunile [ ... ]

Avantajul de a cumpara un device Nexus sau cel putin un smartphone model Google Play este ca [ ... ]


Posteaza un comentariu

Autor
Comentariu
Verificare   Introdu cu grija caracterele din imaginea de mai jos.





    Alte categorii


    Forum telefoane mobile

Afla secretele fiecarui mobil si gaseste raspuns la problemele si intrebarile tale pe forum!

Cont iTunes
scris de Mihai144268 pe 13-03 ora 02:57

Va recomand asa ceva
scris de CostinSilviu1990 pe 22-02 ora 18:32

Digi intra peste un abonat orange
scris de CostinSilviu1990 pe 18-01 ora 19:26

digi mobil blocat
scris de CostinSilviu1990 pe 18-01 ora 19:17

nu merge hard reset
scris de CostinSilviu1990 pe 3-01 ora 19:56

Service Profesional
scris de CostinSilviu1990 pe 3-01 ora 19:55

cum sti daca e fake sau nu
scris de CostinSilviu1990 pe 3-01 ora 19:53

Jtag
scris de CostinSilviu1990 pe 29-12 ora 00:00

lycamobile
scris de CostinSilviu1990 pe 28-12 ora 23:42

DEBLOCARE CARD Micro SD
scris de CostinSilviu1990 pe 28-12 ora 16:00

intra in forum



Catalog telefoane mobile: Nokia / Samsung / Sony / LG / Motorola / Sagem / Apple iPhone / HTC / Blackberry / Palm

HOT stuff: Coduri secrete telefoane / Portabilitate - cum pastrezi numarul / Super oferte / Telefoane mobile noi

copyright ©2008-2017 eMobil.ro by HTD Publishing
home | despre eMobil.ro | termeni si conditii de utilizare | contact