Nu esti logat!

Login | Nu ai cont? Creeaza cont nou
      Adauga mobilul
tau aici!
Fa-ti cont acum
HomeNoutatiTelefoane mobileForumJocuriAplicatii
Cautare
cautare avansata

Review BlackBerry Bold 9700


scris de emobil / duminicã, 07 feb 2010


BlackBerry Bold 9700 - Vedere din fata

BlackBerry Bold 9700 este urmasul modelului de succes Bold 9000. Telefonul este disponibil si in Romania, prin Orange si Vodafone. In comparatie cu predecesorul sau este mai compact si vine cu imbunatatiri, deci are toate sansele sa ajunga la fel de popular. Imi place foarte mult cum arata, telefonul este subtire si solid.



Ca orice telefon BlackBerry, functioneaza la capacitate maxima doar daca activezi un serviciu BlackBerry de la operatorul tau. Fara aceste servicii, nu vei putea sa faci altceva decat sa vorbesti sau sa trimiti si sa primesti SMS-uri.

Vezi lista completa de specificatii si dotari ale BlackBerry Bold 9700



Aspect exterior / Utilizare / Functii de baza / Multimedia / Conectivitate / Aplicatii / Prezentare video / Concluzii


Aspect exterior



Am primit cutia lui BlackBerry Bold 9700 cu destul de multe accesorii, cat sa justifice pretul oarecum ridicat al dispozitivului. M-am bucurat sa gasesc adaptoare pentru mai multe tipuri de prize, astfel incat iti poti incarca telefonul si atunci cand pleci din tara. E un lucru rar intalnit la telefoanele obisnuite. Am mai primit un set de casti handsfree, un cablu microUSB, o frumoasa husa din piele neagra, CD-ul cu software si manualul de utilizare. BlackBerry Bold 9000 avea 1 GB de memorie interna, Bold 9700 are doar 256 MB. Ca sa compenseze acest lucru, RIM a pus un card microSD de 2 GB in pachet.

Ca dimensiuni, noul Bold a pierdut cativa mm. Telefonul arata acum mai suplu. Are o lungime de 109 mm, o latime de 60 mm si o grosime de numai 14 mm. Greutatea este de 122 de grame, aproximativ egala cu cea a lui Nokia E72, principalul sau concurent.

Partea frontala este impartita oarecum egal intre ecran si tastatura. Deasupra ecranului de 2,44 inch se afla difuzorul si LED-ul de stare. Lipseste de aici camera secundara pentru apelurile video. Sub ecran se afla tastatura QWERTY, cu butoanele sale lucioase si usor iesite in relief. Cele cinci taste rapide se afla imediat sub ecran. Cea mai importanta modificare adusa designului telefonului este ca traditionalul trackball a fost inlocuit cu un touchpad. Touchpad-ul este extrem de precis, nu credeam ca poate sa existe ceva mai bun decat un trackball.

BlackBerry Bold 9700 - Vedere din fata/ stangaIn partea stanga se gaseste jack-ul audio de 3,5 mm si portul microUSB. Acestea nu sunt protejate impotriva prafului. Tot aici se afla si tasta pentru comenzi vocale. Poti sa-i asociezi acestei taste si alte functii, e posibil sa nu folosesti prea mult comenzile vocale si sa ai nevoie de alta functie ce merita accesata rapid.


BlackBerry Bold 9700 - Vedere din fata/ dreaptaIn partea dreapta telefonul are tasta de volum si tasta dedicata camerei foto. Aceasta are doua nivele de apasare, la primul pas realizandu-se focalizarea, iar la al doilea nivel se realizeaza fotografierea propriu-zisa.


In partea de sus telefonul are tasta ce blocheaza telefonul si tasta mute. Sunt bine mascate, aproape ca nici nu iti dai seama ca exista acolo daca nu ar fi marcate cu o inscriptie sugestiva.

In partea de jos nu am gasit decat microfonul.

BlackBerry Bold 9700 - Vedere din spateSpatele telefonului gazduieste camera foto de 3,2 megapixeli, ce are flash LED. Tot aici se afla si difuzorul. Sub capac se afla acumulatorul de 1500 mAh, care conform producatorului ar oferi o autonomie de 408 ore in standby si 6 ore de convorbire. Am folosit telefonul intens si bateria este intr-adevar performanta. L-am incarcat in medie o data la trei zile. La o utilizare moderata ar putea rezista chiar si o saptamana.

Chiar daca nu are carcasa metalica, Bold 9700 da impresia ca este un telefon de calitate. Are cateva elemente din cauciuc pe margini si pe capacul bateriei, facandu-l mai placut la atingere. Aceste componente de cauciuc fac telefonul sa stea mai bine in mana, deci sunt mai putine sanse sa il scapi accidental.


Utilizare



O alta noutate importanta este sistemul de operare al lui BlackBerry Bold 9700. BlackBerry OS a ajuns la versiunea 5. Nu va fi greu sa te obisnuiesti cu el daca ai mai folosit un BlackBerry, meniurile sunt structurate aproape identic ca in cazul versiunilor mai vechi.

Ecranul principal este bine organizat. In partea de jos ai acces la sase icon-uri care sunt comenzile rapide pentru aplicatiile des folosite.

Ecranul lui BlackBerry Bold 9700 are 2,44 inch si o rezolutie de 480 x 360 pixeli. Poate sa afiseze pana la 65.000 de culori. Imaginea afisata are contrast si luminozitate foarte bune. Am ramas placut surprins cand am folosit telefonul in lumina puternica a soarelui, imaginea reuseste sa ramana usor de citit.

Si tastatura QWERTY este foarte reusita. Aceasta are taste dispuse pe patru randuri, iar tastele sunt suficient de mari si usor de folosit. Tastele numerice se afla in partea stanga a tastaturii, spre deosebire de alte telefoane cu tastatura QWERTY, care au aceste taste pozitionate central.

Ca performanta, Bold 9700 se descurca foarte bine. Cat timp l-am testat nu s-a blocat si nici nu m-a facut sa astept mult sa deschida o aplicatie. Procesorul de 624 MHz este suficient de rapid incat sa ruleze perfect toate aplicatiile pe care le are. Se vede si ca a crescut dimensiunea memoriei RAM, de la 128 MB la Bold 9000 la 256 MB la Bold 9700.


Functii de baza



Functiile de apelare sunt foarte bune, ca pentru orice telefon din aceasta categorie de pret. Sunetul se aude tare si clar, microfonul este de calitate, iar receptia semnalului este buna.

Agenda de contacte nu m-a impresionat. Textul este foarte mic. RIM putea sa-l faca mai mare, ca ecranul are o rezolutie suficienta. Functionalitatea este totusi buna. Poti sa adaugi un numar nelimitat de contacte. Pentru fiecare contact poti adauga o multime de informatii suplimentare, cum ar fi numar de fax sau adresa de email. Contactele pot fi organizate si in grupuri.

Functiile de SMS si MMS sunt bune. Nu am nimic special de mentionat aici.

Clientul email este excelent, cum ne-au obisnuit telefoanele BlackBerry. Ai nevoie de un serviciu BlackBerry ca sa il poti folosi. Poate gestiona mai multe conturi de email simultan, anuntandu-te imediat ce primesti un mesaj nou. Suporta atasamente, redimensionand automat pozele pentru a le trimite prin email.


Multimedia



Galeria de imagini este buna, neavand noutati fata de cea de pe Bold 9000. Functioneaza normal, fara efecte spectaculoase. Imaginile sunt afisate sub forma de icon-uri, cate patru pe un rand. Trecerea de la o imagine la alta sau zoom-ul unei imagini se fac rapid, semn ca procesorul este puternic, iar memoria suficienta.

Playerul de muzica este mai bun decat in versiunile mai vechi de BlackBerry OS. Are acum egalizator grafic, cu cateva moduri presetate. Incarca ceva mai rapid melodiile. Poate sorta automat piesele in functie de artist, album, gen. Poti cauta o melodie tastand cateva litere din numele ei sau a artistului. Playerul functioneaza si in fundal. Calitatea audio este asemanatoare cu cea a lui Bold 9000, adica este decenta. Muzica se aude bine chiar si in castile standard.

BlackBerry Bold 9700 nu are radio FM.

Playerul video este mai bun decat ma asteptam la un telefon business. Are chiar si codec-uri DivX si Xvid. Ecranul dispus orizontal afiseaza bine filmele, chiar daca este cam mic. Rezolutia este buna in schimb, iar luminozitatea este ridicata.

Camera foto are 3,2 megapixeli, autofocus si flash LED. Aceasta poate face poze la rezolutie maxima de 2048 x 1536 pixeli. Ca setari, ai la dispoztie setarea balansului de alb, efecte de culoare si stabilizator de imagine digital. Calitatea imaginilor este medie pentru o camera de 3,2 megapixeli, cantitatea de zgomot de imagine fiind acceptabila. Contrastul imaginilor este bun. O poti folosi fara probleme pentru a face ocazional cate o poza. Inregistrarea videose realizeaza la o rezolutie maxima de 480 x 360 pixeli cu 30 fps. Filmele sunt salvate in format 3GP. Calitatea e destul de slaba, dar nu prea ai ce sa-i ceri unei camere de 3,2 megapixeli.


Conectivitate



BlackBerry Bold 9700 ofera conectivitate completa. Te poti conecta la internet prin WiFi sau prin HSDPA 3,6 Mbps. Ma asteptam sincer la HSPA si la o viteza de download de cel putin 7,2 Mbps pentru un telefon business.

Browserul web al lui BlackBerry Bold 9700 este foarte bun. Se vede ca RIM a lucrat la acest aspect, pentru ca Bold 9000 nu avea un browser demn de un smartphone. Noul browser este stabil, rapid, afiseaza corect paginile. Touchpad-ul face navigarea in pagini mai precisa. Marele dezavantaj este lipsa Flash-ului.

Conectarea intre telefon si calculator se poate face fie prin cablul microUSB din pachet, fie prin Bleutooth.

Aplicatii



Calendarul lui BlackBerry Bold 9700 este foarte bun. Poate afisa evenimentele la nivel de zi, saptamana sau luna. Se poate sincroniza cu un server Microsoft Exchange, o functie importanta pentru angajatii companiilor care au asemenea sisteme.

Bold 9700 are posibilitatea de a edita documentele Office, cum ar fi Word, Excel si PowerPoint. Din pacate nu are si viewer de documente PDF.

Alte aplicatii preinstalate sunt un calculator, un convertor de marimi, precum si o functie de inregistrare a vocii. Poti instala multe aplicatii din BlackBerry App World.

Ca orice smartphone care se respecta, Bold 9700 are receptor GPS. Aplicatia preinstalata este BlackBerry Maps. Este foarte reusita pentru o aplicatie gratuita. Trebuie sa ai insa un serviciu BlackBerry pentru ca aceasta aplicatie sa functioneze. Ofera si navigare vocala.

Prezentare video





Concluzii



Plusuri
+ ecran de calitate
+ tastatura QWERTY reusita
+ WiFi si HSDPA
+ GPS
+ procesor puternic de 624 MHz
+ suport DivX si Xvid
+ trackpad precis
+ editor documente Office

Minusuri
- calitatea fotografiilor nu este foarte buna
- nu are radio FM

Concluzie: BlackBerry Bold 9700 se remarca in primul rand prin calitatea carcasei si atentia la detalii. Telefonul ofera o experienta de navigare pe web foarte buna pentru un telefon fara ecran tactil si ofera o autonomie a bateriei de invidiat pentru majoritatea altor smartphone-uri din clasa sa. Poate ca nu e cel mai bun telefon multimedia, in special datorita camerei foto medii. Un utilizator pretentios va sti sa-l aprecieze insa pentru functiile sale business.



 
BlackBerry Bold 9700, lansat in Romania de [ ... ]

Urmasul celebrului Bold a fost lansta astazi in Romania de Vodafone. BlackBerry Bold 9700 arata [ ... ]

 
BlackBerry Bold 9700, acum si la Orange

Fiind vorba de un telefon atat de popular precum BlackBerry Bold 9700, Orange nu putea sa ramana [ ... ]

 
Vanzari in scadere pentru RIM

RIM se scufunda in continuare. Rezultatele financiare pe al doilea trimestru din 2012 nu sunt deloc [ ... ]


Posteaza un comentariu

Autor
Comentariu
Verificare   Introdu cu grija caracterele din imaginea de mai jos.





    Alte categorii


    Alte articole


    Forum telefoane mobile

Afla secretele fiecarui mobil si gaseste raspuns la problemele si intrebarile tale pe forum!

Cont iTunes
scris de Mihai144268 pe 13-03 ora 02:57

Va recomand asa ceva
scris de CostinSilviu1990 pe 22-02 ora 18:32

Digi intra peste un abonat orange
scris de CostinSilviu1990 pe 18-01 ora 19:26

digi mobil blocat
scris de CostinSilviu1990 pe 18-01 ora 19:17

nu merge hard reset
scris de CostinSilviu1990 pe 3-01 ora 19:56

Service Profesional
scris de CostinSilviu1990 pe 3-01 ora 19:55

cum sti daca e fake sau nu
scris de CostinSilviu1990 pe 3-01 ora 19:53

Jtag
scris de CostinSilviu1990 pe 29-12 ora 00:00

lycamobile
scris de CostinSilviu1990 pe 28-12 ora 23:42

DEBLOCARE CARD Micro SD
scris de CostinSilviu1990 pe 28-12 ora 16:00

intra in forum



Catalog telefoane mobile: Nokia / Samsung / Sony / LG / Motorola / Sagem / Apple iPhone / HTC / Blackberry / Palm

HOT stuff: Coduri secrete telefoane / Portabilitate - cum pastrezi numarul / Super oferte / Telefoane mobile noi

copyright ©2008-2017 eMobil.ro by HTD Publishing
home | despre eMobil.ro | termeni si conditii de utilizare | contact