Nu esti logat!

Login | Nu ai cont? Creeaza cont nou
      Adauga mobilul
tau aici!
Fa-ti cont acum
HomeNoutatiTelefoane mobileForumJocuriAplicatii
Cautare
cautare avansata

Review Nokia C3


scris de emobil / duminicã, 19 iun 2011


Nokia C3 - Vedere din fata (Slate Grey)

Nokia C3 este unul din telefoanele ieftine ale producatorului finlandez. Acesta are tastatura QWERTY, fiind creat asadar pentru cei care acceseaza des retelele de socializare si trimit multe mesaje. Hardware-ul telefonului este modest, ceea ce il face un telefon din clasa medie. Telefonul are un ecran de 2,4 inch, o camera foto de 2 megapixeli si 64 MB de RAM.



Nokia C3 este construit pe platforma S40, deci nu este smartphone. Se adreseaza in mod special persoanelor care nu au pretentii mari de la un telefon mobil, dar care isi petrec o mare parte din timp socializand pe Internet sau trimitand mesaje.

Vezi lista completa de specificatii si dotari ale Nokia C3



Aspect exterior / Utilizare / Functii de baza / Multimedia / Conectivitate / Aplicatii / Prezentare video / Concluzii


Aspect exterior



Nokia a redus la maxim pretul acestui telefon, inclusiv prin eliminarea cablului microUSB din pachet. Este o surpriza neplacuta, mai ales ca ambajalul nu are dimensiuni tocmai reduse. Tot ce primesti odata cu telefonul este setul de casti handsfree cu jack audio de 3,5 mm, incarcatorul de camera cu mufa subtire de 2 mm, precum si manualul de utilizare. Ca un bonus, telefonul are instalat un card de memorie microSD de capacitate 2 GB. Daca vrei sa-ti cumperi altul, trebuie sa stii ca Nokia C3 nu suporta carduri de memorie cu capacitate mai mare de 8 GB.

Nokia C3 - Vedere din fata (Golden White)Dimensiunile lui Nokia C3 nu sunt foarte mari. Acesta are o lungime de 115,5 mm, o latime de 58,1 si o grosime de 13,6 mm. Greutatea nu este nici ea prea ridicata, C3 cantarind 114 grame. Imi place ca telefonul este disponibil in mai multe culori, atat culori pe care le-ar alege un barbat, cat si o femeie. Cele trei culori sunt Slate Grey, Golden White si Hot Pink.


Nokia C3 - Vedere din fata (Hot Pink)Partea frontala al lui Nokia C3 pune in evidenta ecranul de 2,4 inch. Sub acesta se afla tastatura QWERTY, care este surprinzator de placuta. Deasupra ecranului se afla doar difuzorul.


Nokia C3 - Vedere din fata/ stanga (Golden White)Nokia C3 - Vedere din stanga (Slate Grey)

In partea stanga, telefonul are slotul pentru cardul de memorie microSD si portul pentru conectarea cablului de date microUSB. Ambele sunt protejate de patrunderea prafului cu un capac de cauciuc.

Nokia C3 - Vedere din dreapta (Slate Grey)In partea dreapta, C3 ar fi trebuit sa aiba tastele de volum, insa acestea lipsesc. Pentru controlul volumului poti folosi tasta D-pad a dispozitivilui.


Nokia C3 - Vedere de sus (Slate Grey)Partea de sus a lui Nokia C3 gazduieste jack-ul audio de 3,5 mm, precum si mufa pentru incarcator de camera. Acestea nu sunt protejate impotriva prafului.


Nokia C3 - Vedere de jos (Slate Grey)In partea de jos telefonul are doar orificiul pentru prinderea curelei de mana.


Nokia C3 - Vedere din spate (Slate Grey)Partea din spate pune in evidenta camera foto de 2 megapixeli fara flash si difuzorul pentru muzica. Lentila camerei foto ocupa o suprafata insemnata, parca pentru a te convinge ca are 5 sau 8 megapixeli. Din pacate este doar un artificiu estetic. Capacul din spate se deschide foarte usor cu ajutorul celor doua butoane din partile laterale. Sub acesta se afla bateria Li-Ion de 1320 mAh, care conform producatorului ar trebui sa ofere o autonomie de 800 de ore de standby si 7 ore de convorbire. Pe parcursul testului bateria a avut o autonomie de aproximativ 4-5 zile cu o utilizare moderata. Capacitatea bateriei este foarte buna pentru un telefon care nu este smartphone si nu are ecran touch, de aceea rezista mai mult decat m-as fi asteptat.


Nokia C3 - Vedere din fata/ stanga (Hot Pink)Designul lui C3 este foarte asemanator cu al lui Nokia E63. Carcasa lui Nokia C3 este confectionata in totalitate din plastic, lucios pe partea frontala si putin mai mat pe partea din spate. Carcasa este destul de solida, nu scartaie, iar capacul bateriei este bine fixat. Chiar daca este lucioasa, carcasa rezista bine la amprente.


Utilizare



C3 este construit pe platforma S40 de la Nokia, ceea ce inseamna ca nu este smartphone. Interfata de utilizare seamana cu cea a lui Symbian S60 3rd Edition, pentru ca Nokia a imbunatatit in ultimul timp si felul in care arata S40. Telefonul merge rapid, nu se blocheaza, nu are sacadari. Interfata nu este totusi moderna, producatori ca Samsung sau LG au reusit sa-si faca si telefoanele care nu sunt smartphone-uri sa arate mai bine.

Ecranul lui Nokia C3 are 2,4 inch si afiseaza o rezolutie de 320 x 240 pixeli, precum si 256.000 culori. Ecranul are o lizibilitate excelenta in lumina puternica a soarelui, un avantaj pe care telefoanele touch nu il au.

Hardware-ul lui Nokia C3 nu este foarte impresionant, dar este suficient pentru un telefon din clasa medie. Telefonul are 64 MB de memorie RAM, 55 MB de memorie interna si 128 MB ROM.


Functii de baza



La capitolul telefonie, Nokia C3 nu are probleme. Nivelul semnalului este bun chiar si in zonele cu acoperire mai slaba cum ar fi pasajele subterane sau la metrou. Difuzorul este puternic, poate reda un sunet clar si tare pentru a putea purta o conversatie chiar si in zonele mai galagioase.

Ecranul principal este cel clasic oferit de Nokia. In partea de sus acesta iti pune la dispozitie informatii legate despre ora, nivelul semnalului, al bateriei, dar si informatii legate de serviciile active cum ar fi Bluetooth-ul sau WiFi-ul. Tot aici sunt afisate apelurile pierdute sau mesajele receptionate. Pe o parte din ecranul principal poti adauga scurtaturi catre contactele favorite din agenda sau poti citi ultimele email-uri primite prin intermediul widgetului dedicat. In partea de jos exista si o zona dedicata scurtaturilor catre diferitele aplicatii instalate pe telefon.

Meniul afiseaza icon-urile sub forma unei matrici de forma 4 x 3, insa poate fi afisat si sub forma de lista. Navigarea prin meniu se face foarte usor cu ajutorul tastei directionale. Daca ai mai avut Nokia pana acum, cu siguranta nu vei avea probleme in utilizarea acestuia. Chiar daca nu ai mai avut Nokia, o sa te obisnuiesti repede pentru ca este intuitiv.

Agenda este limitata la 1.000 de contacte, dar cred ca este suficient pentru un utilizator obisnuit. Interfata este foarte simpla si usor de utilizat. Aceasta afiseaza toate contactele in ordine alfabetica, cautarea unuia dintre prieteni se poate face dupa nume sau numarul de telefon. Fiecarui contact ii poti adauga mai multe numere de telefon pana la maxim 5, poti asigna un ton de apel personalizat pentru fiecare sau poti selecta un contact ca favorit pentru a aparea pe ecranul principal. Pentru cei care au probleme cu vederea, agenda poate afisa contactele cu doua tipuri de font, unul normal si altul mare.

Nokia C3 poate trimite si receptiona mesaje de tip SMS, MMS si email. Pentru primele doua foloseste o aplicatie comuna, iar pentru email un client separat. Scrierea mesajelor este o placere cu tastatura QWERTY. Dureaza putin sa te obisnuiesti cu pozitia literelor daca nu ai mai folosit o tastatura QWERTY pe un telefon, insa dupa cateva zile cu siguranta o vei indragi. Clientul de email suporta protocoalele POP3, SMTP si IMAP4 si se poate conecta concomitent la mai multe conturi de email.

Nefiind smartphone, Nokia C3 nu are multitasking. Nu poti rula mai multe aplicatii simultan din pacate. Singura exceptie este redarea de muzica, playerul de muzica si radioul pot rula in background.


Multimedia



Nokia C3 nu exceleaza in privinta functiilor multimedia, in special datorita ecranului mic. Pentru stocarea fisierelor are doar 55 MB memorie interna, dar poti sa ii adaugi un card microSD de maxim 8 GB. Asa cum am aratat, vine cu un card de 2 GB in pachet.

Galeria de imagini este structurata sub forma de matrice cu iconuri, dar nu are efecte de tranzitie. Sunt afisate cate 12 imagini pe ecranul de 2,4 inch, acesta fiind singurul mod de afisare al imaginilor dintr-un folder. Aplicatia iti pune la dispozitie posibilitatea de a mari imaginile cu ajutorul tastei directionale, iar procesul se realizeaza rapid si fluid. Imaginile poti fi grupate in foldere.

Playerul de muzica poate reda majoritatea formatelor de muzica uzuale, printre care se numara AAC, AAC+, eAAC+, MP3, WMA si AMR-NB. Playerul este simplu, usor de utilizat, si are egalizator cu mai multe moduri presetate. Playerul poate reda muzica si minimizat in fundal. Calitatea audio este foarte buna. Difuzorul poate sa redea clar si tare melodiile, auzindu-se chiar mai bine decat pe alte telefoane mai scumpe.

Radioul FM al lui Nokia C3 are RDS si poate scana si memora in mod automat posturile de radio disponibile la un moment dat. Aplicatia este asemanatoare cu playerul de muzica, putand rula de asemenea in fundal. Radioul functioneaza numai cand ai castile conectate, pentru ca acestea indeplinesc rolul de antena.

Playerul video este cel clasic pe care il intalnim pe telefoanele Nokia. Acesta poate reda videourile in format 3GP si MP4 pe intreg ecranul. Imi place ca imi da posibilitatea sa derulez si inainte si inapoi videourile. Din pacate majoritatea formatelor video utile nu sunt suportate, cum ar fi DivX sau Xvid.

Camera foto are 2 megapixeli si poate face poze la o rezolutie maxima de 1600 x 1200 pixeli. Aplicatia camerei iti da posibilitatea de a regla balansul de alb, rezolutia la care se fotografiaza, cateva efecte de culoare (alb-negru, sepia si negativ) si are chiar un self timer. Calitatea imaginilor nu este deloc buna. Pe langa faptul ca rezolutia este mica, calitatea imaginilor este slaba, avand mult zgomot si culori sterse. Este clar ca nu avem de-a face cu un telefon pe care sa il folosesti pentru poze. Poate doar daca vrei sa pozezi ceva rapid si sa trimiti prin email sau MMS.

Inregistrarea video se face la o rezolutie QVGA la 20 fps cu sunet. Iti dai seama ca nici aceasta calitate nu este satisfacatoare, filmuletele sunt bune doar ca sa te uiti pe telefon la ele. Odata transferate pe calculator, iti dai seama ce rezolutie mica au.


Conectivitate



Nokia C3 nu exceleaza in privinta conectivitatii la Internet, lipsindu-i chiar conectivitatea 3G. Ai totusi la dispozitie EDGE si WiFi b/g, ceea ce este acceptabil.

Pentru transferul de date intre telefon si calculator poti folosi portul microUSB. Telefonul vine fara cablu, deci trebuie sa ti-l cumperi singur. O alta varianta ar fi transferul de date prin Bluetooth in lipsa cablului de date. Profilul A2DP al Bluetooth-ului v2.1 iti permite sa conectezi casti fara fir si sa asculti muzica stereo.

Browserul web al lui Nokia C3 este Opera Mini 4.2, insa mai bine descarci ultima versiune pentru ca are multe imbunatatiri, printre care suportul pentru taburi. Opera Mini este un mare avantaj in lipsa 3G-ului, pentru ca iti comprima paginile web si le incarca totusi destul de rapid. Din pacate ecranul e foarte mic pentru a vedea in conditii bune paginile pe care le accesezi. Nici precizia cursorului nu e foarte buna.


Aplicatii



Nokia C3 nu are foarte multe aplicatii instalate, insa are un organizator excelent. Cu ajutorul acestuia iti poti planifica timpul foarte usor, astfel incat sa nu ratezi nicio intalnire, zi de nastere sau aniversare. Poti vedea evenimentele din calendar la nivel de zi, saptamana sau luna.

Mai ai la dispozitie un cronometru, un ceas cu alarma, calculator (simplu si stiintific), precum si aplicatii pentru Facebook si Twitter. Telefonul nu are GPS, dar poti folosi varianta Java a lui Google Maps, localizarea facandu-se in functie de antenele GSM.

Cand te plictisesti de aplicatiile preinstalate, poti instala altele Java. Una dintre sursele de aplicatii este Ovi Store, magazinul celor de la Nokia.


Prezentare video





Concluzii



Plusuri
+ tastatura QWERTY foarte comoda
+ WiFi b/g
+ ecranul are o lizibilitatea excelenta in lumina puternica
+ radio FM cu RDS
+ jack audio de 3,5 mm
+ calitate audio foarte buna
+ Bluetooth v2.1
+ autonomie ridicata a bateriei

Minusuri
- nu are 3G
- sistem de operare invechit
- nu are cablu USB in pachet
- lipseste multi-taskingul

Concluzie: Nokia C3 este modelul ideal pentru persoanele care isi doresc un telefon pentru conversatii prin mesaje scrise sau prin Facebook si Twitter. Tastatura QWERTY te ajuta sa scrii foarte rapid. Specificatiile nu sunt deloc impresionante, dar nu toata lumea are nevoie de telefoane scumpe si bine dotate.



 
Nokia lanseaza trei telefoane noi: C6, C3 si E5

Nokia a lansat trei modele noi pentru cei care trimit multe mesaje, indiferent daca acestea sunt [ ... ]

 
Nokia 5800 XpressMusic, lansat la Londra

Nokia a anuntat ieri primul sau telefon touchscreen, 5800 XpressMusic. Odata cu lansarea lui, apare [ ... ]

 
Nokia anunta rezultatele financiare pe Q2 2009. [ ... ]

Nokia a anuntat rezultatele financiare pentru trimestrul al doilea din 2009. Vanzarile au scazut cu [ ... ]


2 comentarii. Posteaza un comentariu

 
11-07-2011 19:27 de georgy

avety cele mai tari telefoane

 
05-11-2011 20:10 de Anonim

lasa de dorit cu semnalul fratilor

Posteaza un comentariu

Autor
Comentariu
Verificare   Introdu cu grija caracterele din imaginea de mai jos.





    Alte categorii


    Alte articole


    Forum telefoane mobile

Afla secretele fiecarui mobil si gaseste raspuns la problemele si intrebarile tale pe forum!

Cont iTunes
scris de Mihai144268 pe 13-03 ora 02:57

Va recomand asa ceva
scris de CostinSilviu1990 pe 22-02 ora 18:32

Digi intra peste un abonat orange
scris de CostinSilviu1990 pe 18-01 ora 19:26

digi mobil blocat
scris de CostinSilviu1990 pe 18-01 ora 19:17

nu merge hard reset
scris de CostinSilviu1990 pe 3-01 ora 19:56

Service Profesional
scris de CostinSilviu1990 pe 3-01 ora 19:55

cum sti daca e fake sau nu
scris de CostinSilviu1990 pe 3-01 ora 19:53

Jtag
scris de CostinSilviu1990 pe 29-12 ora 00:00

lycamobile
scris de CostinSilviu1990 pe 28-12 ora 23:42

DEBLOCARE CARD Micro SD
scris de CostinSilviu1990 pe 28-12 ora 16:00

intra in forum



Catalog telefoane mobile: Nokia / Samsung / Sony / LG / Motorola / Sagem / Apple iPhone / HTC / Blackberry / Palm

HOT stuff: Coduri secrete telefoane / Portabilitate - cum pastrezi numarul / Super oferte / Telefoane mobile noi

copyright ©2008-2017 eMobil.ro by HTD Publishing
home | despre eMobil.ro | termeni si conditii de utilizare | contact