Nu esti logat!

Login | Nu ai cont? Creeaza cont nou
      Adauga mobilul
tau aici!
Fa-ti cont acum
HomeNoutatiTelefoane mobileForumJocuriAplicatii
Cautare
cautare avansata

Review Samsung C3050


scris de emobil / sâmbătă, 04 sep 2010


Samsung C3050 - Vedere din fata

Samsung C3050 este un telefon entry-level, conceput pentru cei care nu vor sa investeasca prea mult intr-un telefon mobil, dar au nevoie totusi de un model compact, cu functii numeroase si cu o configuratie acceptabila.



Desi nu costa mult, telefonul poate reda muzica MP3, stie sa inregistreze video si se poate conecta chiar si la Internet. Mai mult decat atat, acesta poate reda si posturile tale preferate de radio.

Vezi lista completa de specificatii si dotari ale Samsung C3050



Aspect exterior / Utilizare / Functii de baza / Multimedia / Conectivitate / Aplicatii / Prezentare video / Concluzii


Aspect exterior



Cutia in care am primit telefonul are putine accesorii. Am gasit in interior manualul de utilizare, castile handsfree si incarcatorul.

Ca dimensiuni, telefonul este destul de compact si usor. C3050 are o greutate de 85 grame. Lungimea sa este de 97 mm, latimea de 47,3 mm, iar grosimea de 14,9 mm. Telefonul este disponibil in doua variante de culoare, negru si roz.

Samsung C3050 - Vedere din fata, deschisPartea frontala evidentiaza ecranul de 2 inch, deasupra caruia se afla difuzorul. Sub acesta se afla tastele uzuale, adica tasta directionala, tasta OK, tasta respingere/ initiere apel, precum si doua taste pentru comenzi rapide, ce pot fi personalizate in functie de preferintele tale.

Deschiderea slide-ului scoate in evidenta tastatura alfa-numerica, ce are taste sensibile la atingere. Tastele nu sunt foarte mari, ceea ce va pune probleme celor care nu au degete de pianist.


Samsung C3050 - Vedere din dreaptaIn partea dreapta a lui C3050 se afla portul pentru conectarea castilor si a incarcatorului de camera. Acest port este protejat impotriva patrunderii prafului cu un capac de plastic.


Samsung C3050 - Vedere din stangaIn partea stanga telefonul are portul pentru cardul de memorie microSD. Si acesta este protejat impotriva patrunderii prafului cu ajutorul unui capac de plastic. Tot aici se afla tastele de control al volumului, foarte usor de apasat.

In partea de sus telefonul nu are niciun buton sau jack. In partea de jos se poate observa doar microfonul.


Samsung C3050 - Vedere din spateSpatele telefonului evidentiaza doar inscriptia producatorului Samsung. Pentru a face poze sau a inregistra video trebuie sa deschizi slide-ul. Odata ce-l deschizi, vei vedea camera foto VGA si o mica oglinda pentru imagini de tip autoportret. Sub capacul din spate se afla bateria de 800 mAh, care ofera o autonomie de 340 ore in stand-by si pana la 7 ore de convorbiri.


Utilizare



Samsung C3050 nu este smartphone, deci ruleaza un sistem de operare propriu Samsung. Interfata de utilizare este simpla si intuitiva, dar invechita fata de sistemele de operare de azi. Nici nu trebuie sa avem multe pretentii, este un model lansat in 2009.

Telefonul Samsung are un ecran de 2 inch, ce ofera o rezolutie slaba de numai 176 x 220 pixeli. Calitatea imagini este destul de buna pentru un ecran cu o rezolutie atat de mica. Din pacate, ecranul nu se vede prea bine in lumina puternica.

In timpul utilizarii mi-a placut ca telefonul nu s-a blocat deloc, fiind poate chiar mai rapid decat un smartphone in anumite situatii. E un telefon simplu la urma urmei, nici nu vad ce ar fi putut sa se blocheze.


Functii de baza



Telefonul nu a receptionat semnalul perfect in toate situatiile, s-ar putea sa ai probleme in zonele cu acoperire foarte slaba. Sunetul din apeluri este insa clar si se aude tare, iar microfonul este destul de bun.

Meniul principal al lui Samsung C3050 este structurat sub forma unei matrici cu 4 linii si 3 coloane. Icon-urile sunt mici, dar in acelasi timp sunt reprezentative pentru fiecare submeniu in parte. Te vei obisnui repede cu meniul, chiar daca nu ai mai folosit un Samsung pana acum.

Agenda telefonica ofera spatiu suficient de stocare pentru contacte, poti sa iti adaugi pana la 1000 de prieteni. Cei care au mai mult de 1000 de prieteni in agenda ar trebui sa se orienteze spre un smartphone, nu spre un telefon ieftin. Fiecare persoana din agenda poate avea mai multe detalii in afara de numarul de telefon, cum ar fi adresa de email, numere de telefon suplimentare etc. Log-ul de apeluri tine minte maxim 30 de apeluri efectuate, 30 receptionate si 30 pierdute.

Samsung C3050 se descurca bine cu mesajele, indiferent daca sunt SMS, MMS sau email. Editorul de mesaje si clientul de email sunt simple si usor de utilizat.


Multimedia



Samsung C3050 vine cu doar 15 MB memorie interna, foarte putin pentru a stoca imagini, melodii sau clipuri video. Aceasta problema se rezolva cu un card de memorie microSD, putand sa maresti spatiul de stocare pana la 8 GB.

Galeria de imagini este cea standard pentru un telefon cu sistem de operare propriu Samsung. Interfata galeriei este veche, aceeasi care o intalneam si la telefoanele Samsung de acum cativa ani, dar imi place ca este rapida si nu se blocheaza deloc. Imaginile se incarca rapid, iar navigarea printre imagini se face fluent. Pacat ca ecranul nu este cine stie ce, asa ca nu o sa te bucuri prea mult de poze.

Camera foto a lui C3050 este VGA, adica poate face fotografii de maxim 640 x 480 pixeli, foarte putin in comparatie cu majoritatea telefoanelor existente in prezent pe piata. Camera nu dispune de autofocus si nici de flash pentru captura foto pe timp de noapte. Interfata este simpla si slaba in ceea ce priveste setarile. Imaginile nu au o calitate foarte buna, dar nici nu ma asteptam la mai mult de la o camera VGA.

Samsung C3050 poate inregistra video, ce-i drept la rezolutia QCIF cu 15 fps. Interfata cu utilizatorul este, la fel ca si la camera foto, saraca in optiuni. Nu prea vad ce ai putea face cu un film QCIF la 15 fps in ziua de azi.

Imi pare bine ca am gasit un player de muzica ce stie sa redea melodii in format MP3. M-a surprins puterea de redare a difuzorului, muzica se aude tare si clar. Pot spune ca si castile din pachet sunt destul de bune pentru a asculta muzica la ele. Playerul de muzica poate rula si in fundal, putand fi controlat in acest timp prin intermediul tastei directionale.

In cazul in care te-ai plictisit de muzica de pe telefon sau pur si simplu vrei sa incerci si altceva, te asteapta radioul FM cu RDS. Aceasta functioneaza doar impreuna cu castile conectate si poate memora posturile de radio din zona in care te afli.

Playerul video nu ii lipseste lui C3050. Nu este foarte bogat in optiuni, in schimb este usor de utilizat.


Conectivitate



Samsung C3050 ofera o conectivitate limitata si nu foarte rapida. Fiind un telefon entry-level, ofera doar conectivitate 2G, conectivitatea 3G sau Internetul de mare viteza prin WiFi lipsind. E bun pentru situatii ocazionale, dar nu pentru un utilizator impatimit de Internet.

Pentru conectarea la calculator poti opta pentru un cablu de date USB, care din pacate nu se afla in pachet, dar pe care il poti cumpara dintr-un magazin de specialitate. O alta optiune ar fi sa folosesti Bluetooth-ul.

Browser-ul web este simplu si ofera o viteza de navigare slaba, datorita conexiunii 2G. Cum spuneam, C3050 nu este pentru cei care intra des pe Intrenet de pe telefon.


Aplicatii



Aplicatiile care vin preinstalate pe C3050 sunt cele standard pentru un Samsung. Una dintre acestea este calendarul, care iti permite sa-ti organizezi timpul destul de bine. Ai posibilitatea de a adauga evenimente, intalniri, remindere, notite si todo-uri. Cu aplicatiile preinstalate poti afla ora oriunde pe glob, poti face cateva calcule simple cu ajutorul calculatorului, poti converti anumite unitati de masura cu ajutorul convertorului si altele.

Pentru tineri exista si cateva jocuri, insa toate acestea sunt demo, necesitand a fi cumparate pentru a te putea juca prin toate nivelele.


Prezentare video





Concluzii



Plusuri
+ robust si compact
+ pret mic
+ radio FM
+ player de muzica
+ difuzor puternic

Minusuri
- lipsa cablu USB in cutie
- ecran mic
- camera foto
- dotari slabe

Concluzie: Samsung C3050 este un telefon entry-level, robust si cu functii suficiente pentru clasa din care face parte. Ofera o autonomie ridicata si un sunet puternic al difuzorului. Este bun pentru cei care vorbesc mult la telefon si trimit multe mesaje, insa nu te gandi la el daca vrei un smartphone sau ai nevoie de Internet pe telefon.



 
Review Samsung B7610 OmniaPRO

Samsung B7610 OmniaPRO este unul dintre primele telefoane Samsung cu Windows Mobile 6.5 si tastatura [ ... ]

 
Samsung Chat 222, un telefon dual SIM cu tastatura [ ... ]

Samsung a lansat modelul Chat 222, un telefon dual SIM ce are tastatura QWERTY sub ecran. Atat [ ... ]

 
Review Samsung I9000 Galaxy S

Samsung I9000 Galaxy S este unul dintre cel mai populare telefoane Samsung cu Android lansate in [ ... ]


6 comentarii. Posteaza un comentariu

 
06-09-2010 15:38 de Anonim

imi place dar cat costa??????????????

 
05-11-2010 20:35 de Anonim

e super telefonul

 
05-12-2010 20:32 de Nikki

E bun telu. L-am avut si eu pana acum o sapt , cand i l-am dat unei prietene. Singura problema a fost ca la un moment dat nu mai pornea .
L-am trimis in service (Vodafone) si i-au schimbat tastatura si l-au resoftat si merge ca nou . Am fost multumit de el un an , cat l-am avut.

 
30-12-2010 12:51 de anonim

misto

 
09-01-2011 16:58 de Anonim

imi place foarte mult

 
22-03-2011 13:22 de Anonim

mda...chiar de asta am si ew:D...ii f bun...

Posteaza un comentariu

Autor
Comentariu
Verificare   Introdu cu grija caracterele din imaginea de mai jos.





    Alte categorii


    Alte articole


    Forum telefoane mobile

Afla secretele fiecarui mobil si gaseste raspuns la problemele si intrebarile tale pe forum!

Cont iTunes
scris de Mihai144268 pe 13-03 ora 02:57

Va recomand asa ceva
scris de CostinSilviu1990 pe 22-02 ora 18:32

Digi intra peste un abonat orange
scris de CostinSilviu1990 pe 18-01 ora 19:26

digi mobil blocat
scris de CostinSilviu1990 pe 18-01 ora 19:17

nu merge hard reset
scris de CostinSilviu1990 pe 3-01 ora 19:56

Service Profesional
scris de CostinSilviu1990 pe 3-01 ora 19:55

cum sti daca e fake sau nu
scris de CostinSilviu1990 pe 3-01 ora 19:53

Jtag
scris de CostinSilviu1990 pe 29-12 ora 00:00

lycamobile
scris de CostinSilviu1990 pe 28-12 ora 23:42

DEBLOCARE CARD Micro SD
scris de CostinSilviu1990 pe 28-12 ora 16:00

intra in forum



Catalog telefoane mobile: Nokia / Samsung / Sony / LG / Motorola / Sagem / Apple iPhone / HTC / Blackberry / Palm

HOT stuff: Coduri secrete telefoane / Portabilitate - cum pastrezi numarul / Super oferte / Telefoane mobile noi

copyright ©2008-2017 eMobil.ro by HTD Publishing
home | despre eMobil.ro | termeni si conditii de utilizare | contact