Nu esti logat!

Login | Nu ai cont? Creeaza cont nou
      Adauga mobilul
tau aici!
Fa-ti cont acum
HomeNoutatiTelefoane mobileForumJocuriAplicatii
Cautare
cautare avansata

Review Samsung E2510


scris de emobil / vineri, 17 apr 2009


Samsung E2510 - Vedere din fata

Samsung este unul dintre cei mai prolifici producator de telefoane cu clapeta. Coreeni au inteles ca daca scot pe piata un numar mare de telefoane, sigur se vor gasi clienti pentru fiecare model, pentru ca gusturile sunt variate. E2510 este un telefon din clasa medie. Desi nu are functii avansate, este mic, arata placut si isi face bine treaba.



Nu e de mirare ca a ajuns rapid un telefon popular. Are un pret corect, raportat la dotari, astfel incat cei care l-au cumparat sunt multumiti.

Vezi lista completa de specificatii si dotari ale Samsung E2510



Aspect exterior / Utilizare / Functii de baza / Multimedia / Conectivitate / Aplicatii / Prezentare video / Concluzii


Aspect exterior



E2510 vine intr-o cutie destul de mare, care te trimite cu gandul mai degraba la un smartphone. Am sperat pentru un moment ca voi gasi si accesorii mai deosebite, insa Samsung nu le-a pus decat pe cele standard. E logica totusi aceasta decizie, pentru ca altfel pretul telefonului ar fi fost mai mare. Am gasit in cutie incarcatorul, castile handsfree, un CD cu software, manualele si cateva pliante.

Samsung E2510 - Vedere din fata, deschisSamsung E2510 este un telefon cu clapeta. Au fost folosite materiale de calitate, astfel incat telefonul pare mai scump decat este in realitate. Este foarte subtire pentru un model cu clapeta, are doar 17 mm grosime. Greutatea este de 80 de grame. De asemenea, lungimea telefonului este de 89 mm, iar latimea de 44 mm. Sta foarte bine in buzunar, fiind aproape insesizabil. Design-ul lucios este placut, insa atrage destul de usor amprentele.


Samsung E2510 - Vedere din fata/ dreapta, deschisEcranul are 1,9 inch si ofera o rezolutie de 128 x 160 pixeli, cu 65.000 culori. Culorile redate sunt vii, textul si imaginile se vad clar, chiar si in lumina directa a soarelui. Tastatura este ergonomica, tastele sunt mari si bine distantate, astfel incat nu ai cum sa le incurci intre ele.


Samsung E2510 - Vedere din dreaptaSamsung E2510 nu este foarte bogat in butoane sau sloturi, are doar minimul necesar. In partea dreapta, se afla slotul cardului microSD si butonul care porneste camera foto si care captureaza fotografiile. Butonul de control al volumului se afla pe partea stanga a telefonului. Ca la majoritatea telefoanelor, are rol dublu, fiind folosit si la modificarea zoom-ului fotografiilor.


Samsung E2510 - Vedere din spate, deschisLa fel de simplu este si capacul telefonului. Nu are ecran secundar, asa ca nu vei putea sa stii daca ai primit vreun apel sau vreun SMS decat daca deschizi clapeta telefonului. Nici macar nu poti sa stii cat e ceasul fara sa-l deschizi. Cred ca e singurul minus al telefonului in ceea ce priveste design-ul, pot sa-l pun insa pe seama incercarilor Samsung de a obtine un pret cat mai bun pentru E2510. Capacul din fata are si camera VGA de 0,3 megapixeli, fara flash.

Am ajuns sa desfac si capacul bateriei. Sub acesta, se afla acumulatorul de 800 mAh. Desi capacitatea este destul de redusa, telefonul consuma foarte putin, asa ca bateria rezista pana la 400 de ore in stand-by si pana 6 ore si 30 minute de convorbire. In perioada in care l-am testat, l-am incarcat in medie o data la cinci zile. Recunosc ca nu l-am folosit decat pentru cateva convorbiri si mesaje, pentru ca nu e un telefon cu care sa faci poze sau sa navighezi pe Internet.


Utilizare



Telefonul are un sistem de operare propriu Samsung, asa ca vei recunoaste meniurile standard ale acestui producator. Meniul este bine structurat, asa ca vei gasi rapid ceea ce cauti. Ca la majoritatea telefoanelor care nu sunt smartphone-uri, aplicatiile pornesc surprinzator de rapid. E2510 nu mi s-a blocat nici macar o singura data.

Cu ajutorul tastei speciale My Menu, poti defini shortcut-uri spre aplicatiile pe care le folosesti mai des, ca sa le accesezi rapid.

Meniul este asemanator cu cel al telefoanelor Nokia Series 40. Meniul este afisat sub forma de matrice 3 x 4. Cele 12 icon-uri pentru care au optat cei de la Samsung sunt foarte intuitive. Chiar daca nu ai mai folosit pana acum un telefon Samsung, iti vei da seama cu siguranta ce functie indeplineste respectivul icon.

Ecranul de asteptare este cel obisnuit, iti ofera in partea de sus informatii despre nivelul semnalului si al bateriei, precum si ceasul si data.


Functii de baza



Desi nu e un telefon scump, Samsung E2510 se descurca fara nicio problema in apeluri. Sunetul se aude tare si clar, asa ca poti sa-l folosesti chiar si in medii mai aglomerate si zgomotoase. Nici cu receptia semnalului nu am avut probleme, am putut sa folosesc telefonul si in zonele cu acoperire mai slaba.

Agenda este foarte limitata, poti adauga un numar maxim de 500 contacte. Daca pana acum spuneam ca 1.000 de contacte e putin, ei bine, 500 este extrem de putin. Cred ca majoritatea dintre noi au mai mult de 500 de oameni in agenda. Poti totusi sa adaugi mai multe informatii pentru fiecare contact in parte, cum ar fi un al doilea numar de telefon, o adresa etc.

E2510 se descurca bine cu mesajele. Aplicatiile de SMS si MMS sunt bine facute. Din pacate, este unul dintre putinele telefoane din ziua de azi care nu au functia de email.


Multimedia



Ecranul de 1,9 inch nu e foarte mare, dar e suficient de bun pentru un telefon de acest tip. Imaginile si filmuletele se vad suficient de bine. Culorile sunt vii, iar contrastul este bun. Galeria de imagini este simpla. Imaginile sunt afisate intr-unul din modurile lista sau matrice. Prima varianta iti ofera posibilitatea sa afli mai multe detalii despre fotografie, cum ar fi data capturarii si marimea sa. Navigarea prin galeria de imagini si vizualizarea imaginilor este o placere, totul se misca foarte rapid, fara delay-uri.

Playerul de muzica este simplu, insa isi face bine treaba. Telefonul nu are jack audio de 3,5 mm, asa ca esti limitat la castile standard care vin in cutie.

In caz ca te plictisesti de muzica din telefon, poti sa optezi pentru radioul FM. Am ramas placut surprins sa observ ca acesta are RDS, aceasta functie lipsind de la unele telefoane mult mai scumpe decat E2510. Poti sa scanezi automat posturile din zona in care te afli si sa le memorezi in telefon. Castile au si rolul de antena, deci nu poti sa asculti radio decat daca le ai conectate.

In ceea ce priveste redarea video, E2510 se descurca bine. Poate sa redea filmulete in formatele 3GP si MP4. Poti sa vizualizezi clipurile si in modul fullscreen.

Camera foto este extrem de slaba, are rezolutie VGA, ceea ce inseamna ca imaginile capturate nu vor avea mai mult de 640 x 480 pixeli. Rezolutia este asadar de 0,3 megapixeli, extrem de putin daca ne gandim ca au aparut si telefoane cu camere de 12 megapixeli. Aplicatia de fotografiere nu iti permite sa faci prea multe setari, iar flash-ul lipseste, deci vei putea sa faci poze doar ziua. Pozele sunt suficient de bune incat sa le trimiti prin MMS, dar se vad slab daca le descarci pe calculator. De tiparit pe hartie foto nici nu poate fi vorba. Camera foto nu permite inregistarea video.


Conectivitate



Telefonul este entry-level, deci nu avem ce sa-i cerem pe partea de conectivitate. Te poti conecta la Internet doar prin GPRS, nu ai optiunea de 3G sau WiFi.

Poti sa conectezi telefonul la calculator prin USB sau Bluetooth. Bluetooth-ul e numai bun si pentru transferul de fisiere intre telefoane, cum ar fi imaginile sau filmuletele. Cablul USB nu este disponibil in pachet, asa ca va trebui sa-l cumperi separat.

Browser-ul web este si el prezent. Rezolutia mica a ecranului face anevoioasa navigarea pe Internet, asa ca il vei folosi doar in cazul in care ai mare nevoie sa gasesti ceva si nu ai un calculator pe aproape.


Aplicatii



Una dintre cele mai interesante aplicatii, desi nu e prea complicata, se numeste Radio FM Recoder si iti permite sa inregistrezi piesele de la radio pe cardul microSD. Nu am gasit o aplicatie asemanatoare preinstalata nici macar la smartphone-uri, de aceea mi s-a parut interesanta.

Organizatorul este si el prezent. Nu vei gasi functii foarte avansate, dar poti sa-ti tii evidenta fara probleme pentru task-urile de zi cu zi. Ai la dispozitie si alarme, care sa-ti aminteasca ce ai de facut.

Alte aplicatii preinstalate sunt un calculator stiintific, un cronometru, cateva jocuri si un program de inregistrare vocala.


Prezentare video





Concluzii



Plusuri:
+ pret accesibil
+ design modern
+ bateria tine mult
+ radio FM cu RDS

Minusuri:
- camera foto VGA
- nu are cablu de date in cutie
- lipsa ecranului secundar

Concluzie: Telefonul este ideal daca nu vrei sa cheltui o avere pe el si il folosesti doar pentru apeluri si SMS-uri. Ocazional, poti sa asculti muzica sau sa faci o poza. Un mare avantaj este ca bateria tine destul de mult, asa ca nu depinzi tot timpul de o priza.



 
Review Samsung B7610 OmniaPRO

Samsung B7610 OmniaPRO este unul dintre primele telefoane Samsung cu Windows Mobile 6.5 si tastatura [ ... ]

 
Samsung Chat 222, un telefon dual SIM cu tastatura [ ... ]

Samsung a lansat modelul Chat 222, un telefon dual SIM ce are tastatura QWERTY sub ecran. Atat [ ... ]

 
Review Samsung I9000 Galaxy S

Samsung I9000 Galaxy S este unul dintre cel mai populare telefoane Samsung cu Android lansate in [ ... ]


63 comentarii. Posteaza un comentariu

 
25-04-2009 19:21 de Gabriel

vreu sa sppun ca telefonu ma surprins
il am de cateva luni si e foarte bun
bateria ma tine 2 sapt
citeste un card de max 2 gb
sunetul e clar si tare deci poti sa asculti muzica linistit la el dar nu are egalizator ca alte telefoane si de aceea nu are bass chiar deloc dar se aude fff clar
pacat de camera......chiar foarte praf
radioul ma surprins
fata de nokia e super bun la radio

 
18-06-2009 13:23 de Anonim

imi ziceti si mie un site ceva de unde as putea lua noi teme sau jocuri ? va rog

 
27-06-2009 21:12 de Anonim

e prea smecher /:>

 
28-06-2009 20:11 de Anonim

e tare ...da de ce nu pot sa schimb la apeluri sa nu mai fie daca deschid clapeta raspund

 
28-06-2009 20:12 de Anonim

e tare ...da imi ziceti si mie un site ceva de unde as putea lua noi teme sau jocuri ? va rog

 
04-08-2009 13:04 de Anonim

pe mine bateria ma tine doar 2 zile si vb f putin la el.nici nu ascult muzica si nu ma joc deloc pe el

 
07-08-2009 08:21 de w_pantera_w_2007

desi e fte ieftin acest telefon este foarte bun, daka te tine bateria 2 zile incearca sa tii tel stins si sa il incarcarci timp de 24 de ore, si faci asta de 2 3 ori, asta ku klapeta sa nu mai raspunda la telefon atunci cand deschizi intri in : meniu/setari/setari aplicatie/apelare/jurnal apeluri/mod preluare apeluri/si debifezi clapeta activa ;) daka mai vreti ceva legat de telefoane contact la nick name adresa IM

 
17-08-2009 12:17 de Anonim

eu am telefonul de cam 3 zile shi as vrea sa imi pun eu o sonerii la mesaj sau sa imi pun o tema dar nu stiu cn ma poate ajuta..?...id-ul meu este iulyk_iulykutzza..va rog..ajutatima....

 
17-08-2009 23:36 de Anonim

cn ma ajuta shi pe mn sa imi pun o tema pe tell..k nu reujesc

 
03-09-2009 14:37 de cosmin

se poate face ce vrei u...sa nu mai raspunda cand ridici capeta..eu am gasit imediat..intrati sa setari..dupaia 5 dupaia 1...iara 1..2 si gasiti acolo..;))

 
11-09-2009 17:12 de Anonim

nu pot sa sun nicaieri. cand incerc sa apelez imi da mesajul nepermis . Ce pot sa fac ?

 
19-10-2009 23:05 de rontzy

de fapt filmeaza telefonu asta...si destul de bine...
ca sa filmezi intrii la camera,dai pe butonul din dreapta si dai comutare la camera video...
ca sa bagati jocuri pe telefon va trebuie 2 fisiere,,,
primul este jocul propriuzis(.jar) ,si al doilea este un fisier .jad ...
daca faceti rost doar de fisierul .jar va trebuie un program (jad maker)
dati search pe google si parca e la primul link...il downloadati si pe urma va descurcati ca deja v,am spus prea multe;)
id,u meu e rontzy_ever ...
bagati,ma in lista doar daca aveti intrebari in legatura cu telefonu...;)

 
20-10-2009 21:05 de Marius

foarte tare telefonu bateria ma uimeste .. imi pare foarte rau ca mi-am spart ecranu .. si nu stiti unde gasesc un pret? ca unde am intrebat e cel putin 60 de lei ..

 
29-10-2009 18:35 de Anonim

eu as vrea sa`l decodez dak s-ar putea dar nu stiu cum chiar nu exista vreun cod ceva ...:-?.. k nu am timp sa ajung la un servis si prin apropiere chiar nu este ... plzzz care ma puteti ajuta

 
28-12-2009 00:41 de ALEX

plz cn ma ajuta cu niste jocuri sau teme pentru super telefonul samsung e2510 ma gasiti la id Al3cSx_Kant3ryStu
plz ajutatima

 
29-12-2009 09:00 de floryna

deci, la telefonul E2510 nu merg teme puse eu am incercat nu.... :(( este foarte bun si daca nu are cablu de date cumparati un adaptor bluetooth.. este bun .. am si yo :P

 
31-12-2009 16:03 de Elish

Eu am samsung e2510 si totul merge foarte bine....bateria tine cel putin o saptamana...imagini teme suuper...le deskark de pe net fara nici o problema...intr-un cuvant e suuper misstoo..e cel mai bun telefon care l-am avut pana acuma din cele 10:D..

 
07-01-2010 16:27 de Anonim

SI CAT COST UN ASEMENEA TELEFON IMI PLACE LA NEBUNIE?

 
08-01-2010 17:01 de Bebe

spuneti-mi va rog are vibratie?ca nu dau de ea

 
09-01-2010 12:33 de Anonim

nu imi palce ca are clapeta in rest plm merge.. dar nici ca e cel mai jmecher telefon pe care l-am avut :)) sau ca tine bateria o saptamana pai pana mea dak nu ii deschizi clapeta logic ca te tine si o luna ;))

 
09-01-2010 12:38 de Anonim

bhai frate sunteti varza ma jur deci merge sa ii schibi si chestia aia sa nu mai raspunzi cad deschizi clapeta am si teme pe el are si vibratie pt bebe legat de filmari nu-mi palce de nici o culoare ;)) pozele sunt acceptabine...la samsung nu se schimba niciodata melodia de la mesaje "de Gabriel

vreu sa sppun ca telefonu ma surprins
il am de cateva luni si e foarte bun
bateria ma tine 2 sapt
citeste un card de max 2 gb"

aqm mai exagerati si voi cat sa te tina bateria 2 saptamani da-o dreaq de treaba ori nu l-am inimerit eu pe ala care tine batieria :))

 
09-01-2010 12:39 de geo

am card de 2 gb in el il citeste dar nu pot sa-l umplu deoarece telefonul nu suporta mai mult de 52 de caractere

 
13-01-2010 10:30 de Anonim

melodiile care au peste 52 de caractere la nume nu le baga in player desi le pui pe card :)

 
14-01-2010 17:43 de Anonim

ce mintiti ma!!!!!!!
nu sta incarcat nici o zi!!!
mincinosilor!!!

 
18-01-2010 17:57 de Anonim ALOOOO

u imi place pt. ca nu poti pune pe el teme....

 
20-01-2010 06:11 de Anonim

daca vreti sa incarcati cardul de 2G faceti mai multe foldere a cate 52 de caractere

 
26-01-2010 20:14 de Anonim

ESTE UN TELEFON SO TARE! MIE CEL PUTIN IMI PLACE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 
05-02-2010 21:24 de Cezar158

imi spune cineva pe forum de unde si cum imi descarc jocuri si teme pentru acest telefon,va rog,va rog,va rog

 
06-02-2010 08:29 de Cezar158

Mesaj catre de Elish:
Imi spui si mie de unde descarc jocuri si teme te rog,te rog,te rog,te rog :[[ :[[,te rog mult,caut de mult pe internet de unde sa le descarc.

 
11-02-2010 14:41 de Anonim

va rog cod de deblocare

 
27-02-2010 16:36 de Anonim

mi sa blocat acest telefon

 
27-02-2010 16:37 de EVELINA

NU MAI POT DE NERVI

 
04-03-2010 09:43 de Anonim

e klumea telu am si yo de asta:D:d

 
09-03-2010 23:52 de adias

pantera ms pt info cu raspusu ca ma dispera cu clapeta aia si nu gaseam nici eu bai oameni buni sa stiti ca o linie de la bat ma tine o zi fiecare si vb de pe el mai putin cam 15 min pe zi mai scriu cate un sms alea alea eu zic ca la pretu pe care il are e destul de bun si sil poate permite orcine un tel finut destul de bun acum cine cere super dotari sasi ia nokia si iphone si alea alea daca i tine buzunaru da la noi in rom is destui care mor de foame si ei au tel scumpe ms inco datapantera de info

 
13-03-2010 20:18 de Anonim

sper ca e bun t ca saptamana viitoare m-am decis sa iau si eu unul dar nu sun sigura ca are canera video ( filmari ) si nici nu stiu cat tine bateria dar sper sa fie bun mai ales cami plac tel cu clapeta chear daca se deschide cu clapeta cand suni e suer abea astept sa vad cum e . am sa va spun sincer sapamana viitoare cum sta treaba la acest tel sper cai bun mai ales daca are muzica cum eu tot ascult in truna cand ma plicti

 
25-03-2010 09:37 de Anonim

vreau ca sa se auda difuzoru tare

 
25-03-2010 09:38 de maryan

va rog vreau un cod pentru samsung e 2510 ca se se auda tare decat este el.

 
07-04-2010 18:40 de Anonim

De ce nu mai am semnal la samsung e 2510 ????

 
16-04-2010 14:16 de Anonim

singurul cod compatibil este *#0206*8378# ............ intrati in H/W testsi la audio setings.... setati la Midi spk la level 14 2000 si la MP3 spk 6000 sau in fiunctie de melodii.....................telefonuleste placut problema este ca are camera vga si exact ca in alte commenturi are numa lista de 52 de caractere si are nuam 4 playlist-uri de cate 30 de melodii...............succes cu codu de setare



PS : nu pot pune nici o tema pe el.....

 
27-04-2010 14:31 de Anonim

da se aude tare dar......are cateva functi care nu imi plac la el cum ar fii se aude tare dar nu prea se intelege etc

 
03-05-2010 19:25 de geo

sall all datimi si mie codul sa se auda mai tare va rog frumos.

 
14-06-2010 01:49 de Anonim

*#0206*8378# asta este codul pentru samsung E2510 pentru muzica

 
28-06-2010 15:35 de Anonim

sa va sic cv dak vreti informatii de3spre telefonu asta cautatima pe adresa de mess mihai3198

 
15-07-2010 18:27 de Anonim

cum schimb melodia la mesaje?stie careva? ms.

 
19-07-2010 20:59 de Anonim

este un telefon bunisor nu merge sati pui te,e si ce vrei tu la mesaje dar in rest are aproape de toate

 
19-07-2010 21:42 de Anonim

DAK VRETI DETALII DESPRE TEL ASTA MA CONTAVTATI PRIN ID batista_extra

 
02-08-2010 21:44 de robert

stiti careva codul pt test audio la tel (mai stiu doar:*#.. .. .. ..*8378#)sa-l fac sa se auda mai tare la melodii...
plz,,., plz,.,,.plz,.

 
02-08-2010 21:45 de robert

mersi am gasit mai sus nu citise-m

 
05-08-2010 00:41 de Anonim

PT Jocuri trebuie sa cauti tip jad si jar dar amandoua tipurile trebuie descarcate in telefon si trebuie jocuri sub 200 kb

 
11-08-2010 22:46 de dyana

vreau sami pun sonerie la mesaje inafara de cele pe care le are telefonul.cum fac?
mc

 
25-09-2010 15:42 de Anonim

codul pt test audio este *#0206*8378#

 
17-10-2010 17:05 de eu sunt

miam scapat telu in apa un pik si gata nu mai am semnal
oare se poate repara?
k lam dus la orange dar zik aia k lam scapat lichi pe el si nu mil mai poate repara;( oare se mai poate repara?


 
25-11-2010 18:40 de Anonim

unde bac codul??

 
22-12-2010 02:20 de ghila

sall as vrea si eu sa intru pe internet la telefon sa iau niste theme dar nu gasesc

 
27-12-2010 12:03 de yonutz_0312

super tare telefonul.cand bagati codul de volum *#0206*8378# reglati la mp3 spk la level 14 vlomul la 4000-valoarea optima

 
01-01-2011 22:06 de Anonim

as vrea si eu un cod pt mesaje...am pus unu da lam uitat si acum nu mai pos sa intru:((
daca stie cineva sa intre pe id-u:jannetjannet15

 
18-01-2011 16:42 de Anonim

e cool

 
01-02-2011 17:06 de boy_adi2002

as dori si io sa stiu codul de restartare al telefonului cn ma poate ajuta ?

 
18-04-2011 09:41 de Anonim

ba scrie pe google coduri pt samsung si gasesti acolo toate codurile.oricum shmecher telu

 
31-05-2011 20:57 de Anonim

cine stie ce trebuie setat pentru a canta melodia care este personalizata unui apelant cand sant castile introduse in telefon?
multumesc!

 
02-06-2011 20:47 de Anonim

cine stie ce trebuie setat pentru a canta melodia care este personalizata unui apelant cand sant castile introduse in telefon?
multumesc!

 
24-11-2011 16:32 de Anonim

e foarte bun

 
24-11-2011 16:33 de alin

e super

Posteaza un comentariu

Autor
Comentariu
Verificare   Introdu cu grija caracterele din imaginea de mai jos.





    Alte categorii


    Alte articole


    Forum telefoane mobile

Afla secretele fiecarui mobil si gaseste raspuns la problemele si intrebarile tale pe forum!

Cont iTunes
scris de Mihai144268 pe 13-03 ora 02:57

Va recomand asa ceva
scris de CostinSilviu1990 pe 22-02 ora 18:32

Digi intra peste un abonat orange
scris de CostinSilviu1990 pe 18-01 ora 19:26

digi mobil blocat
scris de CostinSilviu1990 pe 18-01 ora 19:17

nu merge hard reset
scris de CostinSilviu1990 pe 3-01 ora 19:56

Service Profesional
scris de CostinSilviu1990 pe 3-01 ora 19:55

cum sti daca e fake sau nu
scris de CostinSilviu1990 pe 3-01 ora 19:53

Jtag
scris de CostinSilviu1990 pe 29-12 ora 00:00

lycamobile
scris de CostinSilviu1990 pe 28-12 ora 23:42

DEBLOCARE CARD Micro SD
scris de CostinSilviu1990 pe 28-12 ora 16:00

intra in forum



Catalog telefoane mobile: Nokia / Samsung / Sony / LG / Motorola / Sagem / Apple iPhone / HTC / Blackberry / Palm

HOT stuff: Coduri secrete telefoane / Portabilitate - cum pastrezi numarul / Super oferte / Telefoane mobile noi

copyright ©2008-2017 eMobil.ro by HTD Publishing
home | despre eMobil.ro | termeni si conditii de utilizare | contact