Nu esti logat!

Login | Nu ai cont? Creeaza cont nou
      Adauga mobilul
tau aici!
Fa-ti cont acum
HomeNoutatiTelefoane mobileForumJocuriAplicatii
Cautare
cautare avansata

Review Sony Ericsson Satio


scris de emobil / duminicã, 07 feb 2010


Sony Ericsson Satio - Vedere din fata (negru)

Sony Ericsson Satio a fost unul dintre cele mai asteptate telefoane ale anului 2009. Smartphone-ul cu Symbian si cu ecran touch de mari dimensiuni reuseste sa impresioneze atat prin design, cat si prin functionalitati. Camera foto de 12 megapixeli este una dintre cele mai performante de pe un telefon mobil.



In ciuda acestor performante de invidiat, Satio nu a reusit sa ajunga foarte popular. Au aparut multe alte telefoane cu caracteristici similare, iar Sony Ericsson nu este inca recunoscut pentru smartphone-uri.

Vezi lista completa de specificatii si dotari ale Sony Ericsson Satio



Aspect exterior / Utilizare / Functii de baza / Multimedia / Conectivitate / Aplicatii / Prezentare video / Concluzii


Aspect exterior



Cutia lui Sony Ericsson Satio este mai mica decat ma asteptam pentru un model atat de performant. Accesoriile sunt insa foarte bogate. Am gasit in cutie un cablu USB, incarcatorul, castile handsfree, manualul de utilizare, CD-ul cu software si un stylus. Vine si cu un card microSD de 8 GB, suficient chiar si pentru un utilizator pretentios.

Ca dimensiuni, telefonul se incadreaza in limitele normale pentru un smartphone. Are o lungime de 112 mm, o latime de 55 mm, iar o grosime de numai 13 mm. Camera foto este iesita in relief, partea din spate nefiind uniforma. Greutatea este acceptabila, avand in vedere si dotarile de care dispune. Telefonul cantareste 126 grame. Satio este disponibil in trei variante de culoare, negru, argintiu si bordeaux (un rosu inchis).

Pentru mentinerea greutatii in limite normale, producatorul a ales sa confectioneze carcasa din plastic. Plasticul este de calitate, carcasa este solida.

Sony Ericsson Satio - Vedere din fata (bordeaux)Partea frontala este dominata de ecranul mare 3,5 inch, deasupra caruia se afla senzorul de lumina ambientala, camera pentru video apeluri si bineinteles difuzorul. Sub ecran avem trei taste hardware, tastele de apelare si respingere apel, precum si tasta meniu. La un ecran tactil mare nu putea sa lipseasca senzorul de proximitate. Apasarea prelungita a tastei meniu lanseaza task managerul.


Sony Ericsson Satio - Vedere din stanga (black)In partea stanga telefonul are butonul de blocare a ecranului, portul pentru conectivitate universala (cablu USB, casti handsfree si incarcator) si slotul pentru cardul microSD. Cel din urma are un capac de protectie ce impiedica patrunderea prafului.


Sony Ericsson Satio - Vedere din dreapta (black)In partea dreapta telefonul gazduieste cinci butoane, doua pentru controlul volumului si al zoom-ului, unul pentru captura foto/ video, unul care comuta modurile de fotografiere ale camerei foto si altul care deschide galeria de imagini.


Sony Ericsson Satio - Vedere din fata/ jos (silver)Tasta de pornire se afla in partea de sus a telefonului. Este situata chiar langa difuzor. Cu ajutorul acesteia poti comuta si profilele dispozitivului. Tot aici gasesti si orificiul pentru prinderea curelei de mana. In partea de jos, telefonul are doar difuzorul.


Sony Ericsson Satio - Vedere din spate (silver)Sony Ericsson Satio - Camera foto (black)

In spatele telefonului vei gasi impresionanta camera de 12 megapixeli, ce are un flash cu Xenon si unul LED. Cele doua mici orificii din jurul camerei sunt destinate unor senzori ce masoara luminozitatea si regleaza imaginea in timpul capturii foto sau video.

Sub capacul din spate am gasit baterie de 1000 mAh. Are o capacitate mica pentru un telefon atat de puternic. Producatorul spune ca ar trebui sa ofere o autonomie de 360 ore de stand-by in 2G si de 340 ore in 3G. Timpul de convorbire ar trebui sa fie si el bun, 11 ore in 2G si 4 ore si 50 minute in 3G. In realitate, timpii difera foarte mult pentru ca inevitabil o sa faci multe poze, o sa asculti muzica si o sa navighezi pe Internet. Un utilizator care foloseste la maxim acest telefon il va incarca zilnic. O utilizare moderata ar putea sa-ti asigure o autonomie de maxim trei zile.


Utilizare



Sony Ericsson Satio foloseste ca sistem de operare popularul Symbian S60 5th Edition. Acesta este adaptat pentru Satio, avand ecranul principal diferit de cel de pe Nokia. Ecranul principal este structurat pe cinci tab-uri, care sunt accesibile prin simpla derulare spre stanga sau spre dreapta. Cele cinci tab-uri sunt contacte favorite, bookmark-uri, home, imagini si comenzi rapide. Tranzitia intre tab-uri este rapida, iar accelerometrul reuseste sa roteasca ecranul in aproximativ o secunda.

Primul tab se ocupa de managementul contactelor. Aici poti adauga prietenii pe care ii suni cel mai des, astfel incat ai shortcut-uri pentru ei si nu mai pierzi timp cautandu-i in agenda.

Al doilea tab este cel care se ocupa de managementul bookmark-urilor. Poti memora aici pana la 8 link-uri catre diferite site-uri.

Ecranul Home, este plasat central si arata aproximativ la fel ca la majoritatea telefoanelor. Are o imagine de fundal, numele operatorului, informatii privind data si ora, nivelul semnalului si nivelul de incarcare al bateriei, precum si cateva controale pentru muzica.

Tab-ul fotografii afiseaza o lista verticala cu fotografiile tale din telefon, sortate dupa data. Vizualizarea acestora are efecte de tranzitie placute.

Ultimul tab este dedicat comenzilor rapide. Poti adauga aici comenzi rapide pentru a porni aplicatiile pe care le folosesti des.

Ecranul lui Satio are 3,5 inch si afiseaza o rezolutie de 360 x 640 pixeli, precum si 16 milioane culori. Este una din piesele de rezistenta ale telefonului. Acesta ofera o calitate exceptionala a imaginii, luminozitatea si contrastul sunt excelente pentru un ecran TFT. Ecranul capacitiv poate fi utilizat si cu manusi. Lizibilitatea in lumina puternica a soarelui este decenta, chiar daca nu se compara cu cea a unui Nokia N97.


Functii de baza



In timpul unei convorbiri nu vei avea probleme sa-ti auzi interlocutorul sau sa fii auzit, chiar daca mediul este zgomotos. Difuzorul reda sunetul clar si tare. Nivelul semnalului este si el bun, chiar si atunci cand te afli in pasaje sau parcari subterane.

Meniul principal seamana cu al telefoanelor Nokia cu Symbian. Poate fi afisat sub forma de lista sau matrice. Icon-urile sunt dispuse cate trei pe un rand. Acestea sunt suficient de mari pentru a le putea apasa cu degetul fara probleme.

Agenda lui Sony Erticsson Satio este cea standard pentru Symbian S60 5th Edition. Are capacitate nelimitata de stocare si o multime de functii. Poti sa-i adaugi fiecarui contact un numar mare de informatii suplimentare, cum ar fi numar de telefon fix, adresa, email, data nasterii etc. Cautarea unui contact se face usor, trebuie doar sa tastezi cateva litere dintr-un nume si telefonul iti afiseaza rezultatele pe masura ce tastezi. Jurnalul de apeluri retine pana la 20 de apeluri efectuate plus inca 20 receptionate. Suplimentar exista si o optiune care iti arata istoricul tuturor apelurilor din ultimele 30 de zile.

Sony Ericsson Satio stie sa trimita si sa primeasca toate tipurile de mesaje, atat SMS si MMS, cat si email. SMS-urile si MMS-urile folosesc acelasi editor, iar emailul foloseste un editor separat. Cand incepi sa scrii un mesaj, acesta este in mod implicit SMS. Imediat ce adaugi un fisier multimedia, se transforma automat in MMS.

Clientul email arata chiar bine. Suporta protocoalele POP3/ IMAP si SMTP. Din pacate nu stie sa faca setarile automat, chiar daca ai o adresa de email la un provider important. Clientul accepta si conturi de email multiple, asa ca te poti conecta cu mai multe conturi de email in acelasi timp. Pentru scrierea unui mesaj ai la dispozitie tastatura alfanumerica sau cea QWERTY. Tastele virtuale sunt destul de mari, astfel incat poti sa scrii rapid un text, insa stylus-ul face scrierea mult mai rapida. Ecranul raspunde cu precizie la comenzi.


Multimedia



Galeria de imagini este una dintre cele mai bune pe care le-am vazut pana acum. Are multe posibilitati de personlizare. Are chiar si un buton dedicat, ce se afla pe partea laterala a telefonului. Poti adauga imaginilor diferite tag-uri. E o placere sa vizualizezi un album foto in modul landscape, cu imaginile pe intreg ecranul. Efectele de tranzitie sunt placute, optimizarea pentru utilizarea cu degetul fiind excelenta. Trecerea de la o imagine la alta se face rapid, simtindu-se puterea procesorului ARM Cortex A8 de 600 MHz, impreuna cu sistemul grafic PowerVR SGX.

Sony Ericsson Satio - Muzica (bordeaux)Playerul de muzica este Sony Walkman. Melodiile se pot sorta dupa artist, compozitor si gen. Interfata player-ului este bine optimizata pentru utilizarea cu degetul. Calitatea sunetului este foarte buna, e o placere sa asculti muzica. Din pacate nu are jack audio de 3,5 mm, deci nu vei putea folosi alte casti decat cele de la Sony Ericsson.

Satio are si radio FM stereo, astfel incat poti sa asculti ceva si cand te plictisesti de muzica din telefon.

Playerul video este destul de limitat. Din pacate nu are suport DivX sau Xvid. Filmele se vad totusi bine, ecranul mare contribuind la aspectul placut al acestora. Raportul de aspect este 16:9, ceea ce face ca filmele in acest format sa se vada pe intreg ecranul.

Sony Ericsson Satio - Camera foto (bordeaux)Camera foto este impresionanta, avand 12 megapixeli si flash dublu, unul cu tehnologie LED si altul cu tehnologie Xenon. Cele doua flash-uri nu se folosesc in acelasi timp. Cel cu Xenon este folosit pentru fotografii, iar cel LED este folosit la filmari. Are doi senzori care regleaza automat luminozitatea imaginilor si a filmelor. Imaginile sunt facute la o rezolutie maxima de 4000 x 3000 pixeli. Camera foto are autofocus si mai multe moduri de fotografiere, care pot fi selectate cu ajutorul tastei dedicate aflate pe marginea telefonului. Modul auto este o alegere buna, pentru ca face toate setarile si le face bine. Calitatea imaginilor este exceptionala. Culorile sunt redate foarte realist, detaliile sunt bune, iar nivelul de zgomot este foarte redus. Inregistrarea video se face la rezolutie VGA (640 x 480 pixeli) cu 30 fps. Calitatea video este la randul ei foarte buna, camera lui Sony Ericsson Satio fiind printre cele mai bune la categoria inregistarea VGA.


Conectivitate



Satio iti permite sa te conectezi la Internet atat prin WiFi, cat si prin HSPA (7,2 Mbps download si 3,6 Mbps upload).

Browserul web al lui Sony Ericsson Satio are suport Flash si JavaScript. Incarca paginile rapid si le randeaza foarte bine. Ecranul mare e potrivit pentru utilizarea Internetului. Am observat totusi o problema la derularea paginilor din browser, derularea nu este uniforma. Browserul poate deschide mai multe pagini in acelasi timp. S-a descurcat bine chiar si cu paginile web care contin mult Flash. Din pacate a mai aparut uneori eroarea de "Memory Low", desi telefonul are 256 MB RAM.

Poti conecta telefonul la calculator cu un cablu USB care vine in pachet, dar si prin Bluetooth. Bluetooth-ul are profil A2DP, ceea ce inseamna ca vei putea conecta casti stereo wireless pentru a asculta muzica.


Aplicatii



Satio are functii bune de management al timpului. Calendarul poate fi vizualizat la nivel de zi, saptamana sau luna. Poti adauga evenimente de tip intalnire, memo, aniversare si todo.

Telefonul vine cu Office Mobile, aplicatie ce iti permite sa vizualizezi documentele Word, Excel si PowerPoint. Trebuie sa faci upgrade la versiunea platita pentru a si edita aceste documente. Satio are si cititor de documente PDF, insa licenta de utilizare tine doar 15 zile. Dupa aceasta perioada trebuie fie sa cumperi versiunea completa, fie sa cauti alta aplicatie.

Receptorul GPS foloseste software-ul Wisepilot. Nu este foarte bun, mi s-a blocat de cateva ori. La fel ca la Google Maps, hartile sunt descarcate prin Internet cand ai nevoie de ele. Poti sa instalezi si Google Maps, chiar daca nu are navigare vocala, functioneaza cel putin mai bine.


Prezentare video












Concluzii



Plusuri
+ ecran mare de rezolutie excelenta
+ camera foto de 12 megapixeli
+ procesor puternic si chip grafic dedicat
+ WiFi si HSPA
+ GPS
+ TV-Out
+ viewer de documente Microsoft Office

Minusuri
- nu are suport DivX/ Xvid
- nu are editor de documente Office

Concluzie: Satio este cu siguranta unul dintre cele mai reusite telefoane de la Sony Ericsson. Este puternic, arata bine, iar faptul ca are Symbian iti permite sa instalezi o multime de aplicatii. Din pacate, nu reuseste sa se diferentieze de telefoanele Nokia cu Symbian S60 5th Edition. Cel mai mare concurent al sau este N97, care este si foarte popular. Fotografiile ies foarte bine pe Satio, deci acesta ar putea fi un motiv pentru a-l cumpara, in loc de un telefon Nokia. In rest, mi-e greu sa gasesc un alt motiv pentru a-l prefera in locul unui N97 sau N97 mini.



 
Sony Ericsson a lansat oficial modelul Idou, sub [ ... ]

Sfarsitul de saptamana a venit cu o lansare neasteptata, din partea Sony Ericsson. Este vorba de [ ... ]

 
Review Sony Ericsson Vivaz

Sony Ericsson a reusit sa iasa din anonimatul care incepea sa se astearna asupra sa odata cu [ ... ]

 
Sony Ericsson a rezolvat problemele de software [ ... ]

Sony Ericsson a gasit o rezolvare pentru problemele de software care au determinat retragerea din [ ... ]


5 comentarii. Posteaza un comentariu

 
15-02-2010 20:24 de Anonim

Bun se vede ca ese cool dar il cumperi de pe site sau il dai la schim pe site?Va rog spunetimi si mie ca nu prea inteleg.

 
18-06-2010 14:34 de Anonim

kre N97 ?!din kte am auzit ii cel mai de kkt telefon si cel mai nereusit.Cine a zis "Nokia si restu` " sa-si inghita cuvintele :-j.nu stiu ce vezi tu asa special la N97

 
23-09-2010 16:38 de cipri

am si eu satio.....mereu am probleme cu el! nu stiu ca sai fac. acum mi se blocheaza screenu......il repar shi il vand :P

 
17-01-2011 21:51 de Anonim

Vand satio , pret negociabil , id : slay_asociatie

 
01-02-2011 20:52 de Anonim

http://se-tutoriale.blogspot.com/

Tutoriale SOny

Posteaza un comentariu

Autor
Comentariu
Verificare   Introdu cu grija caracterele din imaginea de mai jos.





    Alte categorii


    Alte articole


    Forum telefoane mobile

Afla secretele fiecarui mobil si gaseste raspuns la problemele si intrebarile tale pe forum!

Cont iTunes
scris de Mihai144268 pe 13-03 ora 02:57

Va recomand asa ceva
scris de CostinSilviu1990 pe 22-02 ora 18:32

Digi intra peste un abonat orange
scris de CostinSilviu1990 pe 18-01 ora 19:26

digi mobil blocat
scris de CostinSilviu1990 pe 18-01 ora 19:17

nu merge hard reset
scris de CostinSilviu1990 pe 3-01 ora 19:56

Service Profesional
scris de CostinSilviu1990 pe 3-01 ora 19:55

cum sti daca e fake sau nu
scris de CostinSilviu1990 pe 3-01 ora 19:53

Jtag
scris de CostinSilviu1990 pe 29-12 ora 00:00

lycamobile
scris de CostinSilviu1990 pe 28-12 ora 23:42

DEBLOCARE CARD Micro SD
scris de CostinSilviu1990 pe 28-12 ora 16:00

intra in forum



Catalog telefoane mobile: Nokia / Samsung / Sony / LG / Motorola / Sagem / Apple iPhone / HTC / Blackberry / Palm

HOT stuff: Coduri secrete telefoane / Portabilitate - cum pastrezi numarul / Super oferte / Telefoane mobile noi

copyright ©2008-2017 eMobil.ro by HTD Publishing
home | despre eMobil.ro | termeni si conditii de utilizare | contact