Nu esti logat!

Login | Nu ai cont? Creeaza cont nou
      Adauga mobilul
tau aici!
Fa-ti cont acum
HomeNoutatiTelefoane mobileForumJocuriAplicatii
Cautare
cautare avansata

Review Nokia 6303 classic


scris de emobil / luni, 27 sep 2010


Nokia 6303 classic - Vedere din fata/ stanga (negru)

Nokia 6303 classic este un telefon simplu, dar a ajuns popular datorita designului placut, a constructiei solide si a functiilor bogate. Este placut la atingere si da impresia de calitate pentru ca are o carcasa metalica.



Chiar daca 6303 classic nu impresioneaza, este un telefon bun pentru un utilizator obisnuit. Ti se potriveste daca vorbesti mult la telefon, trimiti multe mesaje si faci fotografii ocazional.

Vezi lista completa de specificatii si dotari ale Nokia 6303 classic



Aspect exterior / Utilizare / Functii de baza / Multimedia / Conectivitate / Aplicatii / Prezentare video / Concluzii


Aspect exterior



Nokia 6303 classic soseste cu accesoriile standard, adica un cablu microUSB foarte scurt (bun pentru laptop, imposibil de folosit la desktop), incarcatorul de camera, casti handsfree cu jack audio de 3,5 mm si card microSD de 1 GB. In cutie se afla si manualul de utilizare.

Nokia 6303 classic - Vedere din fata/ stanga/ jos (metalic)Dimensiunile lui Nokia 6303 classic sunt reduse, insa carcasa metalica isi pune amprenta asupra greutatii. Telefonul are o lungime de 108,8 mm, o latime de 46,2 mm si o grosime de numai 11,7 mm. Greutatea este de 96 de grame, apropiata de cea a unui smartphone. Cu toate acestea, telefonul este placut de tinut in mana si incape usor in buzunar. Este disponibil in doua variante de culoare, negru mat si argintiu.


Nokia 6303 classic - Vedere din fata/ stanga/ jos (negru)Partea frontala contine ecranul de 2,2 inch, deasupra caruia se afla difuzorul si senzorul de lumina ambientala. Sub ecran se afla tastele hardware de navigare in meniuri, butoanele de initiere/ respingere apel, tastele rapide si tastatura alfanumerica. Tastatura este luminata intr-un albastru deschis si se vede perfect pe timp de noapte.


Nokia 6303 classic - Vedere din fata/ dreapta (metalic)In partea dreapta a telefonului se afla tasta de control al volumului, care se apasa usor chiar si in timpul apelurilor. In partea stanga nu se afla niciun buton.


Nokia 6303 classic - Vedere din fata/ dreapta/ jos (metalic)In partea de jos Nokia 6303 classic are mufa audio de 3,5 mm, care permite conectarea castilor. Tot aici se afla mufa pentru incarcator si portul microUSB. Acesta din urma este protejat impotriva prafului cu un capac din plastic.

In partea de sus se afla doar butonul de pornire/ oprire al telefonului, care are si rolul de a comuta intre profilurile telefonului.

In partea din spate se afla camera foto de 3,2 megapixeli impreuna cu flash-ul LED. Aici se mai afla si difuzorul pentru muzica. Sub capacul metalic se afla bateria Li-Ion de 1050 mAh. Nokia spune ca ar trebui sa ofere o autonomie de 450 ore de stand-by si 7 ore de convorbire. Rezista destul de mult, chiar si 3 - 4 zile, mai ales ca nu o sa folosesti telefonul pentru Internet sau GPS. Ai acces la cardul microSD fara sa scoti bateria, dar trebuie sa desfaci totusi capacul metalic din spatele telefonului pentru a ajunge la acesta.

Carcasa telefonului este metalica si are colturile rotunjite, ceea ce il face comod in mana si placut de utilizat. Telefonul pare mai scump decat este in realitate, datorita designului reusit.


Utilizare



Nokia 6303 classic este construit pe platforma S40, deci nu este smartphone. Nokia a imbunatatit interfata de utilizare a lui S40 in ultimii ani, pastrand-o la fel de intuitiva. Meniurile telefonului se misca rapid, nu am reusit sa-l blochez. Aplicatiile care vin cu telefonul, precum si cele Java pe care le-am instalat ulterior s-au miscat la fel de bine.

Ecranul de 2,2 inch este mic, insa nu m-as fi asteptat la un ecran mult mai mare pentru un asemenea telefon. Ecranul este de tip TFT si ofera o rezolutie QVGA (240 x 320 pixeli). Spre deosebire de majoritatea touchscreen-urilor de pe telefoanele scumpe, se vede foarte bine in lumina puternica. Este un ecran potrivit pentru acest telefon, chiar daca nu o sa te uiti la filme pe el.


Functii de baza



Calitatea sunetului lui 6303 classic este foarte buna. Difuzorul este puternic si reda vocea foarte bine chiar si in zonele aglomerate. La fel de buna este si receptia semnalului, Nokia nu m-a dezamagit niciodata in aceasta privinta.

Nokia 6303 are o agenda destul de incapatoare, chiar daca nu e nelimitata. Poti memora maxim 2000 de contacte, fiecare contact putand primi mai multe informatii suplimentare si pana la cinci numere de telefon. Telefonul poate afisa concomitent contactele de pe cartela SIM si cele din memoria telefonului. Telefonul suporta si apelarea prin voce.

Nokia 6303 classic poate trimite si primi toate tipurile de mesaje text. Pentru SMS si MMS foloseste acelasi editor, iar trecerea de la SMS la MMS se face adaugand un fisier multimedia in continutul acestuia. Imi place ca nu trebuie sa stai sa cauti prin toata agenda un prieten atunci cand vrei sa trimiti un mesaj, deoarece telefonul poate cauta in agenda numele contactului in functie de literele din nume tastate de tine. Limita unui mesaj este de 1000 de caractere.

Clientul de email suporta protocoalele POP3, IMAP4 si SMTP si iti poti configura mai multe conturi de email. Setarile se fac automat daca folosesti un provider de email cunoscut, ai nevoie in acest caz doar de adresa de email si de parola.


Multimedia



Telefonul vine cu doar 17 MB de memorie interna, asa ca trebuie sa folosesti cardul microSD pentru a-ti tine fisierele multimedia.

Galeria de imagini este neschimbata, este aceeasi pe care o stiu aproape dintotdeauna pe telefoanele S40. Aceasta poate afisa imaginile in trei moduri: lista cu detalii, lista simpla si matrice. Imaginile pot fi editate (poti adauga text, poti sa decupezi din poza), pot fi vizualizate pe intreg ecranul si trimise prin MMS sau Bluetooth. In plus, poti gasi o imagine folosind functia de cautare sau te poti uita la poze in modul slideshow.

Playerul de muzica este neschimabat si el. Interfata sa de utilizare este placuta, semanand mult cu cea a unui MP3 Player. Suporta toate formatele obisnuite de fisiere, poate afisa coperta albumului si are egalizator. Poate rula fara probleme in background, timp in care poti folosi telefonul pentru altceva. Calitatea audio este buna, insa nu extraordinara.

Radioul FM are RDS si arata aproape la fel ca playerul de muzica. Are chiar si mai multe teme ca sa nu te plictisesti de aceeasi interfata si poate rula in fundal. Trebuie sa ai castile conectate cand il folosesti, pentru ca acestea au rol de antena.

Camera foto are 3,2 megapixeli si dispunde de autofocus si flash LED. Imaginile capturate cu aceasta au o rezolutie maxima de 2048 x 1536 pixeli si au o calitate foarte buna daca tinem cont de clasa din care face parte telefonul. Flash-ul poate fi utilizat doar la distanta mica, nu are putere sa lumineze la distata mare. Imaginile au culori vii, iar calitatea detaliilor este buna. Telefonul nu are buton dedicat pentru fotografiere.

Inregistrarea video se face la rezolutie VGA de 640 x 480 pixeli cu 15 fps. Clipurile filmate cu telefonul sunt salvate in format 3GP, iar lungimea acestora este limitata doar de spatiul de stocare.

Playerul video poate reda clipurile in format 3GP si MP4. Interfata de utilizarel este simpla si se aseamana cu cea a playerului de muzica si a radioului FM. Clipurile video pot fi redate pe intreg ecranul si chiar derulate.


Conectivitate



Conectivitatea nu este punctul forte al lui 6303 classic. Telefonul nu are 3G, de WiFi nici nu se mai pune problema. Te poti conecta la Internet doar prin GPRS sau EDGE.

Pentru transferul de date intre telefon si calculator poti folosi cablul de date microUSB din pachet sau Bluetooth-ul 2.0.

Browserul web este prezent si ar putea fi destul de bun, insa ecranul mic face navigarea pe Internet cam neplacuta. Nici lipsa conectivitatii 3G nu te ajuta, paginile se incarca greu.


Aplicatii



Organizatorul este excelent. Cu ajutorul acestuia poti adauga evenimente de orice tip (intalniri, remindere, aniversari, memo-uri etc.) si poti vizualiza ulterior toate evenimentele dintr-o luna, saptamana sau zi. Ai posibilitatea de a adauga si todo-uri sau notite de pana la 3000 de caractere.

Nokia 6303 classic mai are la dispozitie un convertor valutar, unul pentru temperatura si un altul pentru marimi de incaltaminte sau imbracaminte.

Jocurile nu ii lipsesc lui 6303 classic. Acesta are preinstalate 4 jocuri gratuite printre care si Sudoku.

Aplicatia Ovi Maps pentru S40 este preinstalata, chiar daca telefonul nu are GPS. Cu ajutorul acesteia poti doar naviga manual pe harta, poti planifica trasee si gasi obiective turistice.


Prezentare video





Concluzii



Plusuri
+ lizibilitate excelenta a ecranului la lumina puternica
+ camera foto de calitate buna
+ jack audio de 3,5 mm
+ carcasa metalica de calitate

Minusuri
- nu are 3G sau WiFi
- lipseste butonul dedicat camerei foto

Concluzie: Nokia 6303 classic este telefonul perfect pentru persoanele care vor un telefon clasic cu aspect placut si functii obisnuite. Carcasa este solida, camera foto este buna pentru pozele de ocazlie, ecranul este si el de calitate, chiar daca este mic. Nu este recomandat daca ai nevoie de Internet sau GPS.



 
Nokia lanseaza trei telefoane "clasice": 6700 [ ... ]

Mici, usoare, placute si ieftine. Suna prea bine? Nokia a lansat trei noi telefoane "clasice", bine [ ... ]

 
Nokia 5800 XpressMusic, lansat la Londra

Nokia a anuntat ieri primul sau telefon touchscreen, 5800 XpressMusic. Odata cu lansarea lui, apare [ ... ]

 
Nokia anunta rezultatele financiare pe Q2 2009. [ ... ]

Nokia a anuntat rezultatele financiare pentru trimestrul al doilea din 2009. Vanzarile au scazut cu [ ... ]


3 comentarii. Posteaza un comentariu

 
16-10-2010 20:25 de Anonim

da vreau si eo

 
12-11-2010 19:59 de Anonim

vreu sami iau telefon

 
26-11-2014 18:37 de Anonim


Posteaza un comentariu

Autor
Comentariu
Verificare   Introdu cu grija caracterele din imaginea de mai jos.





    Alte categorii


    Alte articole


    Forum telefoane mobile

Afla secretele fiecarui mobil si gaseste raspuns la problemele si intrebarile tale pe forum!

Cont iTunes
scris de Mihai144268 pe 13-03 ora 02:57

Va recomand asa ceva
scris de CostinSilviu1990 pe 22-02 ora 18:32

Digi intra peste un abonat orange
scris de CostinSilviu1990 pe 18-01 ora 19:26

digi mobil blocat
scris de CostinSilviu1990 pe 18-01 ora 19:17

nu merge hard reset
scris de CostinSilviu1990 pe 3-01 ora 19:56

Service Profesional
scris de CostinSilviu1990 pe 3-01 ora 19:55

cum sti daca e fake sau nu
scris de CostinSilviu1990 pe 3-01 ora 19:53

Jtag
scris de CostinSilviu1990 pe 29-12 ora 00:00

lycamobile
scris de CostinSilviu1990 pe 28-12 ora 23:42

DEBLOCARE CARD Micro SD
scris de CostinSilviu1990 pe 28-12 ora 16:00

intra in forum



Catalog telefoane mobile: Nokia / Samsung / Sony / LG / Motorola / Sagem / Apple iPhone / HTC / Blackberry / Palm

HOT stuff: Coduri secrete telefoane / Portabilitate - cum pastrezi numarul / Super oferte / Telefoane mobile noi

copyright ©2008-2017 eMobil.ro by HTD Publishing
home | despre eMobil.ro | termeni si conditii de utilizare | contact