Nu esti logat!

Login | Nu ai cont? Creeaza cont nou
      Adauga mobilul
tau aici!
Fa-ti cont acum
HomeNoutatiTelefoane mobileForumJocuriAplicatii
Cautare
cautare avansata

Review Sony Ericsson Aino


scris de emobil / duminicã, 07 mar 2010


Sony Ericsson Aino - Vedere din fata (negru)

Sony Ericsson Aino este un model putin mai aparte al producatorului. Este un telefon cu ecran tactil mare, caruia i-a fost adaugata o tastatura. Deosebirea fata de alte telefoane touch este ca tastatura nu este QWERTY, ci alfanumerica. Slide-ul este pozitionat deci in partea de jos a telefonului, ca in cazul unui model fara ecran tactil.



Aino are specificatii foarte bune. Cu toate acestea, tastatura slide neobisnuita il face sa arate destul de urat. Nu stiu la ce s-a gandit Sony Ericsson cand l-a facut, mai bine il lasa fara tastatura.

Vezi lista completa de specificatii si dotari ale Sony Ericsson Aino



Aspect exterior / Utilizare / Functii de baza / Multimedia / Conectivitate / Aplicatii / Prezentare video / Concluzii


Aspect exterior



Cutia in care mi-a fost livrat telefonul este una tare placuta, are o culoare verde deschis. Aino vine cu o multime de accesorii in cutie, intrecandu-mi asteptarile. Pe langa obisnuitul incarcator de camera, cablu USB si manual de utilizare, am mai gasit in cutie un card de memorie generos de 8 GB plus un set de casti Bluetooth cu jack audio de 3,5 mm. Poti deci sa conectezi castile stereo cu fir nu la telefon, ci direct la acest headset wireless. Si asta nu e totul, Sony Ericsson a pus in cutie si un suport de birou.

Sony Ericsson Aino - Vedere din fata (alb)Ca dimensiuni, telefonul se incadreaza la clasa medie. Are o lungime de 104 mm (bineinteles cu slide-ul inchis), o latime de 50 mm si o grosime de 15,5 mm. Grosimea putea sa fie mai mica daca nu avea tastatura slide. Greutatea de 135 grame este asemanatoare cu cea a smartphone-urilor, cu toate ca telefonul de fata nu e inclus in aceasta categorie. Este disponibil in doua variante de culoare, alb si negru, ambele lucioase.


Sony Ericsson Aino - Vedere din fata, deschis (alb)Partea din fata a telefonului este dominata evident de ecranul mare de 3 inch. Deasupra sa se afla senzorul pentru lumina ambientala si difuzorul. Atunci cand am deschis slide-ul am suferit prima dezamagire, pentru ca telefonul devine extrem de lung. Tastatura este insa comoda si placuta. Tastele sunt moi, usor de apasat, iar mecanismul slide pare sa fie de calitate.


Sony Ericsson Aino - Vedere din stanga (alb)In partea stanga telefonul gazduieste portul pentru conectarea incarcatorului, la care se conecteaza si cablul USB. Sper ca Sony Ericsson sa renunte cu timpul la acest port mare in favoarea microUSB. A aratat ca poate sa accepte carduri de memorie microSD, mai are de facut un pas pentru a rezolva problemele de incompatibilitate cu alte cabluri si accesorii.


Sony Ericsson Aino - Vedere din dreapta, deschis (alb)In partea dreapta telefonul are butonul dedicat camerei foto, precum si butonul pentru volum. Acesta din urma este folosit si pentru a regla zoom-ul camerei foto in timp ce filmezi sau faci poze. Ambele butoane sunt usor de apasat si precise.


In partea de jos telefonul are microfonul, dar si difuzoarele stereo. Acestea sunt bine mascate in carcasa telefonului incat si nu-i strica aspectul.

In partea de sus telefonul are un buton mare folosit pentru blocarea si deblocarea ecranului. E usor de apasat atunci cand ai nevoie de el.

Sony Ericsson Aino - Vedere din spate (negru)In partea din spate telefonul are camera foto de 8 megapixeli, insotita de flashul LED. Lentila aparatului nu are protectie impotriva zgarieturilor.

Sub capac vei gasi bateria Li-Polymer de 1000 mAh, despre care Sony Ericsson spune ca ar trebui sa ofere o autonomie de 380 ore de stand-by in 2G si de 367 ore in 3G. Timpul de convorbire ajunge la 13 ore in 2G si de 4 ore si jumatate in 3G. In realitate, timpii de utilizare sunt mai mici. Daca il folosesti foarte mult, il vei incarca in medie o data la doua zile. Daca il folosesti moderat, rezista cam patru - cinci zile. Daca iti place sa asculti muzica, vei putea sa faci asta cam 31 de ore cu o incarcare completa a bateriei. Tot sub capacul din spate vei gasi slotul pentru cardul de memorie microSD, precum si pe cel pentru cartela SIM.


Utilizare



Interfata de utilizare este optimizata doar partial pentru atingere. Nu toate meniurile sau aplicatiile functioneaza prin atingere, de aceea tastatura alfanumerica este indispensabila. Sony Ericsson a facut totusi un meniu pentru multimedia complet tactil, care functioneaza doar in modul landscape.

Sistemul de operare este unul propriu Sony Ericsson, Aino nefiind smartphone. Navigarea prin meniu se face cu ajutorul tastelor directionale de pe tastatura slide.

Sa vorbim despre ecranul de asteptare. In partea de sus este afisat nivelul de incarcare al bateriei, nivelul semnalului, precum si evenimentele receptionare sau pierdute. In partea de jos sunt afisate informatii privind data si ora curenta. Din pacate ramane cam mult spatiu neocupat, unde ar fi stat foarte bine niste widget-uri.

Meniul este dispus sub forma de matrice cu 4 linii si 3 coloane. Fiecare icon al meniului are o animatie 3D. Poti sa schimbi modul matrice cu unul de tip rotativ, unde este afisat la un moment dat un singur icon, de dimensiuni mai mari. Meniul este bine structurat, fiind usor sa gasesti functiile telefonului si aplicatiile, chiar daca nu ai mai folosit un telefon Sony Ericsson inainte

Viteza de lucru a telefonului este buna. Nu se blocheaza si nu am avut situatii in care sa se miste cu incetinitorul.

Ecranul tactil are 3 inch si o rezolutie de numai 240 x 432 pixeli, precum si 16 milioane de culori. Rezolutia este mica pentru un telefon cu asemenea pretentii. Este foarte receptiv insa la comenzi. Raportul de aspect este apropiat de 16:9, fiind astfel potrivit pentru a te uita la filme. Se vede destul de bine chiar si in lumina soarelui.


Functii de baza



Sony Ericsson Aino functioneaza fara probleme in apeluri. Sunetul se aude tare si clar. Receptia semnalului este si ea buna.

Agenda lui Aino poate stoca doar 1000 de contacte. Este destul de putin in comparatie cu alte telefoane. Majoritatea utilizatorilor nu vor ajunge probabil la aceasta limita, insa cei cu multi prieteni vor trebui sa mai stearga din contacte uneori pentru a pastra suficient spatiu liber. Ii poti asocia fiecarui prieten o poza reprezentativa, un ton de apel personalizat plus alte informatii suplimentare cum ar fi un al doilea numar de telefon, adresa de email etc.

Aino este numai bun pentru schimbul de mesaje. Stie sa trimita si sa primeasca toate tipurile de mesaje, indiferent ca e vorba de spre SMS, MMS sau email. Pentru a economisi spatiul de pe telefon, mesajele pot fi memorate pe cardul microSD. SMS-urile si MMS-urile folosesc acelasi editor, un SMS trasformandu-se automat in MMS cand adaugi un fisier multimedia. La scrierea rapida a mesajelor ajuta tastatura slide care, desi nu este QWERTY, are butoane foarte reusite.

Clientul de email este usor de configurat. Are un wizard care iti adauga automat contul de email daca folosesti un serviciu cunoscut, fiind suficient sa ii spui adresa de email si parola. Poti trimite si primi atasamente.


Multimedia



Chiar daca nu este un smartphone high-end, Aino este bine dotat pentru multimedia.

Meniul multimedia tactil este disponibil doar atunci cand slide-ul este inchis. Acesta afiseaza cinci icon-uri reprezentative (camera foto, imagini, muzica, video si radio). Accesarea uneia dintre acestea duce la deschiderea aplicatiei respective. Spre exemplu, selectarea camerei foto duce la deschiderea meniului principal al acesteia de unde poti face o captura foto, selectia icon-ului pentru imagini la deschiderea galerii de imaginii unde imaginile se afiseaza in ordine cronologica descrescator.

Galeria de imagini poate afisa imaginile sub forma de matrice, dar si sub forma de lista. Imaginile pot fi afisate si derulate atat in modul portrait cat si pe intreg ecranul. Derularea se face foarte usor, prin atingere.

Playerul de muzica este cel mai recent Walkman Player, adica versiunea 4.0. Are o multime de skin-uri, ca sa ti-l personalizezi dupa bunul plac. Acesta are si egalizator grafic. Calitatea audio nu este extraordinara, indiferent daca asculti la difuzoarele stereo sau la casti.

Radioul FM are RDS si poate memora 20 de posturi radio. Functia TrackID iti permite sa identifici o anumita melodie care iti place de la radio, astfel incat sa o poti descarca ulterior. Atat radioul, cat si playerul de muzica functioneaza in background.

Sony Ericsson Aino - VideoPlayerul video are o interfata simpla. Poti derula filmele, iar afisarea se poate face atat in modul portrait, cat si landscape. Din pacate nu stie sa ruleze filme DivX sau Xvid.

Camera foto impresioneaza prin calitatate. Gama de setari nu este la fel de bogata ca in cazul unui telefon special facut pentru fotografii, insa cei 8 megapixeli ofera o calitate excelenta a imaginilor. Acestea sunt capturate la o rezolutie maxima de 3264 x 2448 pixeli. Flashul LED este foarte util pentru medii intunecoase. Este cea mai buna camera de 8 megapixeli care am intalnit-o pana acum la un telefon mobil. Culorile, constrastul si luminozitatea sunt perfecte. Despre zgomotul de imagine nici nu am ce sa spun, pentru ca el lipseste in totalitate. Poti atasa in poze informatii de geo-tagging, pe baza pozitiei GPS.

Camera foto poate inregistra video. Este capabila sa filmeze la rezolutia 640 x 480 pixeli cu 30 fps. Flashul LED poate fi folosit si in timpul filmarilor. Clipurile sunt salvate in format 3GP. Calitatea inregistrarii nu este la fel buna ca a fotografierii, dar este acceptabila pentru un telefon.


Conectivitate



Din punctul de vedere al conectivitatii, Aino se poate lupta usor cu un smartphone. Ai acces la Internet prin WiFi, dar si prin HSPA (7,2 Mbps download, 2 Mbps upload).

Browserul web este NetFront 3.5. Incarca paginile web rapid si le randeaza corect, chiar daca sunt mai complexe. Ecranul mare este foarte bun pentru navigarea pe Internet, din pacate i-ar fi trebuit o rezolutie ceva mai buna. Un minus al browserului NetFront este lipsa suportului pentru Flash.

Pentru transferul de date poti opta pentru conexiunea Bluetooth sau pentru cablul USB. Cablul USB se conecteaza la portul special Sony Ericsson, deci nu poti sa-l folosesti decat pe cel din dotare. Bluetooth-ul are suport A2DP, ceea ce inseamna ca poti sa conectezi casti stereo fara fir.


Aplicatii



Functiile de organizer sunt suficiente. Calendarul iti permite sa adaugi evenimente de orice tip si sa le afisezi la nivel de zi, saptamana sau luna. Poti sa memorezi si zilele de nastere ale prietenilor.

Aino vine cu o aplicatie YouTube preinstalata, numai buna pentru a te uita la filmuletele de pe acest site, pentru ca browserul web nu are suport Flash.

Receptorul GPS este cat se poate te util. Vine cu o aplicatie de navigare preinstalata, insa trebuie sa cumperi o licenta suplimentara pentru a o folosi. Preturile variaza intre 3 euro pentru o saptamana si 70 de euro pentru intreg anul.

Pe langa aplicatiile preinstalate, poti sa instalezi alte aplicatii si jocuri Java.


Prezentare video







Concluzii



Plusuri
+ ecran de 3 inch
+ camera foto excelenta de 8 megapixeli
+ inregistrare video la rezolutie VGA cu 30 fps
+ receptor GPS
+ WiFi
+ radio FM cu RDS
+ casti Bluetooth cu jack audio de 3,5 mm

Minusuri
- nu are port mini sau microUSB
- nu are jack audio de 3,5 mm, trebuie sa folosesti headset-ul Bluetooth
- nu are codecuri DivX/ Xvid

Concluzie: Ca intotdeauna, un telefon poate fi potrivit pentru tine sau nu, in functie de lucrurile pe care le vei face cu el. Sony Ericsson Aino este foarte bun daca vrei sa faci fotografii, sa asculti muzica, sa navighezi pe Internet. Nu este potrivit pentru cei care cauta un smartphone si vor sa instaleze aplicatii mai complexe, pentru ca Aino permite doar aplicatiile Java.



 
Sony Ericsson Aino ar putea avea probleme de [ ... ]

Conform unei stiri Reuters, unele exemplare de Sony Ericsson Aino au probleme de software, care [ ... ]

 
Sony Ericsson Aino, inca un model touchscreen

Modelul Satio va fi pentru un timp varful de gama de la Sony Ericsson. Pentru cei care nu vor sa [ ... ]

 
W508, un nou telefon Walkman de la Sony Ericsson

Sony Ericsson revine cu noutati. Dupa ce am aflat de C510, e randul lui W508 sa isi dezvalue [ ... ]


Posteaza un comentariu

Autor
Comentariu
Verificare   Introdu cu grija caracterele din imaginea de mai jos.





    Alte categorii


    Alte articole


    Forum telefoane mobile

Afla secretele fiecarui mobil si gaseste raspuns la problemele si intrebarile tale pe forum!

Cont iTunes
scris de Mihai144268 pe 13-03 ora 02:57

Va recomand asa ceva
scris de CostinSilviu1990 pe 22-02 ora 18:32

Digi intra peste un abonat orange
scris de CostinSilviu1990 pe 18-01 ora 19:26

digi mobil blocat
scris de CostinSilviu1990 pe 18-01 ora 19:17

nu merge hard reset
scris de CostinSilviu1990 pe 3-01 ora 19:56

Service Profesional
scris de CostinSilviu1990 pe 3-01 ora 19:55

cum sti daca e fake sau nu
scris de CostinSilviu1990 pe 3-01 ora 19:53

Jtag
scris de CostinSilviu1990 pe 29-12 ora 00:00

lycamobile
scris de CostinSilviu1990 pe 28-12 ora 23:42

DEBLOCARE CARD Micro SD
scris de CostinSilviu1990 pe 28-12 ora 16:00

intra in forum



Catalog telefoane mobile: Nokia / Samsung / Sony / LG / Motorola / Sagem / Apple iPhone / HTC / Blackberry / Palm

HOT stuff: Coduri secrete telefoane / Portabilitate - cum pastrezi numarul / Super oferte / Telefoane mobile noi

copyright ©2008-2017 eMobil.ro by HTD Publishing
home | despre eMobil.ro | termeni si conditii de utilizare | contact