Nu esti logat!

Login | Nu ai cont? Creeaza cont nou
      Adauga mobilul
tau aici!
Fa-ti cont acum
HomeNoutatiTelefoane mobileForumJocuriAplicatii
Cautare
cautare avansata

Review BlackBerry Storm2 9520


scris de emobil / duminicã, 14 mar 2010


BlackBerry Storm2 9520 - Vedere din fata

BlackBerry Storm2 9520 este urmasul lui Storm 9500, un model inovator pentru RIM, dar si foarte criticat la vremea lui. Touchscreen-ul lui Storm a atras cele mai mari critici, datorita mecanismului sau care presupune apasarea cu click pentru inregistrarea unei comenzi. Storm2 isi propune sa rezolve toate problemele care au patat imaginea lui Storm.



Ecranul functioneaza acum mai bine, insa tot trebuie sa apesi pe el ca pe un buton. Nu stiu de ce RIM insista sa ne schimbe obiceiurile de a folosi un ecran tactil. Suntem fericiti cu ecranele tactile obisnuite, iar Storm le-a aratat ca acest concept nu pare sa aiba viitor. Vom vedea in continuare cat de bun si cat de usor de folosit este Storm2.

Vezi lista completa de specificatii si dotari ale BlackBerry Storm2 9520



Aspect exterior / Utilizare / Functii de baza / Multimedia / Conectivitate / Aplicatii / Prezentare video / Concluzii


Aspect exterior



BlackBerry Storm2 vine doar cu accesoriile strict necesare: incarcatorul, castile handsfree, cablul de date microUSB. In cutie mai exista manualul de utilizare si CD-ul cu software. Lipseste o husa de piele, obisnuita pentru alte modele BlackBerry.

Ca dimensiuni, telefonul se incadreaza in limite normale. Latimea este de 62,2 mm, lungimea de 112,5 mm si grosimea de 14 mm. Greutatea este cu 5 grame mai mare decat a lui Storm, ajungand la 160 grame. Este cam greu pentru un telefon fara tastatura slide. Il salveaza forma compacta, care face telefonul sa stea bine in mana si sa dea impresia ca este de fapt mai usor. Partea din spate este metalica, insa majoritatea carcasei este din plastic. Telefonul are un design reusit si foloseste materiale de calitate.

BlackBerry Storm2 9520 - Vedere din fata/ dreapta/ josPartea frontala este dominata de ecranul de 3,25 inch, restul de spatiu fiind ocupat de cele patru butoane din partea de jos a ecranului: butoanele de apelare si respingere apel, precum si tasta inapoi si cea de meniu. Deasupra ecranului se afla receptorul si indicatorul LED pentru apeluri pierdute, mesaje necitite sau baterie consumata.


BlackBerry Storm2 9520 - Vedere din fata/ stangaPartea stanga gazduieste portul pentru conectarea cablului microUSB, precum si tasta dedicata comenzilor vocale. Portul microUSB nu este protejat impotriva prafului.


BlackBerry Storm2 9520 - Vedere din fata/ dreaptaIn partea dreapta telefonul are jack-ul audio de 3,5 mm, controlul de volum si butonul dedicat camerei foto.


BlackBerry Storm2 9520 - Vedere din fata/ sus, orizontalBlackBerry Storm2 9520 - Vedere din fata/ jos, orizontal

In partea de sus telefonul are difuzorul extern si doua butoane, pentru pornire/ oprire si pentru blocare/ deblocare. Partea de jos gazduieste doar microfonul.

In partea din spate telefonul are camera foto de 3,2 megapixeli si flash-ul LED. Lentila nu are protectie impotriva zgarieturilor. Capacul din spate este metalic si ascunde bateria de 1400 mAh, care a reusit sa ma tina doua zile cu o incarcare completa si o utilizare intensa. Conform producatorului, telefonul ofera o autonomie de 305 ore de stand-by in 2G si de 280 ore in 3G, iar timpul de convorbire nu depaseste 5 ore in reteaua 2G si 6 ore in 3G. Tot sub capac se afla si slotul cardului de memorie microSD.


Utilizare



BlackBerry Storm2 9520 - Doua telefoane (2)Storm2 foloseste sistemul de operare BlackBerry OS 5. Acesta are mai multe imbunatatiri fata de versiunea 4. Icon-urile sunt 3D, efectele de tranzitie sunt reusite. Kinetic scrolling este foarte util pentru derularea paginilor lungi. Accelerometrul se misca mai bine decat pe Storm, rotind ecranul aproape instantaneu.

Ecranul de asteptare este organizat destul de bine. In partea de sus ai informatiile despre starea telefonului, nivelul bateriei, al semnalului, data, ora si altele, iar in partea de jos ai 8 comenzi rapide catre cele mai importante aplicatii ale telefonului, adica mesaje, contacte, calendar, browser web, muzica etc. Tot de aici poti accesa si modifica profilurile.

Storm2 merge destul de rapid. Nu mi s-a blocat, a functionat rapid pe parcursul testului. Suporta multitasking si o face foarte bine, fara erori de memorie insuficienta ca pe smartphone-urile Nokia.

Ecranul lui BlackBerry Storm2 are 3,25 inch si ofera o calitate foarte buna a imaginii. Rezolutia ecranului este de 360 x 480 pixeli, iar numarul de culori este de 65.000. Ecranul TFT are un contrast excelent si culori vii. Aceeasi calitate a imaginii o ai si atunci cand folosesti telefonul in conditii de luminozitate crescuta, lizibilitatea ramanand foarte buna. Ecranul este mai moale la apasare decat Storm, ceea ce imbunatateste utilizarea si face scrierea textului mult mai rapida. Ecranul nu se mai poate apasa acum cand telefonul este oprit sau blocat, ceea ce ii reduce uzura datorata apasarii permanente in buzunar. Nu a reusit sa ma cucereasca insa, prefer ecranele obisnuite pe care e suficient sa atingi ceva pentru a face o selectie. Cred ca efortul de apasare este prea mare si duce la pierdere de timp.


Functii de baza



BlackBerry Storm2 9520 - Doua telefoane (1)Calitatea in apeluri este foarte buna. Volumul receptorului este suficient de puternic incat sa nu ai probleme in zonele aglomerate si cu multa galagie. Se pare ca si microfonul este bun, niciunul dintre interlocutori nu s-a plans ca nu ma aude sau ca ma aude slab. Nivelul semnalului este si el foarte bun.

Agenda telefonica ofera spatiu nelimitat pentru stocarea contactelor. Cautarea unui contact se face prin tastarea treptata a primelor caractere din nume sau prenume. Contactele pot fi grupate in doua categorii mari, business si personal. Poti sa-i adaugi fiecarui contact un numar mare de detalii suplimentare, cum ar fi telefon fix, fax, adresa de contact, email, data nasterii etc.

Accesarea meniului principal lui se face apasand tasta hardware dedicata aflata in partea de jos a ecranului. Icon-urile sunt dispuse sub forma de matrice. Majoritatea functiilor sunt intuitive, insa ai nevoie de o perioada de acomodare daca nu ai mai folosit BlackBerry inainte.

BlackBerry Storm2 poate fi folosit cu succes pentru toate tipurile de mesaje, atat SMS si MMS, cat mai ales email. Storm2 are chiar si o aplicatie proprie de instant messaging. SMS-urile si MMS-urile folosesc un editor comun, insa email-ul are parte de propria aplicatie. Emailul nu functioneaza daca nu ai si serviciul de BlackBerry activat de catre operatorul tau. Tastatura virtuala poate fi dispusa in trei feluri. Poti sa ai cate trei litere pe fiecare tasta, ca la un telefon obisnuit. Poti sa ai doar doua litere pe tasta, ca la modelele BlackBerry mai vechi. De asemenea, ai si tastatura QWERTY, care functioneaza cel mai bine in modul landscape. Pot sa spun ca e mai usor sa scrii decat pe Storm, insa faptul ca trebuie sa apesi efectiv pe ecran pana cand face click reduce viteza de tastare si nici nu creste precizia, asa cum afirma RIM.


Multimedia



BlackBerry Storm2 vine cu 2GB de memorie interna, care pot fi suplimentati cu un card microSD.

Galeria de imagini nu ofera nimic spectaculos, insa functioneaza cum trebuie. Procesorul este suficient de puternic incat deschida rapid pozele. Trecerea de la o poza la alta se face instantaneu. Zoom-ul nu se face insa atat de rapid pe cat m-as fi asteptat.

Playerul de muzica nu este chiar atat de avansat ca la alte smartphone-uri, insa isi face si el treaba. Recunoaste majoritatea formatelor de fisiere. Poate sorta melodiile dupa artist, album si gen muzical. Poate rula in background fara probleme, datorita multitasking-ului. Din pacate nu se afiseaza pe ecran si ce melodie asculti cand il tii in background. Calitatea audio este excelenta. Poti sa iti conectezi orice casti cu jack audio de 3,5 mm, nu doar pe cele standard. Un minus al telefonului este lipsa radioului.

Playerul video m-a captivat atat de mult incat am reusit sa urmaresc un film intreg. Filmele se vad clar, au culori vii si contrast mare. Ecranul are o dimensiune potrivita pentru vizionare de filme, iar suportul pentru codecurile DivX si Xvid iti permit sa copiezi filmele de pe calculator pe telefon fara sa le mai convertesti.

Camera foto are 3,2 megapixeli si este capabila sa faca poze pana la o rezolutie maxima de 2048 x 1536 pixeli. Acesta dispune de autofocus si de flash LED. Trecand peste faptul ca numarul megapixelilor este mic in comparatie cu alte telefoane mobile recent lansate, BlackBerry Storm2 nici nu ofera foarte multe setari pentru fotografiere. Pozele pot avea totusi geo-tagging. Imaginile ies de o calitate medie, cu zgomot destul de ridicat. Culorile si contrastul sunt insa destul de bune. Nu cred ca putem sa cerem mai multe de la o camera de 3,2 megapixeli. Inregistrarea video se face la rezolutia de 480 x 352 pixeli cu 30 fps. Filmele sunt salvate in format 3GP. Flash-ul LED poate fi folosit si la filmari. Calitatea este satisfacatoare pentru un telefon, insa nu trebuie sa te astepti la minuni.


Conectivitate



Storm2 sta foarte bine la conectivitate, fiind un telefon pentru oamenii de afaceri. Ai acces la Internet atat prin WiFi, cat si prin HSPA.

Browserul web al lui Storm2 este bun, dar nu are suport Flash din pacate. Paginile se incarca rapid si sunt randate corect, chiar si atunci cand sunt mai complexe. Observ o imbunatatire a browserului fata de cel mai vechi de pe BlackBerry OS 4. Pot sa spun ca acum se apropie de performanta browserelor de pe Android, Symbian sau iPhone OS.

Conectarea la calculator se poate face prin Bluetooth sau prin microUSB.


Aplicatii



Ca orice telefon de afaceri, BlackBerry Storm2 stie sa-ti organizeze timpul foarte bine. Calendarul este bine pus la punct, poate afisa toate evenimentele dintr-o zi, saptamana sau luna. Poti adauga cu usurinta noi evenimente de diferite tipuri, memo-uri si notite.

Storm2 are o aplicatie de mobile office, cu ajutorul careia poti citi si modifica documentele Word, Excel si PowerPoint. Nu ai insa nicio aplicatie de citit PDF-uri preinstalata.

Alte aplicatii preinstalate sunt un calculator, un convertor de marimi, precum si mai multe jocuri.

Cum aplicatiile preinstalate sigur nu iti vor fi suficente, poti sa instalezi altele din BlackBerry App World. Gasesti aici o multime de aplicatii gratuite, dar si contra cost.

Receptorul GPS se dovedeste foarte util daca vrei sa renunti la un GPS dedicat. Are si o aplicatie gratuita, BlackBerry Maps, care functioneaza chiar si in Romania. Are navigare vocala, precum si alte functii pe care le intalnesti la un GPS. Hartile nu sunt salvate in telefon, ci sunt accesate de pe Internet pe masura ce ai nevoie de ele. Desi e avantajos pentru ca economisesti spatiu, factura de telefon va creste cand pleci din tara.


Prezentare video





Concluzii



Plusuri
+ ecran mare si de calitate
+ conectivitate WiFi si HSPA
+ browser web bun
+ jack audio de 3,5 mm
+ calitate audio buna
+ poate edita documente Office

Minusuri
- camera foto de calitate medie
- nu are radio FM
- browserul nu suport Flash

Concluzie: Chiar daca nu se ridica la nivelul altor smartphone-uri de pe piata, BlackBerry Storm2 este o dovada a evolutiei BlackBerry. Multi utilizatori care trec la BlackBerry nu mai vor sa auda de alte marci, dupa ce se obisnuiesc cu functiile excelente de email. Storm2 poate fi o alegere buna pentru ei, daca isi doresc un model cu ecran tactil.



 
RIM si Vodafone lanseaza BlackBerry Storm2 9520

Este o zi mare pentru fanii BlackBerry. A fost lansat oficial Storm2. Dupa un Storm nu tocmai [ ... ]

 
Google Mobile App merge acum pe BlackBerry Storm [ ... ]

Google si-a lansat aplicatia pentru BlackBerry-urile cu ecran tactil, adica Storm si Storm2. Era [ ... ]

 
Vanzari in scadere pentru RIM

RIM se scufunda in continuare. Rezultatele financiare pe al doilea trimestru din 2012 nu sunt deloc [ ... ]


11 comentarii. Posteaza un comentariu

 
22-03-2010 08:43 de GUSE DANIELA

MISTO TELEFON

 
31-03-2010 18:25 de Maxim

tot ca si Guse daniela misto telefon

 
03-04-2010 16:21 de de Emy

ba e tare

 
10-04-2010 16:15 de IULIANA

IMI DORESC SA AM UN ASEMENEA TELE

 
10-04-2010 16:18 de ALEXANDRA

AM UN TELEFON CA ACESTA DAR NUI BUN DE NIMICA

 
22-04-2010 14:16 de Anonim

NU E BUN DE NIMIC POTI SA IL ARUNCI

 
27-08-2010 21:36 de Anonim

Nu vede documente

 
05-11-2010 20:24 de Anonim

bateria ma tine numai 1 zi maxim 2(am nelimitat in cosmote:D) in rest pare super klumea

 
09-06-2011 10:23 de Anonim

ba daca stati toata ziua cu nasul in tel logic cat vreti sa va tina zimi un alt smartphone care tine maimult daca stai cu capul in el si are si toate aplicatile instalate

 
14-10-2011 19:47 de Anonim

misto tel

 
28-02-2013 11:09 de bogdan

bateria tine cam putin si nu stau cu nasu in telefon zilnic(am trecut de aceea perioada)softul merge cam greu mai ales cand dai zoom la o poza ai mult de asteptat touchu i ok dar devine si enervant cateodata mai ales iarna cand i frig afara i groaznic trebuie sa apesi tare

Posteaza un comentariu

Autor
Comentariu
Verificare   Introdu cu grija caracterele din imaginea de mai jos.





    Alte categorii


    Alte articole


    Forum telefoane mobile

Afla secretele fiecarui mobil si gaseste raspuns la problemele si intrebarile tale pe forum!

Cont iTunes
scris de Mihai144268 pe 13-03 ora 02:57

Va recomand asa ceva
scris de CostinSilviu1990 pe 22-02 ora 18:32

Digi intra peste un abonat orange
scris de CostinSilviu1990 pe 18-01 ora 19:26

digi mobil blocat
scris de CostinSilviu1990 pe 18-01 ora 19:17

nu merge hard reset
scris de CostinSilviu1990 pe 3-01 ora 19:56

Service Profesional
scris de CostinSilviu1990 pe 3-01 ora 19:55

cum sti daca e fake sau nu
scris de CostinSilviu1990 pe 3-01 ora 19:53

Jtag
scris de CostinSilviu1990 pe 29-12 ora 00:00

lycamobile
scris de CostinSilviu1990 pe 28-12 ora 23:42

DEBLOCARE CARD Micro SD
scris de CostinSilviu1990 pe 28-12 ora 16:00

intra in forum



Catalog telefoane mobile: Nokia / Samsung / Sony / LG / Motorola / Sagem / Apple iPhone / HTC / Blackberry / Palm

HOT stuff: Coduri secrete telefoane / Portabilitate - cum pastrezi numarul / Super oferte / Telefoane mobile noi

copyright ©2008-2017 eMobil.ro by HTD Publishing
home | despre eMobil.ro | termeni si conditii de utilizare | contact