Nu esti logat!

Login | Nu ai cont? Creeaza cont nou
      Adauga mobilul
tau aici!
Fa-ti cont acum
HomeNoutatiTelefoane mobileForumJocuriAplicatii
Cautare
cautare avansata

Review HTC Desire Z


scris de emobil / luni, 25 apr 2011


HTC Desire Z - Vedere din fata, deschis

HTC a continuat seria de telefoane Desire cu modelul HTC Desire Z, un telefon care se remarca prin tastatura QWERTY de tip slide. Are o carcasa metalica si vine cu sistemul de operare Android 2.2 Froyo, peste care ruleaza interfata proprie HTC Sense.



Desire Z are un ecran mare de 3,7 inch, un procesor Snapdragon de 800 MHz si 512 MB memorie RAM. Conectivitatea de mare viteza este sustinuta de WiFi b/g/n si HSPA.

Vezi lista completa de specificatii si dotari ale HTC Desire Z



Aspect exterior / Utilizare / Functii de baza / Multimedia / Conectivitate / Aplicatii / Prezentare video / Concluzii


Aspect exterior



Am primit telefonul intr-o cutie de mici dimensiuni in interiorul careia, pe langa dispozitivul in sine si baterie, am mai gasit ca accesorii un cablu de date microUSB, un set de casti handsfree cu jack audio de 3,5 mm si incarcatorul (care foloseste cablul de date microUSB pentru conectarea la telefon). In interiorul pachetului se mai afla manualele de utilizare, precum si un card de memorie microSD de 8 GB.

Dimensiunile lui HTC Desire Z sunt destul de compacte avand in vedere ca este un telefon cu un ecran mare si cu o tastatura de tip slide. Desire Z are o lungime de 119 mm, o latime de 60,4 mm si o grosime de 14,2 mm. Tinand cont ca este un telefon cu volum mare si are o carcasa metalica, greutatea a crescut considerabil, ajungand la 180 grame. Presupun insa ca cine isi ia acest telefon stie la ce sa se astepte din punctul de vedere al dimensiunilor. Singura culoare disponibila este cea neagra.

HTC Desire Z - Vedere din fata/ stangaPartea frontala a lui HTC Desire Z este dominata de ecranul mare de 3,7 inch, sub care se afla cele patru butoane sensibile la atingere specifice telefoanelor cu sistem de operare Android. Sub acestea se afla trackpad-ul optic, care inlocuieste trackball-ul la modelele noi HTC. In partea de sus se afla difuzorul si senzorii pentru lumina ambientala si pentru proximitate.


HTC Desire Z - TastaturaTastatura QWERTY este unul din atuurile lui HTC Desire Z, pentru cei care au mult text de scris. Aceasta are tastele dispuse pe cate patru randuri si sunt foarte comode atunci cand vrei sa scrii un mesaj text. Butoanele sunt suficient de mari pentru a nu apasa din greseala doua in aceleasi timp si totodata raspund bine atunci cand le apesi. Mecanismul de glisare este solid, fiind asemanator cu cel al lui Nokia N97.

In partea de sus, telefonul are butonul de pornire/ oprire (care are drept functie si blocarea/ deblocarea ecranului si a butoanelor) si mufa pentru casti. Aceasta este bine mascata in carcasa telefonului, fara sa prezinte insa protectie impotriva patrunderii prafului.

In partea de jos se afla doar orificiul microfonului.

In partea stanga telefonul prezinta tasta de volum, usor de manevrat in timpul convorbirilor, dar si in momentul in care faci poze (pentru zoom). Tot aici se afla si portul microUSB.

In dreapta se afla butonul camerei, pozitionat pe partea superioara a slide-ului. In partea inferioara se afla butonul de tip slide, cu ajutorul caruia se deschide capacul bateriei.

In partea din spate se afla camera foto de 5 megapixeli, impreuna cu flash-ul cu tehnologie LED. Imi place capacul metalic al bateriei, care face telefonul sa arate de calitate. Tot in partea din spate se afla si difuzorul. Sub capac se afla o baterie de 1300 mAh, capabila sa ofere o autonomie de convorbire de 9 ore si 50 de minute in 2G si de 6 ore si 40 de minute in 3G. Timpul de stand-by este de 430 ore. In realitate, pe parcursul testului, la o utilizare moderata a tuturor functiilor telefonului, Desire Z a reusit sa ofere o autonomie a bateriei de aproximativ 2 zile. Este clar ca timpii din laborator sunt obtinuti fara a tine Internetul pornit si fara a folosi prea mult dispozitivul. HTC a facut rabat la baterie, ar fi trebuit sa puna una de 1500 mAh. A redus 200 mAh pentru a micsora greutatea, dar asta inseamna un timp de utilizare mai redus.

HTC Desire Z - Vedere din fata, spate si stangaCarcasa lui HTC Desire Z este solida, fiind in totalitate din aluminiu. Este inca un element care contribuie la greutatea ridicata a telefonului. Nu se zgarie usor, iar amprentele nu se lipesc de suprafata sa.


Utilizare



HTC Desire Z este un smartphone ce foloseste ca sistem de operare Android 2.2 Froyo. Versiunea 2.3 nu este inca disponibila, insa HTC o va oferi probabil ca upgrade. Interfata de utilizare este HTC Sense, ca pe orice model HTC nou.

Ecranul tactil capacitiv S-LCD al lui HTC Desire Z are o diagonala de 3,7 inch si ofera o rezolutie de 480 x 800 pixeli. Reactioneaza foarte bine la atingere, preluand imediat comenzile. In schimb, lizibilitatea este foarte scazuta in lumina puternica. Nici contrastul nu este la fel de bun ca la tehnologia AMOLED.

Hardware-ul lui HTC Desire Z este performant. Telefonul are 512 MB memorie RAM si un procesor Qualcomm de 800 MHz. Ca memorie de stocare, Desire Z vine cu 1,5 GB. Aceasta poate fi extinsa cu inca 32 GB cu ajutorul un card microSD. Telefonul foloseste eficient memoria, asa ca functioneaza foarte bine chiar si atunci cand ai mai multe aplicatii pornite simultan.


Functii de baza



Calitatea functiilor de telefonie este foarte buna. Sunetul se aude tare si clar in difuzor, microfonul este si el de calitate, iar receptia semnalului este foarte buna chiar si in conditii de acoperire mai slaba.

Interfata de utilizare HTC Sense este deosebit de placuta si intuitiva, adaugand nivelul optim de eye candy pe Android.

Ecranul principal al lui HTC Desire Z este impartit in 7 sub-ecrane. Acestea sunt disponibile prin miscarea degetului spre stanga si spre dreapta. Foarte interesanta este optiunea de rearanjare a ecranelor. Avand o tastatura QWERTY de tip slide-out, Desire Z poate afisa meniul si ecranul principal si in modul landscape. Toate ecranele pot fi inzestrate cu o multime de widget-uri si scurtaturi catre diferitele aplicatii ale telefonului.

Meniul principal afiseaza toate aplicatiile instalate pe telefon in ordine alfabetica, la fel ca pe orice telefon Android.

Agenda este nelimitata, poti stoca oricate contacte doresti cu o multime de informatii suplimentare. Foarte interesanta este optiunea de a asocia fiecare contact cu contul de Facebook sau Twitter al persoanei respective, pentru a urmari update-urile acestora pe retelele de socializare. Fiecarui contact ii poti adauga detalii suplimentare, cum ar fi un al doilea numar de telefon, email, adresa web, data nasteri, o imagine reprezentativa sau un ton de apel personalizat. Cautarea cat si editarea unui contact se fac foarte usor.

HTC Desire Z este capabil sa trimita si sa receptioneze toate tipurile de mesaje, adica SMS, MMS si email. Mesajele pot fi scrise atat in mod portrait cat si in mod landscape, cu ajutorul tastaturii QWERTY fizice sau virtuale. Functia copy/ paste este disponibila si de mare ajutor. Trecerea de la mesaj de tip SMS la MMS se face prin simpla adaugare in interiorul unui SMS a unui fisier multimedia.

Pentru email ai la dispozitie doua aplicatii. Prima este cea Gmail, a doua este clientul HTC Mail care iti permite sa configurezi conturi POP3/ IMAP. Aplicatia Gmail suporta mai multe conturi de Gmail simultan, fiecare cu inboxul sau. Ambele aplicatii suporta atasamente.

Un alt plus al lui HTC Desire Z este timpul de pornire cuprins intre 5 si 10 secunde, foarte scurt pentru un model Android.

Tastatura slide QWERTY isi face treaba foarte bine, fiind deosebit de comoda atunci cand scrii mesaje. Este de ajutor pentru cei care scriu multe email-uri.


Multimedia



HTC Desire Z iti pune la dispozitie pentru stocarea fisierelor doar 1,5 GB de memorie interna. Aceasta poate fi extinsa cu inca 32 GB prin intermediul unui card de memorie microSD.

Galeria multimedia afiseaza imaginile si fisierele video sub forma de icon-uri, asezate ca lista sau matrice. Imi place ca aceste fisiere multimedia pot fi publicate imediat pe contul tau de Facebook sau Flickr. De asemenea, suportul DLNA iti permite sa afisezi continutul galeriei pe un dispozitiv compatibil DNLA, cum ar fi un televizor. Imaginile si videourile sunt afisate in foldere separate.

HTC Desire Z - VideoPlayerul video are suport DivX si poate afisa videourile la rezolutie HD. Acestea sunt afisate pe intreg ecranul in format 16:9. Procesorul este suficient de bun pentru a le rula fluent, chiar si la rezolutii mari.


Playerul de muzica poate reda majoritatea formatelor audio existente. Piesele tale preferate pot fi sortate in mai multe moduri, cum ar fi dupa artist, gen sau album. Calitatea audio este foarte buna chiar si atunci cand folosesti castile incluse in pachet.

Radioul FM prezent pe HTC Desire Z are RDS. Acesta poate scana si memora posturile de radio din zona in care te afli. Aplicatia poate rula in fundal, la fel ca si playerul de muzica.

Camera foto are 5 megapixeli si dispune de flash cu tehnologie LED si autofocus. Imaginile sunt capturate la o rezolutie maxima de 2592 x 1944 pixeli. Interfata de utilizare este destul de bogata in optiuni, avand cateva efecte de culoare. Poti adauga colturi rotunde la imagini si le poti redimensiona. De asemenea, exista functia de face detection, care poate detecta una sau doua fete. Calitatea imaginii este foarte buna, culorile sunt vii, iar nivelul de detalii este foarte bun.

Inregistrarea video se poate face la rezolutie HD (1280 x 720 pixeli) cu 25 fps. Videourile sunt capturate cu sunet si sunt salvate in format 3GP.


Conectivitate



HTC Desire Z dispune de o conectivitate de mare viteza. Ai acces la Internet prin WiFi b/g/n si HSPA (14,4 Mbps download / 5,76 Mbps upload).

Telefonul nu are TV-Out si nici HDMI. Conectarea la calculator se poate face prin microUSB sau prin Bluetooth.

Browserul web are suport Flash si JavaScript. Functioneaza foarte bine, incarcand si afisand rapid paginile. Poate deschide mai multe pagini simultan in tab-uri separate. Avantajul Flash este ca filmele embedded in paginile web pot fi vizualizate direct din pagina respectiva.


Aplicatii



Pe langa aplicatiile standard care vin preinstalate cu Android 2.2, HTC Desire Z are editor de documente Microsoft Office. HTC vrea sa-si pozitioneze in acest fel telefonul ca fiind potrivit pentru oamenii de afaceri, care au nevoie sa modifice astfel de documente si atunci cand nu sunt la birou.

HTC Desire Z are preinstalate aplicatiile clasice precum calculatorul, cronometrul, managerul de alarme, dar si aplicatii dedicate retelelor de socializare Facebook sau Twitter.

Android Market iti sta la dispozitie cu alte aplicatii utile pentru telefonul tau. Deocamdata doar aplicatiile gratuite pot fi descarcate din Romania.

GPS-ul lui HTC Desire Z foloseste Google Maps ca aplicatie pentru navigare. Hartile sunt afisate excelent pe ecranul mare al telefonului, se incarca rapid si se vad foarte bine. Modul Street View este si el de asemenea disponibil. Hartile pot fi afisate in mod 2D sau 3D. Google Maps suporta si navigare vocala, dar deocamdata nu in Romania.


Prezentare video





Concluzii



Plusuri
+ rezolutie mare a ecranului
+ tastatura QWERTY confortabila cu 4 randuri de butoane
+ Wi-Fi b/g/n si HSPA
+ DLNA
+ jack audio pentru casti
+ suport DivX/ Xvid
+ calitate audio excelenta
+ carcasa metalica rezistenta la amprente
+ timp de pornire foarte scurt

Minusuri
- greutate ridicata (180 grame)
- ecranul S-LCD ofera o lizibilitate scazuta la lumina puternica
- nu are camera frontala

Concluzie: HTC Desire Z este un telefon excelent cu tastatura slide si carcasa complet metalica. Daca poti trece peste greutatea mare, ai la dispozitie un hardware performant insotit de un Android 2.2 foarte bogat in functii. Il vad potrivit in special pentru cei care trimit multe email-uri, altfel tastatura QWERTY mai mult te incurca.



 
Ca si cum Desire nu era destul, HTC lanseaza [ ... ]

HTC Desire a schimbat regulile jocului pentru smartphone-urile Android. Impreuna cu ruda sa [ ... ]

 
Update la Android 2.3.5 pentru HTC Desire HD, [ ... ]

HTC a inceput upgrade-ul la noua versiune Android 2.3.5 pentru mai multe telefoane ale sale. [ ... ]

 
Update la Android 2.3.5 pentru HTC Wildfire S

La fel ca mai multe telefoane HTC, modelul Wildfire S primeste si el update-ul la Android 2.3.5. Din [ ... ]


Posteaza un comentariu

Autor
Comentariu
Verificare   Introdu cu grija caracterele din imaginea de mai jos.





    Alte categorii


    Alte articole


    Forum telefoane mobile

Afla secretele fiecarui mobil si gaseste raspuns la problemele si intrebarile tale pe forum!

Cont iTunes
scris de Mihai144268 pe 13-03 ora 02:57

Va recomand asa ceva
scris de CostinSilviu1990 pe 22-02 ora 18:32

Digi intra peste un abonat orange
scris de CostinSilviu1990 pe 18-01 ora 19:26

digi mobil blocat
scris de CostinSilviu1990 pe 18-01 ora 19:17

nu merge hard reset
scris de CostinSilviu1990 pe 3-01 ora 19:56

Service Profesional
scris de CostinSilviu1990 pe 3-01 ora 19:55

cum sti daca e fake sau nu
scris de CostinSilviu1990 pe 3-01 ora 19:53

Jtag
scris de CostinSilviu1990 pe 29-12 ora 00:00

lycamobile
scris de CostinSilviu1990 pe 28-12 ora 23:42

DEBLOCARE CARD Micro SD
scris de CostinSilviu1990 pe 28-12 ora 16:00

intra in forum



Catalog telefoane mobile: Nokia / Samsung / Sony / LG / Motorola / Sagem / Apple iPhone / HTC / Blackberry / Palm

HOT stuff: Coduri secrete telefoane / Portabilitate - cum pastrezi numarul / Super oferte / Telefoane mobile noi

copyright ©2008-2017 eMobil.ro by HTD Publishing
home | despre eMobil.ro | termeni si conditii de utilizare | contact