Nu esti logat!

Login | Nu ai cont? Creeaza cont nou
      Adauga mobilul
tau aici!
Fa-ti cont acum
HomeNoutatiTelefoane mobileForumJocuriAplicatii
Cautare
cautare avansata

Review LG Optimus G


scris de emobil / luni, 09 sep 2013


LG Optimus G - Vedere din fata

Traim intr-o lume in care ne este din ce in ce mai greu sa alegem smartphone-ul potrivit din simplul motiv ca avem atatea optiuni. LG Optimus G nu ne face alegerea mai usoara prin prisma faptului ca se afla cel putin la acelasi nivel cu rivalii sai de top. A aparut in noiembrie 2012, iar in Romania telefonul a ajuns undeva in martie 2013. In acest moment il poti achizitiona pentru aproximativ 2.200 lei la liber



Vezi lista completa de specificatii si dotari ale LG Optimus G



Aspect exterior / Utilizare / Functii de baza / Multimedia / Conectivitate / Aplicatii / Prezentare video / Concluzii


Aspect exterior



Telefonul este reusit ca design. Petele si urmele se vad usor din pacate pe carcasa de culoare neagra, asa ca albul este o alegere buna daca vrei ca acestea sa nu se vada. In cutia in care primesti telefonul mai poti gasi un manual de instructiuni, cablul microUSB, adaptorul pentru priza, o pereche de casti cu doua perechi de rezerve pentru dopurile acestora precum si o cheita care serveste la deschiderea slotului microSIM. Atentie atunci cand deschizi cutia pentru ca poti fi usor distras de telefon si accesorii, uitand sa mai scoti si cheita. Aceasta nu este ambalata separat si de obicei este localizata in compartimentul pentru cablul microUSB.

Castile reprezinta o surpriza placuta, avand un aspect elegant si o capacitate excelenta de redare a sunetului. Revenind la telefon, se poate observa ca acesta are un aspect deosebit, cu linii drepte si colturile putin rotunjite. Nu exista butoane in plus sau alte lucruri care sa incarce aspectul smartphone-ului. S-a mers pe ideea simplu dar functional.

LG Optimus G - Vedere din fata/ stanga/ susIn partea din fata a telefonlui se poate observa un mic contur din aliaj, contur care contribuie nu numai la partea estetica, dar si la partea functionala, marind rezistenta la eventualele socuri. Tot aici gasesti si camera frontala pentru apelurile video, precum si butoanele capacitive care vor fi vizibile doar cand deschizi telefonul.


LG Optimus G - Vedere din stangaPe latura din stanga se afla butoanele de volum, precum si slotul pentru microSIM.


LG Optimus G - Vedere din dreaptaLG Optimus G - Vedere din spate/ dreapta

Partea din dreapta este ceva mai libera, existand doar un singur buton ce serveste la inchiderea si deschiderea telefonului, precum si la blocarea ecranului.


Sus se afla mufa de 3,5 mm pentru casti, respectiv microfonul pentru reducerea zgomotului de fundal.


LG Optimus G - Vedere din fata/ dreapta/ josLG Optimus G - Vedere din spate/ dreapta/ jos

Jos este localizat slotul pentru cablul microUSB si microfonul.

LG Optimus G - Vedere din spateIn sfarsit, pe partea din spate a telefonului se afla camera foto/video, camera care iese putin din linia capacului. Astfel, daca asezam telefonul pe o suprafata plata cu spatele in jos, acesta se va sprijini in camera. Pentru a evita uzura in timp e bine sa folosesti mereu o husa pentru telefon. Capacul din spate este protejat de sticla rezistenta la socuri, iar sub aceasta se poate observa o textura punctata care sporeste eleganta. Ecranul este de asemenea protejat de sticla rezistenta la zgarieturi si socuri.

Ca dimensiuni, telefonul masoara 13,2 cm in lungime, 6,9 cm in latime si doar 0,85 cm in grosime. Ca si greutate, telefonul are 145 grame. Ecranul are o diagonala de 4,7 inch (11,9 cm), o rezolutie de 768 x 1280 pixeli si ofera unghiuri de vizualizare foarte bune. Dupa numai cateva minute de utilizare ecranul devine plin cu amprente, de aceea se recomanda stergerea lui la intervale regulate de timp.

Poate ai observat deja ca nu am pomenit nimic de slotul pentru cardul microSD. Ei bine, din pacate acest telefon nu are un slot microSD, deci nu ii putem mari capacitatea memoriei. Totusi memoria interna ar trebui sa fie suficienta pentru nevoile utilizatorului obisnuit. Bateria telefonului este nedetasabila si are o capacitate de 2.100 mAh, asigurand pe hartie o durata in stand-by de peste 400 ore si o durata de convorbire de pana la 14 ore. Conform testelor, bateria a rezistat peste o zi in regim de functionare intens cu jocuri, aplicatii, videoclipuri si navigare pe net.


Utilizare



Un avantaj il constituie faptul ca la prima pornire a telefonului, setup-ul dureaza doar cateva secunde. De asemenea, telefonul are si un quick start guide interactiv care te va ajuta sa te familiarizezi cu functiile de baza. Cum spuneam si mai sus, memoria telefonului nu poate fi extinsa prin introducerea unui card microSD. Telefonul are 32 GB memorie interna insa numai 25 GB sunt accesibili utilizatorului, restul fiind ocupati de sistemul de operare si aplicatiile preinstalate.

Daca tot veni vorba de sistemul de operare, acesta este Android 4.1.2 Jelly Bean, cel mai avansat la momentul lansarii telefonului. In ceea ce priveste procesorul, LG Optimus G E975 este dotat cu un quad-core SnapDragon de 1,5 GHz, care asigura o buna functionalitate a tuturor aplicatiilor, precum si a multitasking-ului. Ca si memorie RAM telefonul are 2 GB.

Un alt lucru placut este reprezentat de metoda de deblocare. Se atinge ecranul in orice punct si pe masura ce indepartezi degetul de acel punct se creeaza un cerc care dezvaluie ce ai pe home-screen. Viteza de reactie a ecranului este foarte buna iar tranzitia intre meniuri se realizeaza fluent, fara acel efect de suprapunere. Datorita ecranului cu tehnologia True HD-IPS ai parte de culori realiste si de o luminozitate foarte buna, poate chiar prea buna daca o setezi la nivel maxim.


Functii de baza



Calitatea apelurilor este una foarte buna. Daca operatorul tau de telefonie mobila foloseste tehnologia HD Voice Calls, atunci vei putea profita din plin de ea cu ajutorul lui LG Optimus G E975. Aplicatii precum Gmail sau Instant Messaging sunt preinstalate, insa pentru a realiza apeluri video prin Skype trebuie sa descarci software-ul. Cu ajutorul camerei de 1,3 megapixeli din partea din fata, apelurile tale video vor avea o calitate HD la 720p.

Tastatura din dialer este mare, ocupand aproape tot ecranul. Poti memora un numar extrem de mare de contacte si fiecarui ii poti atribui un sunet de apel propriu si/sau o fotografie. Contactele pot fi structurate in grupuri si se poate comunica prin SMS cu toti membrii grupului deodata. Ecranul telefonului este putin mai lat decat la alte smartphone-uri similare, ceea ce inseamna ca si tastatura este putin mai mare, marind gradul de confort atunci cand scrii mesaje.


Multimedia



La capitolul multimedia sunt extrem de multe lucruri de zis despre acest telefon. In primul rand, camera din partea din spate are o rezolutie de 13 megapixeli, realizand capturi la o dimensiune maxima de 4128x3096 pixeli. Daca doresti sa filmezi cu telefonul atunci trebuie sa stii ca rezolutia maxima este de 1280x1080 pixeli, ceea ce se traduce in Full HD la 30 fps. Cum am mentionat deja, camera din fata, desi are o rezolutie de 1,3 megapixeli, poate realiza capturi foto sau video HD 720p. Senzorul foto vine cu functii de face-detection, geo-tagging, stabilizator optic. De mentionat aici ca exista si o varianta a telefonului care are numai 8 MP ca rezolutie a camerei din spate.

Interfata galeriei foto/video este simpla si usor de utilizat. Fiecare poza sau videoclip are o mica iconita care prin apasare duce la vizualizarea full-scale a elementului respectiv. Editorul foto vine cu o gama limitata de posibilitati insa tot este posibil sa te joci cu luminozitatea, contrastul, culorile si cu dimensiunea in sine a imaginii.

Ceea ce am observat in momentul in care am folosit telefonul pentru filmari pe timp de zi este ca nuantele culorilor nu sunt chiar cele mai realiste. De asemena in momentul in care filmezi un obiect din unghiuri diferite se observa ca unele culori sufera variatii de intensitate, lucru care poate deveni deranjant.

Unul dintre lucrurile cu care LG m-a surprins este tehnologia QSlide. Aceasta tehnologie se aplica in principal videoclipurilor insa mai sunt si alte aplicatii, precum browserul, care pot utiliza QSlide. Ce inseamna QSlide? Practic, in momentul in care te afli in player-ul video si doresti sa navighezi pe Internet sau sa deschizi o alta aplicatie, nu este necesar sa inchizi videoclipul. Cu ajutorul unui buton reduci dimensiunea videoclipului la un sfert, si ea devine ca o fereastra din Windows pe care o poti muta oriunde pe ecran. De asemenea ai si un controller care iti permite sa schimbi opacitatea ferestrei cu videoclipul, in conditiile in care doresti sa vizualizezi continutul de sub aceasta. Se pot folosi maxim doua astfel de ferestre simultan.

Playerul audio este inca unul din punctele forte ale lui LG Optimus G. Pentru o mai buna calitate a sunetului poti utiliza functia Dolby Sound Enhancement. Difuzorul amplasat in partea din spate m-a surprins prin calitatea sunetului chiar si la nivel maxim. Nu exista acea distorsiune metalica. Castile pe care le-am laudat ceva mai sus se ridica la inaltimea asteptarilor si se comporta impecabil chiar si daca le conectezi la un alt dispozitiv.

Spre deosebire de alte smartphone-uri, cei de la LG au incorporat in Optimus G si un radio FM pe acest device, radio FM care are o interfata destul de reusita.


Conectivitate



In ceea ce priveste conectarea la Internet, aceasta se poate face, dupa cum ne-am obisnuit deja, prin intermediul WiFi sau prin HSPA. Telefonul este dotat cu WiFi 802.11 a/b/g/n cu tehnologiile Dual-Band, Hot Spot si DLNA.

Ca senzori incoporati ai la dispozitie accelerometru, giroscop, senzor de proximitate si busola digitala. Tehnologia GPS nu putea nici ea sa lipseasca.

Conectarea la un calculator se face foarte usor prin cuplarea cablului microUSB. Exista si o aplicatie pentru a face update sau a reinstala sistemul de operare de pe telefonul mobil pe care o poti gasi pe site-ul oficial al celor de la LG. De asemenea smartphone-ul are si Bluetooth v4.0.

Browserul preinstalat este reusit si functional. Paginile se incarca rapid si sunt afisafe corect. Poti folosi si Chrome sau alt browser pentru Android din Google Play.


Aplicatii



Fiind un device Android, LG Optimus G E975 iti ofera posibilitatea de a descarca o multime de aplicatii din Google Play. De asemenea vine cu o serie de aplicatii preinstalate care sunt extrem de utile.
Prima aplicatie care se remarca este Weather. Aceasta aplicatie impreuna cu widget-ul de pe ecranul de home ofera informatii precise despre vreme in orice locatie. Pe langa calculator, calendar, convertor si alte aplicatii de baza se mai remarca si QuickMemo. QuickMemo este ideal atunci cand nu ai un pix si o foaie, dar trebuie sa notezi ceva extrem de repede. Cu doar o atingere poti nota direct pe ecranul in care te aflii la momentul activarii aplicatiei. Dupa ce ai terminat iti poti continua linistit treaba, iar data viitoare cand vei deschide QuickMemo, lucrurile notate de tine vor aparea direct pe ecran.

Exista si o aplicatie pentru transfer de fisiere numita FileShare, care te ajuta sa schimbi date intre doua dispozitive extrem de usor. Tot preinstalat este si browserul Google Chrome precum si aplicatia Google Maps.

Pe langa Google Play, telefonul are acces la SmartWorld. SmartWorld este un magazin mai mic al celor de la LG de unde poti descarca doar anumite aplicatii, fie gratis, fie contra cost.


Prezentare video







Concluzii



Plusuri:
+ ecran de rezolutie buna
+ se misca rapid
+ camera foto de 13 megapixeli

Minusuri:
- nu are slot microSD

Concluzie: Despre acest telefon, cu bune si cu rele, pot spune cu certitude ca isi merita banii. Ceea ce m-a impresionat in mod placut a fost calitatea imaginilor pe ecranul HD, usurinta cu care se poate trece de la o aplicatie la alta, aplicatia QSlide, calitatea redarii audio, castile si design-ul exterior al telefonului. Totusi consider ca era mai bine daca cei de la LG faceau un efort si reuseau sa adauge un slot de card microSD. Chiar si asa, cei 25GB sunt suficienti pentru nevoile personale ale oricarui utilizator. De asemenea camera foto/video lasa putin de dorit din prisma culorilor.



 
LG Optimus G, smartphone cu ecran de 4,7 inch

LG a lansat modelul Optimus G, un smartphone extrem de performant. Toate specificatiile sale sunt la [ ... ]

 
LG G2, noul flagship al producatorului

LG si-a lansat noul telefon varf de gama. LG G2 renunta in primul rand la numele Optimus, care a [ ... ]

 
LG Prada 3.0, un telefon pentru pasionatii de moda

La scurt timp dupa zvonurile de lansare a unui nou telefon Prada, iata ca LG a facut anuntul [ ... ]


Posteaza un comentariu

Autor
Comentariu
Verificare   Introdu cu grija caracterele din imaginea de mai jos.





    Alte categorii


    Forum telefoane mobile

Afla secretele fiecarui mobil si gaseste raspuns la problemele si intrebarile tale pe forum!

Cont iTunes
scris de Mihai144268 pe 13-03 ora 02:57

Va recomand asa ceva
scris de CostinSilviu1990 pe 22-02 ora 18:32

Digi intra peste un abonat orange
scris de CostinSilviu1990 pe 18-01 ora 19:26

digi mobil blocat
scris de CostinSilviu1990 pe 18-01 ora 19:17

nu merge hard reset
scris de CostinSilviu1990 pe 3-01 ora 19:56

Service Profesional
scris de CostinSilviu1990 pe 3-01 ora 19:55

cum sti daca e fake sau nu
scris de CostinSilviu1990 pe 3-01 ora 19:53

Jtag
scris de CostinSilviu1990 pe 29-12 ora 00:00

lycamobile
scris de CostinSilviu1990 pe 28-12 ora 23:42

DEBLOCARE CARD Micro SD
scris de CostinSilviu1990 pe 28-12 ora 16:00

intra in forum



Catalog telefoane mobile: Nokia / Samsung / Sony / LG / Motorola / Sagem / Apple iPhone / HTC / Blackberry / Palm

HOT stuff: Coduri secrete telefoane / Portabilitate - cum pastrezi numarul / Super oferte / Telefoane mobile noi

copyright ©2008-2017 eMobil.ro by HTD Publishing
home | despre eMobil.ro | termeni si conditii de utilizare | contact