Nu esti logat!

Login | Nu ai cont? Creeaza cont nou
      Adauga mobilul
tau aici!
Fa-ti cont acum
HomeNoutatiTelefoane mobileForumJocuriAplicatii
Cautare
cautare avansata

Review Nokia E55


scris de emobil / vineri, 13 nov 2009


Nokia E55 - Vedere din fata (negru)

Nokia a dat din nou lovitura cu al sau Nokia E55, un telefon subtire care seamana izbitor cu precedesorul sau E52. Este un telefon special creat pentru oamenii de afaceri dar nu numai, promite sa satisfaca cerintele oricarui utilizator pretentios.



Tastatura este asemanatoare cu cele SureType de pe BlackBerry, avand doua litere pe fiecare buton. Scopul e clar, sa faca mai rapida scrierea mesajelor, fara a pune totusi o tastatura QWERTY slide. O simpla privire pe lista de specificatii m-a facut sa-mi doresc sa incep testele cu acest telefon.

Vezi lista completa de specificatii si dotari ale Nokia E55



Aspect exterior / Utilizare / Functii de baza / Multimedia / Conectivitate / Aplicatii / Prezentare video / Concluzii


Aspect exterior



Telefonul vine intr-o cutie de dimensiuni normale, in interiorul careia vei gasi accesoriile standard. Pe langa dispozitivul in sine, am mai gasit incarcatorul, un cablu microUSB, castile handsfree si un adaptor de priza. Primesti si cateva manuale, iar software-ul vine pe cardul de memorie al telefonului de 2 GB.

Dimensiunile lui E55 sunt aproape identice cu cele ale lui E52, avand o lungime de 116 mm, o latime de 49 de mm si o grosime de numai 9,9 mm. Exact cum ma asteptam, greutatea este putin sub 100 de grame mai precis 98 de grame. Telefonul este disponibil in mai multe culori: negru, gri si rosu.

Nokia E55 - Vedere din fata (alb)Partea frontala este dominata de ecranul mare de 2,4 inch, deasupra caruia se afla difuzorul, senzorul pentru lumina ambientala si camera pentru apelurile video. Sub ecran se afla tastatura, un D-pad metalic suficient de mare pentru a fi comod si precis. In jurul lui se afla alte 8 taste, destul de mari si usor de utilizat. Aceste taste iti ofera acces rapid la anumite functii, cum ar fi email, calendar, agenda etc. Sub acestea se afla tastatura cu cate 5 butoane pe un rand, nu 3 cum eram obisnuiti pentru o tastatura normala. Are doua litere pe fiecare buton.


In partea de sus se afla tasta de pornire/ oprire a telefonului, care poate fi folosita si pentru a modifica rapid profilele. Tot aici se afla si jack-ul audio de 3,5 mm, o pozitie comoda daca vrei sa tii telefonul in buzunar in timp ce ai castile conectate.

Nokia E55 - Vedere din dreapta (alb)Nokia E55 - Vedere din fata/ dreapta (alb)

Partea dreapta gazduieste tastele de control al volumului, tasta pentru comenzile vocale si tasta pentru captura foto/ video. Tastele sunt usor de apasat.

In partea de jos telefonul are suportul pentru prinderea curelei de mana si microfonul.

Nokia E55 - Vedere din fata/ stanga (negru)Nokia E55 - Vedere din stanga (negru)

In partea stanga este pozitionat portul microUSB, care este protejat impotriva patrunderii prafului.

Nokia E55 - Vedere din spate (negru)Partea din spate se remarca printr-un capac frumos de otel. Este imun la amprente si contribuie la impresia ca telefonul este facut din materiale de calitate. Tot aici se afla camera foto de 3,2 megapixeli dotata cu flash LED, precum si difuzorul. Capacul ascunde bateria Li-Polymer de 1.500 mAh. Cu o asemenea "centrala electrica", telefonul este capabil la o autonomie de 672 ore in stand-by si 8 ore de convorbire. Desi l-am folosit intens in teste, l-am incarcat doar o data la trei - patru zile.


Utilizare



Sistemul de operare este cel folosit de Nokia pe toate smartphone-urile fara touchscreen, adica Symbian S60 3rd Edition. Procesorul ARM ajunge la 600 MHz, ceea ce este foarte bine pentru viteza de lucru a telefonului. Meniurile se misca rapid, fara intarzieri.

Nokia E55 are icon-uri noi, asemanatoare cu cele de pe Symbian S60 5th Edition. Meniul principal este dispus sub forma de matrice cu patru linii si trei coloane. Acesta poate fi afisat si sub forma de lista, iar accelerometrul il poate roti automat. Ecranul de asteptare nu este diferit fata de E52, poti adauga diferite comenzi rapide catre aplicatii si poti afisa pe ecran notificari de tipul mesaje noi, evenimente din calendar etc.

La fel ca telefoanele business recente de la Nokia, se pastreaza functia Mode Switcher, care alterneaza printr-o singura apasare intre doua profiluri diferite. Poti crea un profil special pentru serviciu si altul pentru timp liber.

Functia de recunoastere vocala functioneaza destul de bine si este utila in momentul in care te afli la volan, deoarece iti permite sa apelezi pe cineva fara sa mai atingi butoanele.

Functia de blocarea telefonului de la distanta este in continuare prezenta. Aceasta este utila mai degraba daca iti pierzi telefonul decat daca iti este furat. Pentru a-l bloca, trebuie sa trimiti un SMS cu un cod anume. Daca pe telefon se introduce gresit codul de trei ori, toate datele personale sunt sterse. Nu cred ca vreun hot de telefoane mai pastreaza SIM-ul, asa ca in cazul in care iti este furat nu stii pe ce numar sa mai trimiti SMS-ul.

Ecranul telefonului are 2,4 inch si ofera o rezolutie de 240 x 320 pixeli, precum si 16 milioane de culori. Este un ecran de calitate, care ofera luminozitate si contrast excelente. Este perfect vizibil in lumina puternica a soarelui.

Tastatura are un finisaj de calitate si ofera o senzatie placuta la atingere. Iti va trebui un timp de acomodare, dar dupa ce te obisnuiesti cu ea, o sa scrii rapid mesajele.


Functii de baza



Calitatea apelurilor este foarte buna. Sunetul produs de difuzor este tare si clar, chiar si in zonele galagioase auzi si esti auzit fara probleme. Nivelul semnalului este bun, chiar si in zonele cu acoperire mai slaba.

Agenda este excelenta. Iti ofera spatiu nelimitat de memorare a contactelor, precum si o multime de campuri pentru diferite informatii suplimentare asociate fiecarui contact. Poti de exemplu sa adaugi data nasterii, adresa de domiciliu, email-ul, numarul de telefon fix, numarul de fax etc. Contactele pot fi memorate fie in telefon, fie pe cartela SIM. Istoricul apelurilor iti arata ultimele 20 de apeluri efectuate si primite. Agenda se poate sincroniza cu Microsoft Outlook.

Nokia E55 se descurca de minune cu toate tipurile de mesaje. Suporta atat SMS/ MMS, cat si email. Editorul de SMS si MMS este comun. Un mesaj se transforma in MMS cand ii adaugi un fisier multimedia. Clientul de email iti configureaza automat contul daca folosesti email de la Gmail, Yahoo etc. Trebuie doar sa-i dai adresa de email si parola. Daca trebuie sa-l configurezi manual, suporta protocoalele POP3/ IMAP si SMTP.


Multimedia



Chiar daca nu este un telefon multimedia, poate fi folosit cu succes pentru poze, muzica sau filme. Memoria interna nu este spectaculoasa, are doar 60 MB. Poate fi suplimentata insa cu un card microSD de pana la 16 GB. Unul de 2 GB vine in pachet, suficient pentru inceput.

Galeria de imagini este reusita. Seamana cu cea de pe telefoanele N-Series. Procesorul puternic de 600 MHz ofera o navigare fluenta si fara intarzieri intre poze. Poti face zoom pana la 400%. Poti sa te uiti la imagini si in modul slideshow.

Playerul de muzica ofera o calitate audio peste asteptari. Nu trebuie sa-ti faci probleme cu formatul fisierelor, deoarece stie sa le redea pe majoritatea (MP3, WMA, AAC, eAAC+). Este usor sa-ti sortezi muzica dupa autor, gen, artist. Poti crea si liste cu melodiile tale preferate, deoarece suporta playlist-urile M3U. Poti sa ajustezi sunetul dupa gust, folosind egalizatorul cu 7 benzi. Acesta vine cu 5 moduri presetate, dar poti crea altele noi. Jack-ul audio de 3,5 mm iti permite sa folosesti orice casti, nu doar pe cele originale.

Radioul FM are RDS si poate scana in mod automat posturile de radio din zona in care te afli. Acesta poate memora pana la 50 de statii si functioneaza doar daca ai castile conectate. Poti sa asculti radio si in difuzoarele telefonului, dar fara sa deconectezi castile.

Camera foto are 3,2 megapixeli si flash LED, insa focalizarea este fixa. Flash-ul are patru setari: automat, permanent, reducerea efectului de ochi rosii si oprit. Setarile manuale ale camerei nu sunt foarte multe, poti umbla la balansul de alb, sensibilitatea ISO, contrast precum si la cateva efecte de culoare. Calitatea imaginii este buna, imaginile au un contrast bun, dar culorile sunt cam sterse. Nivelul de zgomot este acceptabil. Pentru o camera de 3,2 megapixeli, isi face treaba bine. Pe langa captura foto, telefonul poate sa faca si inregistrare video. Din pacate nu are o calitate foarte buna. Clipurile sunt salvate la rezolutie VGA (640 x 480 pixeli) cu 15 fps.

Playerul video este Real Player. Functioneaza in modul fullscreen atat cu ecranul in modul portrait, cat si in landscape. Poate reda clipuri MP4 si 3GP, insa din pacate suportul pentru filmele codate DivX sau Xvid lipseste. Poti instala contra cost aplicatii care stiu sa redea si filme in aceste formate.


Conectivitate



Nokia E55 sta bine la capitolul conectivitate, ceea ce este de inteles pentru un telefon business. Pentru a te conecta la Internet ai la dispozitie atat WiFi, cat si HSPA (10,2 Mbps download si 2 Mbps upload).

Pentru transferul de date poti folosi cablul microUSB sau Bluetooth. Bluetooth-ul are profil A2DP, ceea ce inseamna ca poti folosi casti stereo wireless pentru a asculta muzica.

Navigarea pe web a fost intotdeauna o experienta placuta pe un smartphone Nokia. Browserul lui E55 incarca paginile rapid, le randeaza corect si suporta Flash. Cursorul este de mare ajutor pentru a te deplasa in paginile de mari dimensiuni.


Aplicatii



Timpul este cel mai important pentru un om de afaceri, iar E55 vine in ajutor. Calendarul iti permite sa adaugi evenimente sau todo-uri, sa le asociezi alarme si sa te uiti ce ai de facut la nivel de zi, saptamana sau luna. Sincronizarea se poate face usor cu Microsoft Outlook sau alte aplicatii.

Nici aplicatiile office nu lipsesc. Pachetul QuickOffice este preinstalat. La fel ca la E52, este instalata versiunea premium, care iti permite nu doar sa vizualizezi documentele, ci si sa le editezi. Are suport Office 2007, asa ca documentele .docx sau .xlsx pot fi deschise fara probleme. PDF-urile pot fi si ele deschise pentru vizualizare. Aplicatia ZIP iti permite sa arhivezi sau sa dezarhivezi, ceea ce este de mare ajutor pentru atasamentele din email-uri.

Nokia E55 are si un receptor GPS, care te va ajuta atunci cand te deplasezi cu masina pe o ruta necunoscuta. Aplicatia folosita este Ovi Maps, iar navigarea vocala este gratuita doar pentru o perioada de trial. Poti sa instalezi si tu alte aplicatii GPS.

Jocurile nu lipsesc nici ele. Nokia E55 are cu suport N-Gage si vine cu doua jocuri de acest tip. Acestea sunt Block Cascade Fusion (un fel de Tetris) si Solitaire.


Prezentare video





Concluzii



Plusuri:
+ compact (9,9 mm grosime)
+ HSPA (10,2/ 2 Mbps)
+ procesor puternic
+ WiFi si GPS
+ radio FM cu RDS
+ calitate audio buna
+ posibilitatea de a edita documentele office
+ autonomie mare a bateriei

Minusuri:
- calitate slaba a camerei foto
- tastatura necesita ceva tip pentru acomodare
- nu ofera suport DivX si Xvid

Concluzie: Nokia E55 este un telefon robust ce incorporeaza functii utile oricarui om de afaceri. Este foarte bun pentru lucrul cu fisiere Microsoft Office, pentru Internet, email sau GPS. Nici latura multimedia nu dezamageste. Daca tinem cont si de bateria de mare capacitate, nu ai cum sa nu apreciezi telefonul.



 
Update de software pentru Nokia E52 si E55: 33.002

Nokia a publicat un update de software pentru telefoanele E52 si E55. Versiunea de firmware 33.002 [ ... ]

 
Nokia 5800 XpressMusic, lansat la Londra

Nokia a anuntat ieri primul sau telefon touchscreen, 5800 XpressMusic. Odata cu lansarea lui, apare [ ... ]

 
Nokia pregateste modelul N8 cu o camera foto de 12 [ ... ]

Nokia se pregateste sa lanseze un nou smartphone cu dotari de exceptie. Ecranul lui N8 va avea [ ... ]


14 comentarii. Posteaza un comentariu

 
15-11-2009 11:37 de Anonim

frate eu vorbesc 2-3 ore pe zi la telefon si ma tine bateria 3-4 zile e supertelefon

 
15-11-2009 11:38 de Anonim

CEL MAI TARE TELEFON DE LA NOKIA

 
18-11-2009 10:33 de Florin Popescu

L-am gasit intr-un final pe quickmobile.ro la un pret ok si garantie pe viata si pot sa spun ca pe negru arata superb.

 
19-11-2009 12:02 de Anonim

e bun rau

 
22-11-2009 02:04 de Anonim

il am de 1 luna si..nu ma plang .. sunt multumit de el ,inca nu am ajuns sa-l folosesc la performantele maxime,singurul dezavantaj e ca carcasa lui e cam fragila,daca l-ai scapat jos il poti aduna cu farashu,asa ca tineti-l bine in mana :), nota 8 pt E55

 
25-11-2009 23:59 de Anonim

am cumparat am testat si am ramas dezamagit de ce am constatat. Mari probleme de compatibilitate intre aplicatii si tastatura. A aparut si un update si tot nu au rezovat problema. Pacat de telefon softul il strica:)

 
20-12-2009 11:07 de Victor

Am mari probleme cu telefonul Nokia E55. In timpul convorbirilor nu mai sunt auzit pentru cateva secune. Am fost la service si cei de la Nokia stiau de acesta problema dar nu au ce sa faca. Mi-au inlocuit telefonul dupa un mare scandal, dar degeaba, cel nou face la fel. Am instalat ultima versiune de software dar degeaba. Nu il recomand !

 
31-12-2009 16:43 de Anonim

Nokia e55 sunt niste telefoane de tot rahatu nuai semnal daca nergi uneva ca sat iesti un om perdut asa ca nuva luati dual sim mai bine sistrativit cu bani aia

 
06-01-2010 22:29 de baciu marian

dual sim sunt copii de doi bani ! asa ca frate daca ai luat teapa nu veni aici cu comentarii inutile ! e55 este un nokia de nota 9 ! daca avea camera si blitu de la n82 era cel mai adevarat ! il am de doua luni si nu sunt probleme ! semnal bun si o adevarata baterie !!!!!

 
20-04-2010 13:17 de Anonim

cine este mai bun e52 sau e55??

 
30-04-2010 16:48 de Anonim

Am o problema cu spatiul pe C:, mi se to umple pana nu mai pot face nici o operatiune pe el. Am sters tot ce am gasit pe c: am mutat pe card (card de 2 GB cu 1 GB disponibil), am ster history de la browser, am sters mail-urile, mesajele, dar nu is revine.
Ma puteti ajuta?


 
31-08-2010 19:26 de liviu

am deja un E55 dar am probleme cu el in convorbire pierde semnalul sau stiu eu ce dar persoana cu care vorbesc nu ma mai aude,e super in rest dar ce este mai importat cei de la nokia au gresit. sunt obligat sa-l schimb

 
09-09-2010 16:00 de Anonim

am platit 230 euro dar e de doi lei,semnal rau de tot,probleme mari in timpul convorbiri ,l-am schimbat dar aceiasi probleme.sa nu-l vad in ochi.

 
03-10-2010 13:16 de Alin

E super telefon E55, bateria tine cam 8-9 zile in folosinta dar am o problema.dupa ce l-am incarcat si l-am deschis mi-a aparut scrisul mic in tot telefonu, stie cineva? softu? MS!

Posteaza un comentariu

Autor
Comentariu
Verificare   Introdu cu grija caracterele din imaginea de mai jos.





    Alte categorii


    Alte articole


    Forum telefoane mobile

Afla secretele fiecarui mobil si gaseste raspuns la problemele si intrebarile tale pe forum!

Cont iTunes
scris de Mihai144268 pe 13-03 ora 02:57

Va recomand asa ceva
scris de CostinSilviu1990 pe 22-02 ora 18:32

Digi intra peste un abonat orange
scris de CostinSilviu1990 pe 18-01 ora 19:26

digi mobil blocat
scris de CostinSilviu1990 pe 18-01 ora 19:17

nu merge hard reset
scris de CostinSilviu1990 pe 3-01 ora 19:56

Service Profesional
scris de CostinSilviu1990 pe 3-01 ora 19:55

cum sti daca e fake sau nu
scris de CostinSilviu1990 pe 3-01 ora 19:53

Jtag
scris de CostinSilviu1990 pe 29-12 ora 00:00

lycamobile
scris de CostinSilviu1990 pe 28-12 ora 23:42

DEBLOCARE CARD Micro SD
scris de CostinSilviu1990 pe 28-12 ora 16:00

intra in forum



Catalog telefoane mobile: Nokia / Samsung / Sony / LG / Motorola / Sagem / Apple iPhone / HTC / Blackberry / Palm

HOT stuff: Coduri secrete telefoane / Portabilitate - cum pastrezi numarul / Super oferte / Telefoane mobile noi

copyright ©2008-2017 eMobil.ro by HTD Publishing
home | despre eMobil.ro | termeni si conditii de utilizare | contact