Nu esti logat!

Login | Nu ai cont? Creeaza cont nou
      Adauga mobilul
tau aici!
Fa-ti cont acum
HomeNoutatiTelefoane mobileForumJocuriAplicatii
Cautare
cautare avansata

Review Nokia E7


scris de emobil / sâmbătă, 30 iul 2011


Nokia E7 - Vedere din fata, deschis (orange)

Nokia E7 este unul dintre primele telefoane Symbian^3 cu tastatura QWERTY slide-out. E7 are un design asemanator cu cel al lui Nokia N8 si se remarca prin carcasa metalica dintr-o singura bucata. Acest model este succesorul telefoanelor E71 si E72, fiind deci un telefon business. Ecranul rabatabil contribuie la aspectul placut al telefonului si la usurinta de a scrie mesaje.



Hardware-ul lui E7 este destul de performant, incadrand acest telefon in clasa smartphone-urilor medii.

Vezi lista completa de specificatii si dotari ale Nokia E7



Aspect exterior / Utilizare / Functii de baza / Multimedia / Conectivitate / Aplicatii / Prezentare video / Concluzii


Aspect exterior



Nokia E7 soseste intr-o cutie incapatoare, in interiorul careia se afla toate accesorile de care ai nevoie, adica un cablu microUSB, incarcatorul, castile, cateva adaptoare, un cablu microHDMI, precum si manualul de utilizare. Din pacate telefonul nu are slot pentru cardul de memorie, deci in pachet nu vei gasi acest accesoriu.

Nokia E7 - Trei telefoaneCa dimensiuni, Nokia E7 se incadreaza in limitele normale. Acesta are o lungime de 123,7 mm, o latime de 62,4 mm si o grosime de 13,6 mm. In ceea ce priveste greutatea, telefonul nu este chiar usor, carcasa lui metalica ducandu-l la 176 grame. Pot spune ca telefonul nu este deloc comod daca vrei sa-l tii in buzunarul de la pantaloni sau de la camasa, sta mult mai bine intr-un rucsac sau intr-o servieta.


Nokia E7 - Vedere din fata, deschis (alb)Partea frontala a lui Nokia E7 este dominata de ecranul mare de 4 inch. Deasupra ecranului se afla difuzorul, cei doi senzori (cel de proximitate si cel pentru lumina ambientala), precum si camera secundara pentru apeluri video. Sub ecranul de 4 inch se afla un buton hardware care deschide meniul telefonului.


Nokia E7 - Vedere din stanga, deschis (alb)In partea de sus a telefonului se afla jack-ul audio de 3,5 mm, precum si mufa pentru incarcarea telefonului. Tot aici se afla si butonul de pornire/ oprire, ce are si rolul de a comuta intre profilele telefonului. In partea de sus se afla si portul microHDMI, protejat de un capac din cauciuc impotriva patrunderii prafului. Nu in ultimul rand, aici se afla portul microUSB.


Nokia E7 - Vedere din stanga (alb)In partea stanga se afla butonul slide pentru blocarea si deblocarea ecranului si a tastelor. Este usor de apasat chiar daca folosesti telefonul cu o singura mana.


Nokia E7 - Vedere din fata/ dreapta (albastru)In partea dreapta Nokia E7 gazduieste butonul camerei foto, precum si suportul pentru cartela SIM. Tot aici este se afla si butonul de control al volumului, ceva mai special decat pe alte telefoane. Nokia E7 foloseste un buton de volum de tip slide, pe care il tragi in jos sau in sus in loc sa il apesi.


Nokia E7 - Vedere din fata, deschis (verde)In partea de jos se afla doar microfonul.


Nokia E7 - Vedere din spate (gri)Partea din spate a telefonului gazduieste camera foto impreuna cu flashul LED. Nokia a decis sa schimbe intens promovata camera foto de 12 megapixeli de pe N8 cu una ceva mai "modesta" de 8 megapixeli. Bateria de 1200 mAh nu se poate detasa de telefon. Producatorul promite o autonomie de 480 ore de standby si 9 ore de convorbiri, insa eu l-am incarcat la doua zile, ce-i drept folosindu-l la maxim.


Nokia E7 - Vedere din fata, deschis (gri)Tastatura este de tip slide-out si a fost conceputa in asa fel incat sa nu ocupe foarte mult spatiu, ceea ce rezulta intr-o grosime relativ redusa pentru un telefon cu tastatura QWERTY de acest fel. Butoanele acesteia sunt dispuse pe patru randuri si sunt destul de mari si cu suficient spatiu intre ele pentru a fi usor de apasat. Mecanismul de actionare a tastaturii este robust si precis. Tastele au o luminozitate excelenta pe timp de noapte.


Utilizare



Nokia E7 este un smartphone, deci foloseste sistemul de operare Symbian^3. Este un sistem de operare intuitiv, ceea ce inseamna ca nu o sa ai nicio problema in a folosi acest telefon. Din pacate Symbian este depasit la capitolul functionalitate, asa cum stim, de catre iOS sau Android, dar au ramas multi utilizatori care prefera in continuare un smartphone de la Nokia.

Ecranul tactil al lui Nokia E7 este de tip AMOLED si are 4 inch, oferind o rezolutie de 360 x 640 pixeli. Acesta este rezistent la zgarieturi datorita sticlei de tip Gorilla. Imi place ca ofera o lizibilitate foarte buna in conditii de lumina puternica, un lucru inca rar intalnit printre smartphone-uri. Nivelul contrastului este excelent, iar culorile vii fac imaginile foarte realiste. Din pacate rezolutia este cam mica pentru un ecran de o asemenea dimensiune, ceea ce face pixelii vizibili.

Nokia E7 foloseste un procesor ARM de 680 MHz, are 256 MB de memorie RAM si 1 GB de memorie ROM. Sunt caracteristici specifice unui smartphone de clasa medie si arata limitarile hardware pe care Nokia nu le-a depasit inca. Pot sa spun ca telefonul este rapid in general, desi daca lansezi prea multe aplicatii ii poti crea mici sacadari.


Functii de baza



Avand in vedere ca Nokia E7 este un telefon destinat in mod special oamenilor de afaceri, acesta ofera o calitate excelenta in apeluri. Difuzorul reda sunetul clar si tare chiar, astfel incat poti sa porti conversatii chiar si in zonele mai galagioase fara probleme. Nivelul semnalului are un nivel decent in locuri ca tunelul de metrou sau parcarile subterane.

Ecranul principal este impartit in trei subecrane, fiecare dintre acestea putand fi customizat in functie de preferintele tale. Poti sa iti adaugi shortcut-uri sau widget-uri pe ecran.

Meniul principal al lui Nokia E7 este neschimbat. Acesta afiseaza sub forma de matrice toate aplicatiile si submeniurile in ordine alfabetica. Ai posibilitatea de comuta de la modul de vizualizare de tip matrice la modul de vizualizare de tip lista.

Agenda lui Nokia E7 este excelenta. Pe langa faptul ca aceasta ofera spatiu nelimitat pentru stocarea contactelor, ea se poate integra foarte usor cu retelele de socializare (Facebook si Twitter). Fiecare contact poate primi mai multe detalii suplimentare pe langa numar de telefon si nume, avand posibilitatea de a mai adauga numere suplimentare de telefon, adresa de email, data nasterii si multe altele. Contactele sunt sortate in doua tab-uri, primul afisand doar detaliile strict necesare, iar al doilea afisand toate celelalte informatii despre persoana respectiva. Agenda iti da posibilitatea de a sorta contactele dupa nume, numar de telefon si chiar dupa email. Aceasta poate afisa in acelasi timp atat contactele stocate in memoria telefonului cat si pe cele de pe cartela SIM.

Task managerul de pe Nokia E7 iti afiseaza toate programele ce ruleaza la un moment dat, de aici putand sa comuti foarte usor intre cele ce ruleaza sau putand sa le inchizi pe cele care s-au blocat sau de care nu mai ai nevoie.

La capitolul mesaje, Nokia E7 se descurca excelent. Pe langa faptul ca poate sa trimita si sa primeasca toate tipurile de mesaje, E7 se remarca prin tastatura hardware de tip QWERTY, numai buna pentru a scrie mesaje lungi. Scrierea mesajelor s-ar putea sa ti se para greoaie daca te-ai obisnuit cu trei litere pe o tasta, dar o sa te obisnuiesti si o sa le scrii chiar mai rapid ulterior. Ca si pana acum, pentru SMS si MMS exista acelasi editor text, iar pentru email avem un client separat.

Clientul de email suporta mai multe conturi simultan, configurabile prin intermediul protocoalelor POP3/ IMAP/ SMTP. Mesajele primite pot fi sortate in mod automat dupa data, expeditor, subiect sau dupa existenta atasamentelor. De asemenea, poti sa adaugi si tu atasamente mesajelor pe care le trimiti. Daca folosesti un provider cunoscut de email, e suficient sa introduci adresa de email si parola, telefonul configurandu-ti automat contul.


Multimedia



Nokia E7 poate face concurenta oricarui smartphone multimedia. Singurul minus serios pe care il are acesta este lipsa slotului pentru cardul de memorie. Ai totusi 16 GB de memorie, o cantitate suficienta pentru majoritatea utilizatorilor. De asemenea, poti conecta un stick memorie cu ajutorul unui cablu USB, la fel ca atunci cand il conectezi la calculator.

Galeria de imagini are o interfata invechita si lipsita de efecte de tranzitie. Aceasta poate afisa imaginile atat in modul landscape, cat si in modul portrait. Rotirea se face automat in functie de modul in care tii telefonul. Marirea unei imagini se poate realiza printr-o dubla atingere sau folosind bara de zoom partea stanga. Ai posibilitatea de selecta mai multe imagini in acelasi timp pentru a le trimite prin email, Bluetooth, MMS, Facebook sau Twitter.

Playerul audio este cel standard intalnit pe telefoanele cu Symbian^3. Acesta este capabil sa redea cam orice format muzical standard. Melodiile tale preferate pot fi sortate in functie de artist, compozitor, nume, gen sau poti crea liste predefinite. Egalizatorul are 4 setari prestabilite, insa daca niciunul dintre acestea nu te multumeste poti crea si tu unul personalizat. Calitatea audio este excelenta, atat in difuzor, cat si in casti.

Radioul FM are RDS si o interfata foarte simpla. Acesta poate cauta si salva in mod automat posturile de radio disponibile in zona in care te afli.

Camera foto are 8 megapixeli si flash cu dublu LED. Aceasta poate captura imagini cu o rezolutie maxima de 3264 x 2448 pixeli. Interfata camerei este usor de utilizat si destul de bogata in functii. Ai posibilitatea de a face si setari manuale, iar imaginile capturate pot fi "imprimate" cu locul in care au fost facute, datorita functiei de geotagging. Calitatea imaginilor este foarte buna pentru un telefon business.

Playerul video este excelent. Arata la fel ca pe N8 si suporta codecurile DivX si Xvid, o raritate pentru Nokia. Mai mult, playerul video stie sa redea si subtitrarile. Rezolutia maxima ce poate fi redata este HD 720p. Ecranul mare face ca fisierele video sa se vada bine, iar sunetul de calitate si pozitia inclinata a ecranului completeaza experienta reusita. Filmele ruleaza doar in modul landscape pe tot ecranul.

Inregistrarea video se face la o rezolutie maxima de 720p cu 25 fps. Videourile sunt salvate in format MP4. Am remarcat ca nivelul de compresie al videourilor este foarte mic, astfel ca un minut de inregistrare video ocupa aproximativ 80-90 MB de memorie. Te sfatuiesc sa ai grija cat filmezi ca sa nu te trezesti ca in cateva zile ai memoria plina.


Conectivitate



In ceea ce priveste conectivitatea, Nokia E7 este un dispozitiv excelent pentru navigarea pe Internet. Acesta ofera WiFi b/g/n si HSPA cu viteze de download de pana la 10,2 Mbps si de upload de pana la 2 Mbps.

Browserul web nu este la fel de performant ca cel de pe Android sau iOS, chiar daca acestuia i s-a adaugat suportul multi-touch si FlashLite 4.0. In primul rand interfata nu este deloc prietenoasa, pastrand acelasi design ca si la versiunile mai vechi de Symbian. Este totusi un browser mai bun decat pe alte telefoane si isi face treaba suficient de bine. Suportul Flash este un lucru inca rar in lumea smartphone-urilor, asa ca inca o bila alba pentru E7.

Pentru a te conecta la calculator poti folosi cablul de date microUSB, dar si Bluetooth-ul 3.0.

Cu ajutorul cablului microHDMI livrat in pachet poti conecta rapid si usor telefonul la un dispozitiv compatibil, cum ar fi un televizor. Cu ajutorul acestuia poti reda continutul multimedia direct pe televizor, fie ca este vorba de poze sau de filme HD.


Aplicatii



Organizatorul ramane ca si pana acum una dintre cele mai bune aplicatii standard. Cu ajutorul acestuia iti poti planifica din timp intalnirile si evenimentele importante. Calendarul iti da posibilitatea de a vizualiza evenimentele ce vor avea loc in cursul unei zile, saptamani sau chiar luni. Cu ajutorul acestuia poti adauga evenimente de tip intalnire, aniversare sau to-do.

Nokia E7 are editor de documente. Acesta poate edita documentele de tip Word, Excel si PowerPoint. QuickOffice-ul preinstalat functioneaza si ca manager de fisiere, ajutandu-te sa navighezi mai usor printre fisierele stocate in memoria telefonului. Imi place ca documentele se incarca rapid si suporta zoom-ul prin intermediu functiei multi-touch.

Pentru vizualizarea PDF-urilor, Nokia E7 are instalata binecunoscuta aplicatie Adobe Reader.

Daca esti o persoana care lucreaza mult cu fisiere arhivate, e bine sa stii ca Nokia E7 are un manager pentru fisierele ZIP. Antivirusul F-Secure protejeaza de virusii al caror numar este in crestere chiar si pe telefoanele mobile.

Nokia E7 are si receptor GPS. Aplicatia preinstalata de navigare este Ovi Maps 3.04, care iti ofera si navigare vocala gratuita. Ai astfel la dispozitie un navigator GPS pentru masina. Hartile se pot descarca prin Internet pe masura ce la accesezi, dar poti si sa le incarci cu ajutorul calculatorului, ca sa nu folosesti conexiunea la Internet atunci cand nu esti in tara.


Prezentare video





Concluzii



Plusuri
+ ecran mare rezistent la zgarieturi
+ carcasa metalica dintr-o singura bucata
+ camera de 8 megapixeli capabila sa inregistreze HD 720p
+ WiFi b/g/n si HSPA
+ port microHDMI
+ memorie interna de 16 GB
+ suport pentru codecurile DivX si Xvid
+ Bluetooth v3.0
+ browser cu suport Flash
+ editor de documente

Minusuri
- rezolutie relativ mica a ecranului
- Symbian^3 pare invechit
- nu are slot pentru cardul de memorie
- bateria nu poate fi inlocuita

Concluzie: Nokia continua designul robust si de calitate ale modelelor E71 si E72, introducand pentru E7 o carcasa din otel inoxidabil care face telefonul sa arate foarte bine. Nokia E7 se remarca prin ecranul de dimensiuni mari si capabilitati de mesagerie foarte bune, tastatura QWERTY fiind excelenta pentru scrierea mesajelor. Telefonul este potrivit nu doar pentru utilizatorii business, ci pentru orice pasionat de multimedia, mai ales datorita ecranului mare si suportului pentru DivX si Xvid.



 
Update la Symbian Anna pentru Nokia N8, C7, C6-01 [ ... ]

Nokia a anuntat ca incep update-urile la versiunea Symbian Anna pentru cateva dintre telefoanele [ ... ]

 
Smartphone-uri noi cu Symbian^3 de la Nokia: [ ... ]

Nokia a lansat trei smartphone-uri noi, cu sistemul de operare Symbian^3. Numarul modelelor [ ... ]

 
Nokia 5800 XpressMusic, lansat la Londra

Nokia a anuntat ieri primul sau telefon touchscreen, 5800 XpressMusic. Odata cu lansarea lui, apare [ ... ]


3 comentarii. Posteaza un comentariu

 
06-08-2011 10:42 de qkjigndu

uJau7l cnvtonwoytee

 
30-08-2011 12:35 de floricel

oare de ce samsung nu cumpara nokia? sau macar sa faca un parteneriat samsung stie sa faloseasca materiale bune iar nokia stie soft ar fi o combinatie letala

 
03-10-2011 12:08 de trandafir

pai acum ar fii momentul cel mai bun poate poate se intampla si minunea asta

Posteaza un comentariu

Autor
Comentariu
Verificare   Introdu cu grija caracterele din imaginea de mai jos.





    Alte categorii


    Alte articole


    Forum telefoane mobile

Afla secretele fiecarui mobil si gaseste raspuns la problemele si intrebarile tale pe forum!

Cont iTunes
scris de Mihai144268 pe 13-03 ora 02:57

Va recomand asa ceva
scris de CostinSilviu1990 pe 22-02 ora 18:32

Digi intra peste un abonat orange
scris de CostinSilviu1990 pe 18-01 ora 19:26

digi mobil blocat
scris de CostinSilviu1990 pe 18-01 ora 19:17

nu merge hard reset
scris de CostinSilviu1990 pe 3-01 ora 19:56

Service Profesional
scris de CostinSilviu1990 pe 3-01 ora 19:55

cum sti daca e fake sau nu
scris de CostinSilviu1990 pe 3-01 ora 19:53

Jtag
scris de CostinSilviu1990 pe 29-12 ora 00:00

lycamobile
scris de CostinSilviu1990 pe 28-12 ora 23:42

DEBLOCARE CARD Micro SD
scris de CostinSilviu1990 pe 28-12 ora 16:00

intra in forum



Catalog telefoane mobile: Nokia / Samsung / Sony / LG / Motorola / Sagem / Apple iPhone / HTC / Blackberry / Palm

HOT stuff: Coduri secrete telefoane / Portabilitate - cum pastrezi numarul / Super oferte / Telefoane mobile noi

copyright ©2008-2017 eMobil.ro by HTD Publishing
home | despre eMobil.ro | termeni si conditii de utilizare | contact