Nu esti logat!

Login | Nu ai cont? Creeaza cont nou
      Adauga mobilul
tau aici!
Fa-ti cont acum
HomeNoutatiTelefoane mobileForumJocuriAplicatii
Cautare
cautare avansata

Review Samsung Google Nexus S


scris de emobil / duminicã, 19 iun 2011


Samsung Nexus S - Vedere din fata

Samsung Google Nexus S este al doilea telefon de la Google. Google a schimbat de data aceasta partenerul, astfel incat producatorul telefonului este Samsung, nu HTC ca in cazul primului Nexus One. Telefonul a fost lansat in mod oficial in luna decembrie a anului trecut si este primul smartphone cu noul sistem de operare Android 2.3 Gingerbread. Intre timp noul Android a ajuns pe mai multe telefoane, dar Nexus S ramane in continuare un exemplu de smartphone performant.



Nexus S este un telefon poate nu revolutionar, dar cu siguranta foarte bine dotat. Specificatiile sunt foarte bune, necesare intr-o anumita masura pentru a sustine sistemul de operare de la Google. Telefonul are un procesor de 1 GHz, 512 MB de memorie RAM si 16 GB de memorie interna.

Vezi lista completa de specificatii si dotari ale Samsung Google Nexus S



Aspect exterior / Utilizare / Functii de baza / Multimedia / Conectivitate / Aplicatii / Prezentare video / Concluzii


O noutate o reprezinta chipul NFC. La vremea lansarii nu era clar cum dorea Google sa il foloseasca, dar odata cu lansarea serviciului Wallet, am inteles ca Google vrea sa intre pe piata platilor mobile.


Aspect exterior



Cutia in care vine telefonul are dimensiuni medii si gazduieste doar accesoriile strict necesare. Aici se afla doar cablul de date microUSB, impreuna cu adaptorul de priza pentru incarcarea bateriei si setul de casti handsfree cu jack audio de 3,5 mm. Mai gasim in cutie manualul de utilizare, dar este clar ca numarul accesoriilor este limitat.

Samsung Nexus S - Vedere din fata/ dreapta (1)Samsung Google Nexus S este un smartphone destul de compact, in ciudat dimensiunii mari a ecranului. Acesta are o lungime de 123,9 mm, o latime de 63 mm si o grosime de numai 10,9 mm. Nici greutatea nu este mare, cele 129 de grame ale lui Nexus S, facand-l foarte comod in orice buzunar si fiind mai mult decat acceptabil pentru asemenea specificatii. Cand il cumperi, ai posbilitatea de a alege intre doua culori diferite, alb si negru.


Samsung Nexus S - Vedere din fata
Samsung Nexus S - Vedere din fata/ stanga (1)

Partea frontala a lui Nexus S este dominata in mod evident de ecranul de 4 inch. Deasupra acestuia telefonul are pozitionati cei doi senzori, cel pentru lumina ambientala si cel pentru proximitate. Tot aici se afla si camera secundara dedicata apelurilor video. Sub ecran, cele patru butoane caracteristice sistemul de operare Android, adica tasta inapoi, meniu, acasa si cautare. Toate tastele sunt sensibile la atingere si sunt bucuros ca s-a renuntat la trackball-ul care era prezent pe Nexus One.


Samsung Nexus S - Vedere din fata/ stanga (2)Samsung Nexus S - Vedere din stanga

In partea stanga a lui Nexus S se afla butonul pentru controlul volumului, destul de mare si usor de apasat.

Samsung Nexus S - Vedere din fata/ dreapta (2)Samsung Nexus S - Vedere din dreapta

In partea dreapta se afla butonul de pornire/ oprire, care serveste si la blocarea si deblocarea ecranului si a butoanelor. Efectul de oprire a ecranului este foarte asemanator cu cel al televizoarelor mai vechi, foarte interesant si amuzant.

In partea de sus telefonul nu are nimic.

In partea de jos, Nexus S este echipat cu jack-ul audio de 3,5 mm si portul microUSB. Niciunul dintre ele nu are protectie impotriva patrunderii prafului.

Samsung Nexus S - Vedere din spateSamsung Nexus S - Vedere din spate/ stanga

Partea din spate gazduieste camera foto de 5 megapixeli, impreuna cu flashul LED. Tot aici se afla si difuzorul. Capacul bateriei este din plastic, la fel ca restul carcasei. Desi carcasa este lucioasa, rezista la amprente. Sub capacul din spate se afla bateria. Aceasta are 1.500 mAh si ar trebui sa ofere o autonomie de 30 zile in standby sau 14 ore de convorbire in 2G, precum si 18 zile de standby sau 6 ore si 40 minute de convorbiri in reteua 3G. Ca intotdeauna, cifrele din viata reala sunt mult mai mici, mai ales ca Nexus S este un telefon pe care nu poti sa-l tii in buzunar cu zilele fara sa-l pornesti. WiFi-ul si GPS-ul consuma serios, la fel si ecranul mare. Un utilizator pretentios il va incarca in fiecare zi, insa daca il folosesti moderat ar putea rezista 2-3 zile.


Utilizare



Nexus S de la Google foloseste sistemul de operare Android, versiunea 2.3 Gingerbread. Este primul telefon lansat oficial cu noua versiune de Android, chiar daca acum o gasim pe mai multe modele. Spre deosebire de versiunea 2.2 Froyo, noul sistem de operare are o interfata mai prietenoasa (multe dintre icon-urile de notificare fiind modificate), este mai rapid si ofera mai multe efecte interesante in interfata de utilizare. A fost imbunatatita functia de copy/ paste, precum si autonomia bateriei. De asemenea a fost introdus si suportul NFC pentru telefoanele care au aceasta tehnologie.

Ecranul tactil Super AMOLED al lui Nexus S are 4 inch si ofera o rezolutie de 480 x 800 pixeli. Ecranul lui Nexus S are o forma usor curbata, reusind sa se adapteze foarte bine conturului palmei si curburii obrazului. Ecranul este in mod evident unul foarte performant, calitatile acestuia iesind in evidenta chiar din primele minute de utilizare. Pe langa lizibilitatea surprinzator de buna la lumina puternica, ecranul lui Nexus S se mai remarca si prin unghiurile mari de vizibilitate, contrast si culori perfecte.

Restul hardware-ului este performant, telefonul venind cu procesor de 1 GHz si 512 MB de memorie RAM. Iti dai seama ca nu se pune problema de mers sacadat, telefonul este facut sa mearga rapid.


Functii de baza



Nexus S se descurca excelent in ceea ce priveste calitatea audio a apelurilor. Difuzorul reuseste sa redea un sunet clar si tare al convorbirilor, astfel ca poti avea o convorbire fara probleme chiar si in zonele mai aglomerate. La fel de bun este si nivelul semnalului, chiar daca esti la metrou sau in pasaje subterane nu vei avea problem in ceea ce priveste calitatea convorbirii.

Ecranul principal, asa cum suntem obisnuiti de la majoritate telefoanelor cu Android, ofera informatii despre data, ora, nivelul semnalului, diferitele notificari ale aplicatiilor instalate, dar si o multime de widget-uri care te ajuta in viata cotidiana, cum ar fi calendarul, widget-ul pentru prognoza meteo sau cel care te anunta ca ai primit un email sau ca cineva ti-a trimis un mesaj pe Twitter. Pe langa ecranul principal, ai la dispozitie mai multe ecrane secundare. Fiecare dintre acestea poate avea propriile shortcut-uri si widget-uri, iar navigarea se face prin binecunoscuta miscare cu degetul la stanga sau la dreapta.

Meniul are acelasi format matriceal, insa are un efect placut de derulare. Iti da impresia ca este impachetat rand cu rand undeva in partea de jos, iar in timp ce il derulezi aceasta se despacheteaza. Ca si la celelalte telefoane cu Android, icon-urile meniului principal sunt afisate in ordine alfabetica.

Agenda este practic nelimitata. Poti adauga oricat de multe contacte doresti, fiecare dintre acestea putand fi personalizate cu un ton de apel sau o imagine reprezentativa. Pe langa numele si numarul de contact al unui prieten, mai poti adauga si informatii suplimentare precum email, data nasterii, numar de telefon fix etc. Daca ai instalate aplicatiile Facebook si Twitter, acestea se vor atasa in mod automat agendei, avand posibilitatea ca fiecaruia dintre contacte sa ii atribui contul sau de Twitter si/ sau Facebook. In acest fel vezi update-urile prietenilor direct in agenda. Fiind un telefon Google, agenda se sincronizeaza cu toate contactele din Gmail, ceea ce iti permite sa le muti usor pe alt telefon sau sa le recuperezi daca iti pierzi telefonul.

Google Nexus S este compatibil cu toate tipurile de mesaje, adica SMS, MMS si email. Pentru SMS si MMS foloseste acelasi editor, iar mesajele sunt organizate sub forma de chat, adica pentru fiecare contact sunt afisate grupat toate mesajele trimise si receptionate. Pentru email foloseste binecunoscutul client Gmail. Acesta suporta atasamente de orice natura, fie ca sunt imagini, video-uri, sunete, arhive, etc. Clientul de email este capabil sa se logheze in acelasi timp la mai multe conturi de Gmail. De asemenea, telefonul are o aplicatie de email separata, pe care o poti configura pentru conturi POP3/IMAP4/SMTP.

Nexus S este un telefon perfect si pentru IM. Vine cu GTalk, dar poti sa instalezi si alte aplicatii pentru Yahoo! Messenger sau orice alta retea IM pe care o folosesti. Mesajele pot fi scrise pe tastatura QWERTY virtuala atat in mod portrait, cat si landscape. Tastele sunt destul de mari pentru a putea scrie mesajele usor cu telefonul orientat in ambele pozitii. Functia de copy/ paste functioneaza foarte bine.


Multimedia



Samsung Nexus S ofera 16 GB memorie interna pentru stocarea fisierelor multimedia. Din pacate telefonul nu are suport pentru cardurile de memorie, ceea ce te obliga sa te limitezi la 16 GB de memorie interna. Chiar si fara card de memorie, poti stoca suficient de multe melodii, poze si filme, asa ca ai material suficient pentru o excursie intreaga. Macar sa gasesti suficiente locuri in care sa-ti poti incarca telefonul.

Galeria de imagini afiseaza pozele sub forma de matrice si are efecte de tranzitie 3D foarte reusite. Poti organiza imaginile foarte usor, le poti trimite prietenilor prin retelele de socializare sau prin email. Marirea unei imagini se poate face fie printr-o dubla atingere pe ecran, fie cu ajutorul a doua degete. Telefonul are si functii de editor foto, asa ca poti taia pozele, le poti roti sau le poti aplica diferite efecte.

Playerul de muzica este capabil sa redea cam orice format de fisier audio. Isi face treaba fara probleme si are o interfata placuta. Poti organiza muzica dupa bunul tau plac, poti crea playlisturi si bineinteles ca poate rula in background, intrucat Android ofera multitasking. Calitatea audio a telefonului este foarte buna, atat in casti, cat si la difuzorul extern.

Playerul video este reusit, dar nu are suport pentru DivX si Xvid. Ecranul mare face telefonul foarte potrivit pentru a te uita la filme, astfel incat sa alungi plictiseala in drum spre munca sau in concediu. Chiar daca ai filme la rezolutie HD, telefonul le reda fara probleme. Aplicatia este surprinzator de simpla, avand doar tastele play/pause, inainte si inapoi.

Camera foto are 5 megapixeli si poate captura imagini la o rezolutie maxima de 2560 x 1920 pixeli. Este dotata si cu flash LED pentru fotografii in conditii de lumina slaba. O functie noua adusa de Android 2.3 Gingerbread este cea de fotografiere cu ajutorul camerei secundare. Din pacate telefonul nu are buton hardware dedicat pentru fotografii. Aplicatia camerei foto iti permite sa faci o multime de setari asupra pozelor. Calitatea fotografiilor este foarte buna, culorile sunt vii, iar nivelul detaliilor este bun.

Inregistrarea video nu se face decat la rezolutie 800x480 cu 30 fps, cea HD nefiind suportata (nici macar 720p). Interfata este asemanatoare cu cea a camerei foto, usor de utilizat si aceasta. Videourile sunt salvate in format 3GP si ocupa un spatiu relativ mic din memoria telefonului.

Google Nexus S nu are radio. Mi se pare o decizie ciudata, in conditiile in care chiar si multe modele ieftine vin acum cu radio FM.


Conectivitate



Un smartphone performant ca Nexus S nu putea sa nu ofere o conectivitate foarte buna la Internet. Ai la dispozitie WiFi b/g/n si HSPA cu viteze de pana la 7,2 Mbps pentru download si 5,76 Mbps pentru upload.

Lui Nexus S ii lipsesc porturile HDMI si TV-Out. Nu ca ar fi obligatorii la un smartphone, dar majoritatea producatorilor le pun pe modele mai scumpe. Telefonul se poate conecta la calculator prin microUSB sau prin Bluetooth.

Google Nexus S are integrat si un chip NFC (Near Field Communication), care iti permite sa folosesti telefonul pentru plati. Ai nevoie si de o aplicatie dedicata. Google a lansat serviciul Wallet, dar deocamdata merge doar in SUA si doar pentru un numar limitat de magazine. NFC pare sa fie viitorul telefoanelor mobile, multi producatori introducand acest chip pe modelele nou lansate. Chiar si Apple are intentii in acest sens, ceea ce ar ajuta foarte mult tehnologia sa castige teren.

Browserul web este perfect, iar impreuna cu ecranul mare face ca navigarea sa fie foarte placuta. Reda continut Flash sau JavaScript fara probleme, paginile se incarca si se randeaza rapid, iar zoom-ul se face foarte usor printr-o dubla atingere sau prin multi-touch. Browserul are si taburi, deci poti deschide mai multe pagini in acelasi timp.


Aplicatii



Aplicatiile preinstalate pe Nexus S sunt cele clasice pe care le intalnim pe majoritate telefoanelor cu Android, de aceea nu sunt prea multe noutati de mentionat aici.

Multe functii pe care ti le ofera telefonul se integreaza foarte bine cu serviciile Google. Ca exemple putem da agenda telefonica, Gmail, calendarul, GTalk, Google Maps sau Google Docs.

Google Earth este o alta aplicatie foarte interesanta pentru un telefon mobil. Functioneaza surprinzator de repede, se vede ca telefoanele au prins din urma calculatoarele in ceea ce priveste performanta.

GPS-ul lui Nexus S foloseste Google Maps ca aplicatie de harti. Hartile se incarca rapid si se vad foarte bine pe ecranul mare. Exista chiar si suport pentru Street View. Ghidarea prin voce se numeste Navigation si functioneaza in cateva tari, dar nu si in Romania.

Cand te plictisesti de aplicatiile preinstalate sau ai nevoie de ceva nou, Android Market iti sta la dispozitie si iti aduce sute de mii de aplicatii, atat gratuite, cat si contra cost.


Prezentare video





Concluzii



Plusuri
+ ecran tactil capacitiv Super AMOLED de 4 inch
+ sistem de operare Android 2.3 Gingerbread
+ procesor de 1 GHz si 512 MB RAM
+ camera secundara pentru apeluri video
+ WiFi b/g/n si HSPA

Minusuri
- nu suporta carduri de memorie
- inregistrarea video nu se face la rezolutie HD
- nu are suport pentru DivX si Xvid
- nu are radio FM

Concluzie: Samsung Nexus S este un telefon performant, fiind cu siguranta unul dintre telefoanele preferate ale fanilor Android. Nu este in acest moment cel mai rapid de pe piata, dar are specificatii excelente si isi face treaba fara probleme. Noutatea sa este reprezentata de NFC, chiar daca nu putem sa folosim deocamdata tehnologia. Nexus S are multi concurenti, pentru ca telefoanele Android puternice ies pe banda rulanta, asa ca depinde de fiecare in parte sa-si cumpere ceva ce ii este de folos.



 
Google anunta oficial telefonul Nexus S si Android [ ... ]

Google a anuntat telefonul Nexus S, despre care aparusera informatii cu ceva timp in urma. Google [ ... ]

 
Update la Android 2.3.6 pentru Google Nexus S

Google isi tine telefonul propriu cu software-ul la zi, astfel incat l-a actualizat acum la [ ... ]

 
Cum ramane cu telefoanele Google? Aproape sigur va [ ... ]

Cine sa-i mai inteleaga pe cei de la Google? Dupa ce au anuntat ca nu vor mai lansa un Google Nexus [ ... ]


5 comentarii. Posteaza un comentariu

 
18-07-2011 18:18 de Anonim

Si cat ar costa un astfel de telefon?

 
30-08-2011 12:24 de floricel

un astfel de telefon este mult mai eftin acum, duate pe gogol si scrie nexus s
sau mai bine incerci un abonament la pret iesi mai bine

 
30-08-2011 12:49 de roman

cam in jur de 1600 1400 lei
singurul motiv pentru care l-as lua ar fii faptul ca este facut de google in parteneriat cu samsung

 
18-10-2011 14:05 de neculai

imi place totul la acest telefon insa nu imi pot permite la banii astia, din cate am auzit este pe drum un nou nexus poate mai scade pretul la asta
nu as vrea sa imi fac abonament il vreau la liber

 
20-10-2011 13:41 de neculai

vesti bune: scad preturile
acum ca s-a lansat si galaxy nexus acest model va mai scade putin la pret
sper indeajuns sa il pot lua la abonament
sunt curios daca la samsung mobilers se ofera si nexus s sau galaxy nexus in teste

Posteaza un comentariu

Autor
Comentariu
Verificare   Introdu cu grija caracterele din imaginea de mai jos.





    Alte categorii


    Alte articole


    Forum telefoane mobile

Afla secretele fiecarui mobil si gaseste raspuns la problemele si intrebarile tale pe forum!

Cont iTunes
scris de Mihai144268 pe 13-03 ora 02:57

Va recomand asa ceva
scris de CostinSilviu1990 pe 22-02 ora 18:32

Digi intra peste un abonat orange
scris de CostinSilviu1990 pe 18-01 ora 19:26

digi mobil blocat
scris de CostinSilviu1990 pe 18-01 ora 19:17

nu merge hard reset
scris de CostinSilviu1990 pe 3-01 ora 19:56

Service Profesional
scris de CostinSilviu1990 pe 3-01 ora 19:55

cum sti daca e fake sau nu
scris de CostinSilviu1990 pe 3-01 ora 19:53

Jtag
scris de CostinSilviu1990 pe 29-12 ora 00:00

lycamobile
scris de CostinSilviu1990 pe 28-12 ora 23:42

DEBLOCARE CARD Micro SD
scris de CostinSilviu1990 pe 28-12 ora 16:00

intra in forum



Catalog telefoane mobile: Nokia / Samsung / Sony / LG / Motorola / Sagem / Apple iPhone / HTC / Blackberry / Palm

HOT stuff: Coduri secrete telefoane / Portabilitate - cum pastrezi numarul / Super oferte / Telefoane mobile noi

copyright ©2008-2017 eMobil.ro by HTD Publishing
home | despre eMobil.ro | termeni si conditii de utilizare | contact