Nu esti logat!

Login | Nu ai cont? Creeaza cont nou
      Adauga mobilul
tau aici!
Fa-ti cont acum
HomeNoutatiTelefoane mobileForumJocuriAplicatii
Cautare
cautare avansata

Review Samsung I9100 Galaxy S II


scris de emobil / vineri, 16 sep 2011


Samsung I9100 Galaxy S II - Vedere din fata

Samsung a dat lovitura din nou. Dupa vanzarile excelente pe care le-a avut cu primul model Galaxy S, iata si succesorul sau demn, numit Galaxy S II. Este un smartphone compact si ultra performant, care a avut printre cele mai bune specificatii la momentul lansarii si inca sa mentine in topul celor mai bune smartphone-uri.



Samsung Galaxy S II a fost lansat in februarie anul acesta si este unul dintre cele mai populare telefoane Android de pe segmentul high. Este si unul dintre cele mai subtiri telefoane lansate pana in prezent, avand doar o grosime de 8,5 mm. Acesta este echipat cu un procesor dual core de 1,2 GHz si o memorie RAM de 1 GB. Producatorul a vandut in primele 55 de zile de la lansare peste 5 milioane de dispozitive.

Vezi lista completa de specificatii si dotari ale Samsung Galaxy S II



Aspect exterior / Utilizare / Functii de baza / Multimedia / Conectivitate / Aplicatii / Prezentare video / Concluzii


Aspect exterior



Galaxy S II a sosit intr-o cutie foarte mica, in interiorul careia se afla manualul de utilizare, castile handsfree cu jack audio de 3,5 mm, incarcatorul si cablul de date microUSB. Pe langa toate acestea mai primesti si un card de memorie microSD de 8 GB, asta pe langa cei 16 sau 32 GB memorie interna ai telefonului.

Samsung I9100 Galaxy S II - Vedere din fata, spate si stangaInca de la inceput am remarcat dimensiunile reduse ale smartphone-ului, mai ales cat de subtire poate fi. Este de altfel cel mai subtire smartphone de pana acum, cu o grosime de numai 8,5 mm. Celelalte dimensiuni sunt normale pentru orice smartphone cu ecran de 4,3 inch, Galaxy S II avand o lungime de 123,5 mm si o latime de 66,1 mm. La toate acestea se mai adauga si greutatea de numai 116 grame.


Samsung I9100 Galaxy S II - Vedere din fata/ dreapta (1)Partea frontala a telefonului este dominata in mod evident de ecranul enorm de 4,3 inch. Chiar daca producatorii se intrec in ecrane din ce in ce mai mari, cred ca 4,3 inch este limita peste care cu greu mai putem spune ca avem un dispozitiv care incape in buzunar. Deasupra ecranului se afla senzorul de proximitate, senzorul pentru lumina ambientala, precum si camera secundara de 2 megapixeli pentru apeluri video. Sub ecran se afla trei butoane, adica butonul Acasa din centru, care este un buton hardware, precum si doua butoane sensibile la atingere, butonul Meniu si Inapoi. Observam ca butonul de cautare incepe sa dispara, intrucat fiecare aplicatie implementeaza cautarea in felul propriu.


Samsung I9100 Galaxy S II - Vedere din stangaIn partea stanga, telefonul are butonul pentru controlul volumului, care serveste si la zoom atunci cand fotografiezi.


Samsung I9100 Galaxy S II - Vedere din fata/ dreapta (2)In partea dreapta este doar butonul de pornire/ oprire al dispozitivului, care mai are si functia de a bloca/ debloca ecranul si butoanele. Din pacate telefonul nu are buton dedicat pentru camera foto, la fel ca si Galaxy S.


In partea de sus Galaxy S II are mufa audio pentru jack de 3,5 mm. Acesta nu prezinta protectie impotriva patrunderii prafului.

In partea de jos telefonul gazduieste portul microUSB si microfonul.

Samsung I9100 Galaxy S II - Vedere din spatePartea din spate are un design foarte placut si aici se gaseste camera foto de 8 megapixeli impreuna cu flashul LED. Tot aici se mai afla si orificiul difuzorului. Sub capacul din spate se afla bateria cu o capacitate de 1.650 mAh, impreuna cu locasul cartelei SIM. Pentru a avea acces la cardul de memorie trebuie sa scoti bateria. Conform producatorului bateria ofera o autonomie de 710 ore de standby in 2G sau 610 ore in 3G, precum si un timp de convorbire de 18 ore si 20 de minute in 2G si 8 ore si 40 de minute in 3G. In functie de cat de intens in folosesti, poate sa reziste doua - trei zile, dar se poate consuma si intr-o zi.


Utilizare



Samsung Galaxy S II vine cu sistemul de operare Android 2.3.3 Gingerbread, peste care ruleaza interfata de utilizare TouchWiz 4.0. Noua versiune de TouchWiz aduce cateva imbunatatiri, atat la nivel de performanta, cat si vizuale. Nu este insa nimic revolutionar. Samsung a lucrat putin la modul in care sunt afisate widgeturile.

Samsung I9100 Galaxy S II - Vedere din fata/ stanga (2)Ecranul lui Galaxy S II este unul Super AMOLED Plus de 4,3 inch, ce ofera o rezolutie de 480 x 800 pixeli. Ecranul este unul dintre cele mai performante realizate pana acum. Avand aceeasi rezolutie ca si pe Galaxy S, ecranul lui Galaxy S II se remarca prin densitatea mai mare de subpixeli per pixel. Galaxy S II formeaza fiecare pixel din trei subpixeli, unul pentru fiecare culoare, ceea ce inseamna automat o imagine mai clara si o lizibilitate mai buna in lumina soarelui.

Din punct de vedere hardware, Samsung Galaxy S II este suficient de performant incat sa impresioneze chiar si cel mai exigent utilizator. Poate rula aplicatii ce necesita multe resurse fara probleme pentru ca este echipat cu un procesor dual core de 1,2 GHz si 1 GB memorie RAM, fiind chiar mai performant chiar decat multe netbookuri aflate pe piata. Procesorul grafic dedicat de 400 MHz asigura performanta necesara in jocuri. Am deschis cat mai multe aplicatii simultan pentru a-l testa, nu ai nicio sansa sa-l blochezi ca utilizator normal.


Functii de baza



Cu toate ca la un telefon atat de scump nu ar trebui sa intru in detaliile privind calitatea audio, pot spune pe scurt ca difuzorul, microfonul si receptia semnalului sunt excelente.

Ecranul principal si ecranele secundare pot sa gazduiasca scurtaturi catre aplicatii sau widget-uri de orice fel. Imi place ca poti sa schimbi usor ordinea acestor ecrane. In partea de sus a ecranului ai informatii ca ora, functiile active ale telefonului (Bluetooth, WiFi, GPS), dar si apelurile si mesajele pierdute. In partea de jos ai mereu butoanele de acces la aplicatii, agenda, mesaje si telefonie.

Meniul principal are icon-urile dispuse sub forma de matrice, aranjate alfabetic, iar structura meniului este sub forma de pagini. Poti sa creezi pagini noi sau foldere pentru a-ti organiza mai bine aplicatiile.

Agenda lui Galaxy S II ofera spatiu nelimitat de stocare a contactelor. Cand pornesti telefonul pentru prima data vei fi intrebat daca vrei sa copiezi toate contactele de pe cartela SIM in memoria telefonului. Contactelor li se pot adauga o multime de informatii suplimentare cum ar fi o poza, un ton de apel personalizat, adresa de email, data nasterii, etc. Direct din agenda poti trimite rapid oricarui contact un mesaj sau email.

La capitolul mesagerie se descurca excelent. Galaxy S II este capabil sa lucreze cu toate tipurile de mesaje, adica SMS, MMS, email si mesagerie instantanee. Pentru primele doua telefonul foloseste un singur editor, iar pentru email un client separat. Mesajele se pot scrie atat in modul portrait, cat si in cel landscape cu ajutorul tastaturii QWERTY. Ecranul este suficient de mare incat tastele sa fie usor de apasat in ambele moduri. Pentru a trimite un MMS este de ajuns sa adaugi intr-un SMS continut media, cum ar fi o imagine sau un video.

Galaxy S II vine si cu aplicatie Gmail, care suporta mai multe conturi Google simultan. Aceasta aplicatie iti ofera o functionalitate similara cu Gmail pe web, inclusiv cautare in toata arhiva de mesaje si label-uri. Clientul de email al telefonului iti permite sa configurezi conturi POP3/ IMAP, avand cate un inbox separat pentru fiecare cont de email.


Multimedia



Samsung Galaxy S II vine echipat cu 16 sau 32 GB memorie interna, dar are si posibilitatea de a-i creste capacitatea cu un card microSD de pana la 32 GB. Cardul preinstalat are 8 GB.

Galeria de imagini nu este foarte mult schimbata fata de cea standard a sistemului de operare Android. Imaginile sunt stocate in foldere, iar galeria de imagini are cateva efecte 3D interesante. Poti incarca imaginile din telefon pe Picasa, Flickr, Facebook etc. Zoomul imaginilor se face foarte rapid cu ajutorul a doua degete sau printr-o dubla atingere pe ecran. Ai posibilitatea de a edita rapid imaginile si de a le pune ca wallpaper pe ecranul principal. Samsung Galaxy S II are o aplicatie preinstalata pentru editarea foto/ video.

Playerul audio suporta toate tipurile de fisiere video obisnuite. Tehnologia DNSe imbunatateste calitatea audio, lucru sesizabil atunci cand folosesti castile. Este un telefon foarte bun pentru pasionatii de muzica, avand capacitate de stocare foarte mare si un sunet de exceptie.

Radioul FM are o interfata placuta, fiind asemanatoare cu cea a radiourilor mai vechi. Acesta are RDS si poate cauta si salva in mod automat posturile de radio disponibile in zona in care te afli la un moment dat. Poti memora pana la 8 posturi de radio.

Camera foto a lui Galaxy S II are 8 megapixeli, focalizare automata si poate captura fotografii la o rezolutie maxima de 3264 x 2448 pixeli. Am apreciat mult interfata care are o multime de functii si setari pentru a scoate poze la o calitate cat mai buna. Imaginile sunt pline de culori vii, au un contrast ridicat si un nivel bun de detalii. Chiar si in conditii de lumina slaba, camera foto a lui Galaxy S II poate face poze destul de reusite. O a doua camera pentru apeluri video are 2 megapixeli si este pozitionata in parte frontala a telefonului.

Inregistrarea video se face la rezolutia maxima de 1920 x 1080 pixeli cu sunet si 30 fps. La fel ca si in cazul fotografiilor, ai multe optiuni si setari in cazul filmarii. Poti sa alegi rezolutia de filmare, sa aplici efecte video si multe altele. Calitatea video este excelenta, chiar daca autofocusul este putin cam lent.

Samsung I9100 Galaxy S II - VideoPlayerul video ofera o interfata simpla si poate reda majoritatea tipurilor populare de fisiere video (.wmv, .avi, .mp4 si chiar .mkv). Am ramas placut surprins de calitatea imaginii si de fluenta redarii video in modul Full HD (1080p). Din pacate nu poti reda dacat fisiere video de pana la 2 GB dimensiune, dar fata de un telefon obisnuit este foarte bine. Ecranul mare cat si DNSe-ul fac din vizionarea filmelor si videoclipuri o placere.


Conectivitate



Samsung Galaxy S II este visul oricui foloseste Internetul pe telefon. Pe langa WiFi-ul b/g/n pe care il intalnim acum pe toate smartphone-urile, viteza HSPA ajunge la 21 Mbps download si 5,76 Mbps upload. Cu abonamentul potrivit de Internet vei avea astfel o viteza foarte buna chiar si fara WiFi.

Browserul web este excelent si asta datorita procesorului rapid al telefonului, precum si memoriei imbelsugate. Paginile se incarca rapid, zoomul paginilor se face instant, poti sa deschizi multe tab-uri simultan si tot nu il blochezi. Datorita procesorului dual core si celui grafic, poti rula direct din browser filmulete la rezolutie Full HD. Chiar daca se subintelege, ecranul mare este excelent pentru navigarea pe Internet.

Pentru a conecta telefonul la calculator ai la dispozitie cablul microUSB, dar si Bluetooth v3.0 care ofera si el viteze de transfer ridicate in comparatie cu versiunile mai vechi.


Aplicatii



Organizatorul este excelent. Cu ajutorul acestuia poti foarte usor sa-ti planifici timpul, astfel ca nu vei rata nicio intalnire sau eveniment. Calendarul lui Galaxy S II poate afisa evenimentele ce vor avea loc la nivel de zi, saptamana sau luna. Calendarul iti permite sa adaugi diferite tipuri de evenimente precum, intalniri, aniversari sau todo-uri.

Galaxy S II are preinstalat si un editor de documente numit Polaris Office. Cu ajutorul acestuia poti vizualiza, dar si modifica documentele Word, Excel si PowerPoint. Pe langa acesta mai ai si un cititor de PDF-uri.

Avand de-a face cu un telefon Android, ai la dispozitie Market-ul pentru a-ti imbogati device-ul cu aplicatii si jocuri de toate felurile. Asa ca dupa ce iti setezi telefonul, descarca aplicatiile utile sau distractive si foloseste-ti Samsung-ul la maxim.

Receptorul GPS al lui Galaxy S II foloseste ca aplicatie pentru navigare Google Maps. Acesta ofera ghidare gratuita prin voce, iar traficul de date este foarte redus. Ecranul mare face ca telefonul sa fie foarte potrivit pentru navigarea GPS in masina.


Prezentare video





Concluzii



Plusuri
+ conectivitate HSPA de mare viteza
+ ecran mare performant
+ Android 2.3.4
+ procesor dual core de 1,2 GHz si 1 GB de memorie RAM
+ WiFi a/b/g/n
+ camera foto de 8 megapixeli capabila sa inregistreze video Full HD
+ memorie interna de 16 sau 32 GB
+ redare continut video la rezolutie Full HD
+ editor de documente Office
+ dimensiuni reduse, tinand cont de specificatiile generoase

Minusuri
- nu are buton dedicat pentru camera foto

Concluzie: Samsung Galaxy S II este probabil telefonul anului 2011, fiind unul dintre cele mai compacte si performante telefoane lansate anul acesta. Acesta se remarca prin hardware-ul puternic ce ofera o experienta multimedia excelenta. Telefonul are o grosime de doar 8,5 mm si vine cu cel mai nou Android. Poate fi folosit pentru orice, de la muzica, filme sau Internet pana la editare de documente, email-uri sau navigare GPS.



 
Update la Android 4.0 pentru Samsung Galaxy S II [ ... ]

Samsung ofera acum upgrade-ul de software la Android 4.0.4 Ice Crean Sandwich pentru doua dintre [ ... ]

 
Update-uri la Android 4.1 pentru Galaxy S II si S [ ... ]

Cei care au un Samsung Galaxy S III sau Galaxy S II se vor bucura in curand de update-ul la Android [ ... ]

 
Samsung Galaxy S II, noul varf de gama de la [ ... ]

Samsung a anuntat modelul Galaxy S II, urmasul demn al lui Galaxy S. Ecran mare, performante de [ ... ]


13 comentarii. Posteaza un comentariu

 
17-09-2011 12:33 de roman

la felul cum a fost prezentat s2 este momentan unul dintre cele mai bune optiuni de samrtphone-uri
chiar nu vei mai avea nevoie de tableta cu acesta

 
03-10-2011 12:03 de trandafir

acum ca tot pleaca nokia, si mai nou se vor concentra pe modele cu lanterna ma astept ca producatori ca samsung sa isi dubleze volumele

 
07-10-2011 16:11 de popovici

nu vreau sa sune a reclama insa nu gasesc alt mod de anunta asta :
http://www.facebook.com/samsung.mobilers.ro?sk=app_118571571581778&;app_data=cD1zaG93JmlkPTk%3D

 
16-10-2011 15:40 de chiriac

nu cred ca mai este mult pana va primi titulatura de telefonul anului 2011, este subtire si foarte puternic
daca nu ai avut pana acum un android este timpul sa incerci

 
18-10-2011 14:01 de neculai

comunicat important pentru fanii samsung
http://club.samsungmobile.ro/blog/

 
20-10-2011 12:42 de Ionut

Am observat ca nu poti sa pui pe telefon un fisie mai mare de 2 GB..daca l-as pune pe un micro SD..l-ar citi telefonul?..as putea sa-l redau in video player-ul nativ?..sau intr-un alt player descarcat din market?

 
20-10-2011 13:34 de neculai

daca este video nu, ce format este fisierul?
fal mp4 si apoi iti va merge
daca este avi/dvi cauta o aplicatie

 
13-11-2011 23:28 de silviu

interesant modelul insa mai mult imi plac cele cu bada, seria wave este dupa mine cea mai reusita
plus ca mai nou vom avea si o conferinta pentru developerii de bada
http://www.gadget.ro/bada-developers-challenge-romania-startul-din-15-noiembrie-2011/

 
28-11-2011 12:19 de roxy

cred ca este cel mai chipes telefon pe care l-am vazut anul asta,

 
01-01-2012 11:52 de roman

surpriza sa nu S2 este cel mai bun telefon al anului 2011
plus ca sunt multe telefoane marca samsung in top-ul go4it

 
08-01-2012 02:32 de mihai

anul acesta s2 este telefonul anului urmat de galaxy nexus , foarte tare

 
08-02-2012 12:15 de alice

cel mai tare din parcare este putin spus, insa s3 este pe tiava si din cate am inteles trebuie sa apara luna asta la barcelona

 
20-05-2013 00:39 de Bazily

da cine are s 2 sub acumulator ce scrie made in? la mn scrie samsung by china da dupa cum vad tel nu este chitaiskii merge tot normal mai ales camera ii tare....

Posteaza un comentariu

Autor
Comentariu
Verificare   Introdu cu grija caracterele din imaginea de mai jos.





    Alte categorii


    Alte articole


    Forum telefoane mobile

Afla secretele fiecarui mobil si gaseste raspuns la problemele si intrebarile tale pe forum!

Cont iTunes
scris de Mihai144268 pe 13-03 ora 02:57

Va recomand asa ceva
scris de CostinSilviu1990 pe 22-02 ora 18:32

Digi intra peste un abonat orange
scris de CostinSilviu1990 pe 18-01 ora 19:26

digi mobil blocat
scris de CostinSilviu1990 pe 18-01 ora 19:17

nu merge hard reset
scris de CostinSilviu1990 pe 3-01 ora 19:56

Service Profesional
scris de CostinSilviu1990 pe 3-01 ora 19:55

cum sti daca e fake sau nu
scris de CostinSilviu1990 pe 3-01 ora 19:53

Jtag
scris de CostinSilviu1990 pe 29-12 ora 00:00

lycamobile
scris de CostinSilviu1990 pe 28-12 ora 23:42

DEBLOCARE CARD Micro SD
scris de CostinSilviu1990 pe 28-12 ora 16:00

intra in forum



Catalog telefoane mobile: Nokia / Samsung / Sony / LG / Motorola / Sagem / Apple iPhone / HTC / Blackberry / Palm

HOT stuff: Coduri secrete telefoane / Portabilitate - cum pastrezi numarul / Super oferte / Telefoane mobile noi

copyright ©2008-2017 eMobil.ro by HTD Publishing
home | despre eMobil.ro | termeni si conditii de utilizare | contact