Nu esti logat!

Login | Nu ai cont? Creeaza cont nou
      Adauga mobilul
tau aici!
Fa-ti cont acum
HomeNoutatiTelefoane mobileForumJocuriAplicatii
Cautare
cautare avansata

Review HTC Magic


scris de emobil / duminicã, 09 aug 2009


HTC Magic - Vedere din fata

HTC Magic este urmasul primului telefon Android, HTC Dream (Google G1). Deosebirea principala intre cele doua este ca Magic nu mai are tastatura slide QWERTY, asa ca ai la dispozitie doar ecranul tactil pentru a scrie text. Avantajul este ca noul telefon este mai usor si mai subtire. Androidul este un sistem de operare excelent, care m-a cucerit din prima. Cred ca este singurul sistem de operare care se poate compara cu iPhone OS.



Daca iti iei un HTC Magic, o faci pentru software. Hardware-ul este undeva la mijloc, sunt multe alte telefoane (inclusiv HTC) care il depasesc din acest punct de vedere. Cu toate acestea, daca folosesti mult aplicatiile Google sau Internetul de pe telefon, atunci Magic-ul nu o sa te dezamageasca.

Vezi lista completa de specificatii si dotari ale HTC Magic



Aspect exterior / Utilizare / Functii de baza / Multimedia / Conectivitate / Aplicatii / Prezentare video / Concluzii


Aspect exterior



Cutia lui HTC Magic este de dimensiuni medii si contine doar accesoriile strict necesare. Am gasit un cablu miniUSB, castile handsfree, incarcatorul si o husa de piele. Telefonul este disponibil in doua variante de culoare, alb si negru, iar HTC alege culoarea husei in functie de culoarea telefonului. Am primit si un card microSD de 2 GB odata cu telefonul.

Ca dimensiuni, telefonul se incadreaza in limitele normale pentru un smartphone. Are o lungime de 113 mm, o latime de 55,56 mm si o grosime de numai 13,65 mm. Greutatea sa nu depaseste mai mult de 116 grame. Este foarte comod in buzunar sau in palma, senzatia de a-l tine in mana si de a-l folosi este foarte placuta.

Designul telefonului este excelent. HTC a acordat o mare atentie detaliilor. Chiar daca la realizarea carcasei s-a folosit doar plastic, este un plastic de calitate, solid si placut la atingere. Suprafetele sunt lucioase, dar rezista foarte bine la amprente. Formele sunt rotunjite, ceea ce face telefonul sa arate atat de bine.

HTC Magic - TastePartea frontala a telefonului este dominata de ecranul tactil de 3,2 inch, sub care se afla sase butoane si trackball-ul pentru navigare in meniuri. Putine telefoane folosesc un trackball, acest "accesoriu" era pana acum caracteristic BlackBerry-urilor. Utilizatorii de BlackBerry sunt incantati de usurinta navigarii in meniuri cu trackball-ul. Chiar daca Magic-ul are touchscreen, vei folosi cu siguranta trackball-ul cand vrei sa alegi ceva dintr-un meniu. Este rapid si precis. Cele sase butoane de sub ecran sunt tastele de apelare/ respingere apel, home, back, tasta de cautare si tasta de meniu. Tasta de respingere apel are si rolul de a porni si opri telefonul, precum si de a bloca ecranul si tastatura telefonului.

HTC Magic - Vedere din fata/ stanga (oprit)HTC Magic - Vedere din stanga

HTC Magic - Vedere din fata/ stangaHTC Magic - Vedere din stanga, orizontal

In partea stanga, telefonul are o tasta lunga pentru controlul volumului. Este usor de folosit, chiar si in timpul apelurilor.

In partea de jos, telefonul are portul miniUSB. Deoarece nu are jack audio de 3,5 mm, castile se conecteaza aici. Portul miniUSB nu este protejat cu un capac de cauciuc, asa ca e posibil sa mai intre praf acolo. Langa portul miniUSB se afla microfonul telefonului. Incarcarea se face tot pe miniUSB.

In partea dreapta si in partea de sus telefonul nu are nicio alta tasta sau mufa.

HTC Magic - Vedere din spatePartea din spate a telefonului gazduieste camera foto de 3,2 megapixeli, care nu are flash din pacate. Sub capacul din spate se afla bateria Li-Ion de 1340 mAh. Performantele sale sunt foarte bune, chiar daca Magic-ul cere sa fie utilizat intens. In perioada in care l-am folosit, bateria m-a tinut cam o zi si jumatate, dar am "abuzat" la maxim de functiile telefonului. Am stat pe Internet prin WiFi si reteaua operatorului, am vorbit la telefon vreo jumatate de ora, am ascultat muzica si i-am explorat toate meniurile. Datele oficiale ale producatorului spun ca telefonul trebuie sa reziste 420 de ore in standby sau 7 ore si 30 de minute in convorbire. Sunt convins ca aceste cifre nu sunt departe de adevar, insa vei folosi cu siguranta Magic-ul pentru a intra pe Internet, iar aceasta activitate consuma cel mai mult.

Cardul microSD se afla tot sub capacul din spate, dar nu trebuie sa scoti bateria pentru a avea acces la el. Ca la majoritatea telefoanelor, SIM-ul sta in spatele bateriei.


Utilizare



HTC Magic foloseste sistemul de operare Android de la Google, mai precis versiunea 1.5. Google G1 are versiunea 1.0 de Android, insa 1.5 vine cu mai multe imbunatatiri. Android-ul arata foarte bine, te indragostesti de el la fel de usor ca de iPhone OS. Meniurile sunt intuitive, te obisnuiesti foarte repede sa le folosesti.

Versiunea Android 1.5, numita si Cupcake, aduce mai multe imbunatatiri la tastatura virtuala QWERTY. Aceasta se aseaza mai bine pe ecran si raspunde imediat la comenzi.

Android vine cu o functie numita Live Folders. Functia aceasta se aseamana cu mecanismul Gmail de a nu crea foldere adevarate, ci label-uri. Un Live Folder nu contine elemente obisnuite (fisiere), ci anumite categorii de continut. De exemplu, poti sa ai un Live Folder cu feed-uri RSS sau cu o lista de restaurante. Magic vine deja cu doua Live Foldere, unul pentru toate contactele din agenda si altul pentru contactele marcate cu o steluta (ca in Gmail). Poate ca functia ar trebui explicata si promovata mai bine, este interesanta, dar conceptul poate parea dificil pentru cineva obisnuit cu folderele standard.

Magic are trei variante pentru ecranul de asteptare, fiecare cu widget-uri ce pot fi personalizate. Doua widget-uri sunt playerul de muzica si calendarul, insa poti sa descarci altele mai interesante.

Bara de notificari se afla in partea de sus a ecranului. Ocupa putin spatiu si iti arata toate informatiile utile. Poti sa vezi aici nivelul bateriei sau al semnalului, ce functii sunt activate (WiFi, Bluetooth), precum si daca ai apeluri nepreluate sau mesaje noi. In meniu gasesti o lista completa a evenimentelor recente, inclusiv download-uri sau instalari de software pe care le-ai facut.

Android-ul are un sistem foarte bun de management al memoriei, asemanator cu utilizarea memoriei swap pe calculatoare. Daca deschizi o aplicatie noua si nu exista suficient loc pentru ea, aplicatiile vechi vor fi mutate intr-o stare de asteptare, eliberand memoria. Cand revii la ele, le gasesti in aceeasi stare in care le-ai lasat. E mult mai bine decat la Symbian, unde aplicatiile sunt inchise definitiv daca nu au memorie suficienta.

Poti sa blochezi telefonul, astfel incat sa nu aiba nimeni acces in meniuri. Pentru deblocare, in loc de clasicul cod din cifre, trebuie sa unesti patru puncte dintr-o matrice 3 x 3.

Ecranul TFT capacitiv are 3,2 inch si ofera o rezolutie de 320 x 480 pixeli, precum si 65.000 culori. Chiar daca nu este cel mai mare ecran tactil si nu are cea mai buna rezolutie, nu inseamna ca este slab. Luminozitatea si contrastul sunt foarte bune, chiar si atunci cand lumina este puternica. In ceea ce priveste sensibilitatea la atingere, acesta ofera raspuns imediat comenzilor tale.

Viteza de lucru a lui HTC Magic este foarte buna. Nu mi s-a blocat niciodata, insa am mai intalnit cateva intarzieri mici de raspuns. Memoria RAM poate fi de 192 sau 288 MB. Eu am avut varianta de 288 MB si am fost multumit. Procesorul este un Qualcomm de 528 MHz, foarte rapid si el. Memoria de stocare este de 512 MB, insa am primit si un card microSD de 2 GB.

Accelerometrul este prezent, se descurca bine, dar merge doar in anumite aplicatii. Comutarea intre modurile portait si landscape se face rapid.


Functii de baza



La bani pe care ii scoti din buzunar ca sa cumperi un astfel de telefon, nici nu trebuie sa iti faci probleme cu apelurile. Difuzorul si microfonul sunt de calitate, m-am auzit excelent cu interlocutorii. Si receptia semnalului este foarte buna.

Agenda lui HTC Magic iti permite sa adaugi oricate contacte. Poti sa stabilesti o multime de detalii pentru fiecare in parte, cum ar fi numere de telefon, adresa sau email. Ca sa gasesti o persoana in agenda, cel mai usor este sa apesi butonul de cautare si sa-i scrii primele caractere din nume.

Magic-ul stie sa lucreze cu toate tipurile de mesaje: SMS, MMS si email. Poti folosi tastatura QWERTY virtuala atat in modul portrait, cat si in modul landscape. Evident, modul landscape este mult mai potrivit daca ai mult de scris. Functia de copy & paste este implementata de software-ul telefonului, asa ca poti sa trimiti prin SMS sau email link-uri sau texte copiate din alte aplicatii (cum ar fi browserul web). Editorul de SMS si MMS este acelasi, ca sa trimiti un MMS este suficient sa adaugi un fisier multimedia in mesaj.

Clientul de email este foarte bun, iti permite sa sortezi si sa cauti mesajele dupa mai multe criterii. Daca ai adresa de email la Gmail, iti poti configura foarte usor casuta de email (doar spui care sunt numele de utilziator si parola). Gmail se integreaza foarte bine in software-ul telefonului, asa ca te va anunta imediat ce primesti un mesaj nou.


Multimedia



HTC Magic este un telefon potrivit pentru multimedia, dar ajunge totusi la nivelul iPhone.

Galeria de imagini si galeria video sunt integrate intr-o singura aplicatie. Navigarea printre poze si filme se face usor si placut. Evident, poti sa le vezi atat in modul portrait, cat si landscape.

Player-ul de muzica recunoaste fisierele audio AAC, AAC+, AMR-NB, MP3, WMA, WAV, AAC-LC, MIDI, OGG, adica toate formatele populare. Muzica se aude bine, insa marele dezavantaj este ca trebuie sa folosesti castile din pachet. Nu ai jack de 3,5 mm, deci nu poti sa conectezi castile tale. Se gasesc convertoare de la miniUSB la jack de 3,5 mm, dar nu stiu cati au rabdare sa caute si sa cumpere.

Daca te asteptai ca Magic sa aiba radio FM, vei fi dezamagic. Telefonul imprumuta "bunul obicei" de la iPhone si nu implementeaza aceasta functie.

HTC Magic - Camera fotoCamera foto are 3,2 megapixeli si autofocus. Captureaza imagini la o rezolutie de 2048 x 1536 pixeli. Ca si la Google G1, ii lipseste flash-ul. Asta inseamna ca nu vei putea face poze pe intuneric. In partea de jos a aplicatiei pentru camera foto ai cinci comenzi rapide catre setari ale camerei: contrast, luminozitate etc. Camera nu are geotagging, desi telefonul are GPS. Fotografiile ies bine pentru o camera de 3,2 megapixeli, au culori placute si detalii clare.

HTC Magic stie sa inregistreze video, insa doar la rezolutie QVGA (320 x 240 pixeli) cu 15 fps. Din acest punct de vedere, e mult in urma altor smarphone-uri, care stiu sa filmeze cel putin VGA la 30 fps. Fisierele video pot fi salvate in format MP4 sau 3GP.


Conectivitate



HTC Magic este un telefon facut special pentru a sta conectat la Internet. Fie ca ai nevoie de WiFi, fie ca ai nevoie de GPRS, EDGE, 3G sau HSDPA 7,2 Mbps, telefonul le are si ti le pune la dispozitie.

Browserul web este excelent, se misca rapid si randeaza paginile excelent. Cel mai mare minus al sau il reprezinta lipsa suportului Flash, dar Adobe a confirmat ca lucreaza la o versiune de Flash pentru Android. Browser-ul web se bazeaza pe acelasi engine Webkit, folosit de Google Chrome, Safari si browserul de pe Symbian S60. Poti naviga pe mai multe pagini in acelasi timp, iar tranzitia intre pagini este usoara. Ai posibilitatea de zoom, astfel incat textul scris cu font mic nu reprezinta o problema. Browserul este optimizat pentru utilzarea touch, asa ca nu ai nevoie de stylus.

Pentru transferul datelor, poti opta pentru cablul miniUSB care este livrat in pachet. Telefonul are Bluetooth, insa acesta merge doar pentru handsfree sau pentru casti stereo cu suport A2DP. Nu poti sa transferi fisiere prin Bluetooth.


Aplicatii



HTC Magic are aproape toate aplicatiile de la Google preinstalate. Am spus deja de Gmail. In plus, ai Google Talk, YouTube, Google Maps, Google Calendar si Google Search.

Daca ai nevoie sa vizualizezi fisiere Microsoft Office sau PDF, poti sa folosesti versiunea preinstalata de Quickoffice. Din pacate, inca nu exista o versiune de Quickoffice care sa iti permita sa modifici fisierele.

HTC Magic are acces direct la Android Market. Poti sa iti descarci de aici o multime de aplicatii, dintre care o buna parte gratuite. Android Market este bine organizat, astfel incat e usor sa gasesti o aplicatie de un anumit tip.

HTC Magic - GPSGPS-ul este si el prezent, impreuna cu o busola digitala. Aplicatia preinstalata pentru GPS este Google Maps.


Prezentare video





Concluzii



Plusuri:
+ ecran mare, cu rezolutie buna
+ design compact si elegant
+ procesor puternic, Qualcomm 528 MHz
+ conectivitate WiFi si HSDPA

Minusuri:
- camera pentru apelurile video lipseste
- browser-ul web nu suporta Flash
- camera filmeaza la rezolutie foarte mica
- nu are radio FM
- Bluetooth-ul nu permite transferul de date

Concluzie: HTC Magic un telefon cu un design placut, foarte potrivit pentru o persoana care intra mult pe Internet de pe telefon sau care foloseste intens aplicatiile Google. Din pacate, nu se ridica la inaltimea asteptarilor in ceea ce priveste partea de multimedia. E posibil ca o parte din probleme sa se rezolve cu update-uri de software, pentru ca Android-ul este inca la inceputurile sale.



 
Vodafone aduce HTC Magic in Romania

Unul dintre cele mai cool telefoane cu Android, HTC Magic, este adus de astazi in Romania de catre [ ... ]

 
HTC a vandut un milion de Magic-uri

Inca de la lansarea Magic-ului, HTC a anuntat ca vrea sa vanda un milion de bucati pana in august. [ ... ]

 
Interfata Sense va putea fi instlata pe HTC Magic

Intre HTC Magic si Hero exista cateva diferente hardware, dar cea mai mare diferenta este software. [ ... ]


6 comentarii. Posteaza un comentariu

 
20-09-2009 22:22 de Anonim

cit costa???

 
28-09-2009 17:02 de andrada

cat costa?
fain telu

 
05-12-2009 22:02 de Tepes

"- Bluetooth-ul nu permite transferul de date"
cauta Bluetooth File Transfer si rezovi toate probleme cu bluettoth-ul

 
07-12-2009 11:47 de Dragos Filip

Telefonul e super. L-am gasit la liber si neblocat in orice retea pe quickmobile.ro la un pret foarte bun. Cred ca o sa-l primesc cadou de sarbatori :).

 
19-11-2011 07:58 de Anonim

Am EU unul dar ma tine bateria o zii. Si am gasit o aplicatie radio ff buna. Si cu transferu prin Bluetooth. Cum fac? Vlad_aem ajtatima asta e id meu

 
18-04-2012 17:35 de ghici cine

ce aplicatie radio ai gasit???

Posteaza un comentariu

Autor
Comentariu
Verificare   Introdu cu grija caracterele din imaginea de mai jos.





    Alte categorii


    Alte articole


    Forum telefoane mobile

Afla secretele fiecarui mobil si gaseste raspuns la problemele si intrebarile tale pe forum!

Cont iTunes
scris de Mihai144268 pe 13-03 ora 02:57

Va recomand asa ceva
scris de CostinSilviu1990 pe 22-02 ora 18:32

Digi intra peste un abonat orange
scris de CostinSilviu1990 pe 18-01 ora 19:26

digi mobil blocat
scris de CostinSilviu1990 pe 18-01 ora 19:17

nu merge hard reset
scris de CostinSilviu1990 pe 3-01 ora 19:56

Service Profesional
scris de CostinSilviu1990 pe 3-01 ora 19:55

cum sti daca e fake sau nu
scris de CostinSilviu1990 pe 3-01 ora 19:53

Jtag
scris de CostinSilviu1990 pe 29-12 ora 00:00

lycamobile
scris de CostinSilviu1990 pe 28-12 ora 23:42

DEBLOCARE CARD Micro SD
scris de CostinSilviu1990 pe 28-12 ora 16:00

intra in forum



Catalog telefoane mobile: Nokia / Samsung / Sony / LG / Motorola / Sagem / Apple iPhone / HTC / Blackberry / Palm

HOT stuff: Coduri secrete telefoane / Portabilitate - cum pastrezi numarul / Super oferte / Telefoane mobile noi

copyright ©2008-2017 eMobil.ro by HTD Publishing
home | despre eMobil.ro | termeni si conditii de utilizare | contact