Nu esti logat!

Login | Nu ai cont? Creeaza cont nou
      Adauga mobilul
tau aici!
Fa-ti cont acum
HomeNoutatiTelefoane mobileForumJocuriAplicatii
Cautare
cautare avansata

Review Samsung Galaxy Mini S5570


scris de emobil / sâmbătă, 15 oct 2011


Samsung Galaxy Mini S5570 - Vedere din fata

Samsung produce nu doar super smartphone-uri cum este Galaxy S II, ci si telefoane pentru utilizatorii obisnuiti, care vor un smartphone la un pret accesibil. Din aceasta categorie face parte Samsung Galaxy Mini S5570, un telefon compact cu Android 2.2, realizat din materiale de calitate si cu performante bune.



Samsung Galaxy Mini a fost lansat anul acesta in luna februarie. Vine cu Android 2.2, insa poate fi upgradat deja la Android 2.3. Hardware-ul nu este extrem de puternic, insa telefonul isi sustine cu brio sistemul de operare. Procesorul sau este de 600 MHz, iar memoria RAM are 384 MB.

Vezi lista completa de specificatii si dotari ale Samsung Galaxy Mini



Aspect exterior / Utilizare / Functii de baza / Multimedia / Conectivitate / Aplicatii / Prezentare video / Concluzii


Aspect exterior



Am primit telefonul intr-o cutie de dimensiuni mici, in interiorul careia am gasit incarcatorul, cablul de date microUSB, un card de memorie microSD de 2 GB, precum si manualul de utilizare. Cum probabil ai remarcat, lipsesc din pachet castile audio handsfree, asa ca trebuie sa dai tu niste bani pe casti ca sa asculti muzica la telefon.

Samsung Galaxy Mini S5570 - Vedere din fata/ dreapta (orizontal)Samsung Galaxy Mini S5570 - Vedere din fata/ jos (2)

Ca dimensiuni, Galaxy Mini este un telefon destul de compact, fara sa se remarce prin dimensiuni extrdem de reduse ca alte smartphone-uri. Acesta are o lungime de 110,4 mm, o latime de 60,8 mm si o grosime de 12,1 mm. Greutatea este de 105 grame, destul de putin pentru un smartphone. Galaxy Mini este disponibil in mai multe culori printre care negru, alb, gri si verde.

Samsung Galaxy Mini S5570 - Vedere din fata (alb)Samsung Galaxy Mini S5570 - Vedere din fata/ dreapta (2)

Partea frontala a lui Galaxy Mini este ocupata in cea mai mare parte de ecranul de 3,14 inch. Deasupra ecranului se afla difuzorul si senzorul de proximitate. La un telefon ieftin cum este Galaxy Mini era de asteptat sa nu gasim camera secundara pentru apeluri video, precum si senzorul pentru lumina ambientala. Sub ecran intalnim trei butoane hardware, butonul Acasa, Meniu si Inapoi. Butoanele sunt suficient de bine pozitionate incat sa le poti utiliza fara probleme. Lipseste butonul de cautare, care de obicei se gaseste pe aproape orice model Android.

In partea de sus, Galaxy Mini are jack-ul audio de 3,5 mm si portul microUSB. Dintre cele doua, protectie impotriva patrunderii prafului are doar portul microUSB.

Samsung Galaxy Mini S5570 - Vedere din fata/ stangaSamsung Galaxy Mini S5570 - Vedere din fata/ stanga (orizontal)

In partea din stanga se gaseste butonul de control al volumului, care este usor de apasat chiar si in convorbire. Tot aici se prinde si cureaua de mana.

Samsung Galaxy Mini S5570 - Vedere din fata/ dreapta (1)Samsung Galaxy Mini S5570 - Vedere din dreapta

In partea dreapta telefonul are butonul de pornire/ oprire, care se foloseste si pentru a schimba profilul. Tot aici are si cardul microSD, protejat cu un capac de plastic. Cei care scot des cardul din telefon se vor bucura, pentru ca nu trebuie sa mai umble si la baterie. Galaxy Mini nu are buton special pentru camera foto.

Samsung Galaxy Mini S5570 - Vedere din fata/ jos (1)In partea de jos se afla doar microfonul.


Samsung Galaxy Mini S5570 - Vedere din spatePartea din spate gazduieste camera foto de 3,2 megapixeli fara flash. Lentila camerei nu are protectie impotriva zgarieturilor, dar este pozitionata putin mai jos decat suprafata capacului din spate, ceea ce ajuta sa nu se atinga de alte obiecte, de exemplu atunci cand telefonul sta pe masa. Sub camera foto se afla difuzorul.

Odata desfacut capacul din spate, se poate observa bateria de 1.200 mAh. Sub aceasta se afla cartela SIM. Conform producatorului, bateria ar trebui sa ofere o autonomie de 570 ore de standby si aproximativ 9 ore si 30 minute de convorbire. Pe parcursul testului, bateria s-a epuizat in aproximativ o zi si jumatate, uneori chiar si o zi, in conditii de utilizare moderata, folosind toate functiile principale, inclusiv browsing, jocuri, fotografii si convorbiri telefonice.

Carcasa este destul de solida, chiar daca este confectionata integral din plastic. Datorita plasticului mat, carcasa este rezistenta la amprente. Chiar si ecranul a rezistat mai bine la amprente decat alte telefoane pe care le-am testat.


Utilizare



Samsung Galaxy Mini S5570 foloseste ca sistem de operare Android 2.2 Froyo, iar acesta poate fi upgradat deja la versiunea mai noua 2.3 Gingerbread. Samsung si-a pus propria interfata de utilizare TouchWiz 3.0. Se vede ca Samsung are experienta cu telefoanele medii sau low, pentru ca TouchWiz arata foarte bine, in ciuda rezolutiei reduse.

Ecranul tactil capacitiv al lui Galaxy Mini are 3,14 inch si ofera o rezolutie de 240 x 320 pixeli, precum si 256.000 culori. Chiar daca nu este un ecran foarte mare si nici rezolutia nu exceleaza, pot sa spun ca m-a surprins placut. Culorile si contrastul sunt foarte bune, in special lizibilitatea ecranului la lumina puternica este mai buna decat la alte smartphone-uri mult mai scumpe.

Din punct de vedere hardware, Samsung Galaxy Mini nu sta deloc rau pentru pretul scazut pe care il are. Vine cu un procesor ARM de 600 MHz, 384 MB de RAM si 160 MB memorie interna. Cu acest hardware, Galaxy Mini reuseste sa ruleze toate aplicatiile fara intarzieri sau intreruperi, totul mergand fluent.


Functii de baza



In ceea ce priveste calitatea audio, nu imi amintesc cand a fost ultimul telefon testat care sa fi avut probleme la acest capitol. Galaxy Mini este si el foarte bun, avand un difuzor ce reda un sunet puternic si clar. Nivelul semnalului este si el excelent.

Ecranul principal ofera informatiile despre nivelul bateriei, al semnalului, precum si informatii despre Bluetooth, WiFi, GPS etc. Sunt disponibile de fapt 7 ecrane pe care iti poti aseza icon-urile, acestea fiind accesibile prin miscarea cu degetul la stanga sau la dreapta ecranului principal. Pe langa obisnuitele shortcut-uri catre aplicatii, poti sa adaugi widget-uri.

Meniul principal este cel clasic pentru Android, adica icon-urile sunt afisate sub forma de matrice in ordine alfabetica.

Agenda lui Galaxy Mini ofera spatiu de stocare nelimitat al contactelor. Acesta afiseaza persoanele in ordine alfabetica si le grupeaza pe litere. Ai posibilitatea de a afisa contactele de pe cartela SIM sau pe cele din memoria telefonului. Poti crea grupuri si vizualiza istoricul apelurilor pe ultimele 30 de zile. Adaugarea sau modificarea unui contact se faca foarte usor. Fiecare contact poate primi un numar foarte mare de informatii suplimentare cum ar fi un numar de telefon fix, email, data nasterii, ton de apel personalizat si chiar o imagine reprezentativa.

La capitolul mesaje, Galaxy Mini se descurca foarte bine. Acesta stie sa trimita toate tipurile de mesaje, adica SMS, MMS, email sau mesagerie instantanee. Pentru scrierea mesajelor SMS si MMS, telefonul foloseste aceeasi aplicatie, iar pentru email are un client separat. Scrierea mesajelor se face doar pe tastatura QWERTY, insa vestea buna este ca telefonul vine cu Swype. E drept ca merge doar pentru engleza, dar poti sa scrii text mult mai rapid asa.

Pentru email, Samsung Galaxy Mini are preinstalata aplicatia Gmail, care poate fi configurata cu mai multe conturi Google simultan. Telefonul are si aplicatia standard de email pentru Android, care poate fi configurata pentru conturi POP3/IMAP. Ambele aplicatii suporta atasamente.

Task managerul se poate activa prin apasarea butonului Acasa pentru cateva secunde. Cu ajutorul acestuia poti vizualiza ce aplicatii ruleaza la un moment dat, memoria RAM utilizata de aplicatii, dar si un sumar al memoriei ocupate pe cardul de memorie sau in memoria telefonului.


Multimedia



Pentru stocarea continutului multimedia, Galaxy Mini pune la dispozitia utilizatorului 160 MB memorie interna, precum si un card de memorie microSD de 2 GB. Telefonul suporta carduri microSD de pana la 32 GB.

Galeria de imagini este destul de bine organizata. Imaginile sunt stocate in foldere separate, iar galeria are cateva efecte de tranzitie 3D foarte interesante. De notat ca trecerea de la o poza la alta se face surprinzator de rapid, mai ales ca nu avem de-a face cu un procesor de ultima generatie. Chiar si zoom-ul m-a surprins prin viteza sa. Imaginile pot fi editate pe telefon si pot fi trimise foarte rapid si usor prin email, MMS sau Bluetooth.

Playerul audio are o interfata simpla si excelent realizata, oferindu-ti posibilitatea de a organiza eficient muzica din telefon. Aceasta poate organiza muzica in albume, iti poate crea liste de melodii, sau poate face organizarea dupa artist. Calitatea audio este foarte buna. Din pacate castile lipsesc din pachet. Cum aproape toate lumea asculta muzica la telefon, cumparatorii acestui model vor mai da niste bani pe casti. Ca sa nu mai vorbim ca daca iti trebuie casti handsfree, nu doar niste casti simple, trebuie sa cauti prin magazinele de specialitate.

Radioul FM are o interfata foarte simpla, dar cu aspect placut. Radioul are functia RDS, afisandu-ti informatii despre posturile de radio. Poate cauta si memora posturile din zona in care te afli. Ai nevoie bineinteles de casti, pentru ca acestea functioneaza ca o antena.

Camera foto are 3,2 megapixeli si poate realiza imagini la o rezolutie maxima de 2048 x 1536 pixeli. Din pacate nu are autofocus si nici flash, asa ca pozele nu ies extraordinar. Interfata este simpla si are foarte putine functii. Este totusi o camera reusita pentru rezolutia mica pe care o are, asa ca este potrivita pentru un utilizator care face poze ocazional. Nivelul detaliilor de exemplu este bun, culorile sunt si ele apropiate de cele naturale.

Inregistrarea video se face la o rezolutie de 320 x 240 pixeli cu 15 fps, numai buna pentru un clip video de trimis prin MMS sau email pe alt telefon, dar nimic mai mult. E clar ca nu poti sa faci filme pentru YouTube cu acest telefon.

Playerul video poate reda fara probleme filme in format 3GP si MP4. Nu exista suport pentru codecurile DivX si Xvid, insa nu era ceva de asteptat pentru un smartphone entry level.


Conectivitate



In ceea ce priveste conectivitatea, Galaxy Mini surprinde placut pentru un telefon entry level.

Pentru a naviga pe Internet ai doua variante. Prima si cea mai rapida este prin WiFi b/g/n, avand nevoie doar de un hotspot. Telefonul Samsung are si HSDPA cu viteze de pana la 7,2 Mbps, ceea ce este suficient daca ai acoperire buna si un abonament de Internet de la operatorul tau.

Browserul web ar fi fost perfect daca ecranul telefonului ar fi avut o rezolutie mai mare. Stim ca browserul standard de pe Android este performant, insa un ecran mai mare ar fi facut paginile web sa se vada mai bine. Browserul poate deschide mai multe pagini simultan, poate crea bookmarkuri, ba are chiar si functia de copy/ paste. Poti face zoom in pagini fie printr-o dubla atingere, fie prin functia de multi touch.

Pentru a conecta telefonul la calculator poti folosi cablul de date microUSB sau Bluetooth-ul v2.1.


Aplicatii



Samsung Galaxy Mini are destul de multe aplicatii preinstalate, in principal cele de la Google care vin in mod obisnuit cu Android. La capitolul aplicatii utile, am gasit un calculator, aplicatia Voice Recorder, precum si un manager de fisiere excelent.

Samsung Galaxy Mini are si un receptor GPS. Google Maps este aplicatia preinstalata pentru harti, iar functia Navigation iti ofera navigare vocala gratuita. Hartile se incarca rapid, insa un ecran mai mare ar fi fost benefic. Modul street view este si el disponibil, asa ca poti sa vezi cum arata strazile unde vrei sa ajungi.

Ca orice telefon Android, Galaxy Mini iti ofera Android Market, de unde poti sa descarci orice aplicatie doresti. Ai la dispozitie foarte multe aplicatii gratuite, cat si contra cost.


Prezentare video





Concluzii



Plusuri
+ Android 2.2 Froyo cu interfata TouchWiz 3.0
+ WiFi b/g/n si HSDPA
+ jack audio de 3,5 mm
+ editor de documente
+ carcasa solida pe care nu raman amprentele

Minusuri
- rezolutie scazuta a ecranului
- nu are buton dedicat pentru camera foto
- nu vine cu handsfree sau casti

Concluzie: Samsung Galaxy Mini este alegerea perfecta pentru cei care isi doresc un smarthpone cu Android si nu vor sa cheltuiasca foarte multi bani. Telefonul este destul de performant pentru clasa din care face parte, iar carcasa solida il face sa para de calitate. Iti permite sa navighezi fara probleme pe Internet, sa faci fotografii, sa te joci si sa citesti email-uri.



 
Telefoane noi cu Android de la Samsung: S5830 [ ... ]

Samsung a anuntat oficial mai multe telefoane noi cu Android. Acestea acopera o gama variata de [ ... ]

 
Review Samsung I9000 Galaxy S

Samsung I9000 Galaxy S este unul dintre cel mai populare telefoane Samsung cu Android lansate in [ ... ]

 
Cum ramane cu telefoanele Google? Aproape sigur va [ ... ]

Cine sa-i mai inteleaga pe cei de la Google? Dupa ce au anuntat ca nu vor mai lansa un Google Nexus [ ... ]


7 comentarii. Posteaza un comentariu

 
16-10-2011 15:38 de chiriac

nu e rau deloc telefonul, este oferta ideala pentru cineva care are nevoie de un telefon simplu si ieftin

 
03-11-2011 23:47 de Anonim

se poate decoda aici http://www.decodarigsm.ro/decodare-samsung-s5570-galaxy-mini?keyword=5570

 
26-12-2011 12:03 de albata

extraordinar telefonul :) are varul meu :) e tot ce vrei de la un telefon fotografii de calitate android grafica finete design jocuri video memorie aplicatii muuulte

 
16-01-2012 00:39 de blu.

e super telefonul . il am de aproape o saptamana si sunt destul de multumit de raportul calitate/pret . felicitari pentru review !

 
09-04-2012 11:46 de Anonim

cum intru in meniu, cand apas tasta din mijloc imi cere sa desensz model de deblocare ?

 
19-04-2012 22:42 de Anonim

am o problema cu bateria se descarca foarte repede...nu ma tine mai mult de o zi:(...

 
07-03-2014 14:07 de Anonim

pot face upgrade la android.am versiunea 2.2 vreau 2.3 stie cineva cum si de unde

Posteaza un comentariu

Autor
Comentariu
Verificare   Introdu cu grija caracterele din imaginea de mai jos.





    Alte categorii


    Alte articole


    Forum telefoane mobile

Afla secretele fiecarui mobil si gaseste raspuns la problemele si intrebarile tale pe forum!

Cont iTunes
scris de Mihai144268 pe 13-03 ora 02:57

Va recomand asa ceva
scris de CostinSilviu1990 pe 22-02 ora 18:32

Digi intra peste un abonat orange
scris de CostinSilviu1990 pe 18-01 ora 19:26

digi mobil blocat
scris de CostinSilviu1990 pe 18-01 ora 19:17

nu merge hard reset
scris de CostinSilviu1990 pe 3-01 ora 19:56

Service Profesional
scris de CostinSilviu1990 pe 3-01 ora 19:55

cum sti daca e fake sau nu
scris de CostinSilviu1990 pe 3-01 ora 19:53

Jtag
scris de CostinSilviu1990 pe 29-12 ora 00:00

lycamobile
scris de CostinSilviu1990 pe 28-12 ora 23:42

DEBLOCARE CARD Micro SD
scris de CostinSilviu1990 pe 28-12 ora 16:00

intra in forum



Catalog telefoane mobile: Nokia / Samsung / Sony / LG / Motorola / Sagem / Apple iPhone / HTC / Blackberry / Palm

HOT stuff: Coduri secrete telefoane / Portabilitate - cum pastrezi numarul / Super oferte / Telefoane mobile noi

copyright ©2008-2017 eMobil.ro by HTD Publishing
home | despre eMobil.ro | termeni si conditii de utilizare | contact