Nu esti logat!

Login | Nu ai cont? Creeaza cont nou
      Adauga mobilul
tau aici!
Fa-ti cont acum
HomeNoutatiTelefoane mobileForumJocuriAplicatii
Cautare
cautare avansata

Review Samsung Galaxy S III


scris de emobil / luni, 01 oct 2012


Samsung Galaxy S III - Vedere din fata

Samsung este in acest moment cel mai important producator de smartphone-uri Android. Telefoanele sale de top sunt apreciate de utilizatori, fiind de cele mai multe ori referinta pentru acest sistem de operare sau subiect de comparatie cu iPhone. Galaxy S III este fara indoiala un model reusit, care continua succesul lui Galaxy S II.



De la ecranul foarte mare de 4,8 inch si pana la procesorul quad-core puternic, toate specificatiile sunt la superlativ. Telefonul a fost lansat cu Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich, insa va primi versiunea 4.1 Jelly Bean ca upgrade in doar cateva saptamani. In mai multe tari se va vinde direct cu Jelly Bean preinstalat.

Vezi lista completa de specificatii si dotari ale Samsung Galaxy S III



Aspect exterior / Utilizare / Functii de baza / Multimedia / Conectivitate / Aplicatii / Prezentare video / Concluzii


Aspect exterior



Samsung Galaxy S III vine intr-o cutie de dimensiuni medii, iar accesoriile sunt doar cele strict necesare. Gasim asadar incarcatorul de priza, care se desface si ii poti folosi separat cablul microUSB pentru a-l conecta sau incarca de la calculator. De asemenea, telefonul vine cu un handsfree cu fir, ce se poate folosi si pentru a asculta muzica. In afara de obisnuitele manuale de instructiuni, cutia nu mai contine nicio surpriza.

Telefonul este facut integral din plastic, insa materialul este de calitate si creeaza o impresie placuta. Ecranul foarte mare obliga telefonul sa aiba dimensiuni generoase, adica 136,6 mm lungime si 70,6 mm latime. Vestea buna vine in privinta grosimii, smartphone-ul fiind impresionant de subtire cu ai sai 8,6 mm. Nici greutatea nu este mare pentru un asemenea device, el cantarind 133 de grame.

Samsung Galaxy S III - Vedere din fata/ dreaptaPartea din fata contine ecranul de 4,8 inch, iar deasupra acestuia se afla difuzorul pentru apeluri, senzorii de lumina si de proximitate, precum si camera pentru apeluri video. Sub ecran se afla trei butoane, adica meniu, home si back. Tastele de meniu si back sunt tactile, insa butonul home este fizic.


Samsung Galaxy S III - Vedere din dreaptaPartea dreapta a telefonului contine butonul de oprire/ pornire a telefonului.


Samsung Galaxy S III - Vedere din stanga/ susPartea stanga nu este nici ea mai bogata, avanda doar controlul pentru volum.


Partea de jos contine portul microUSB si microfonul.

Samsung Galaxy S III - Vedere din dreapta/ susPartea de sus contine mufa pentru casti, dar si microfonul secundar care ajuta la eliminarea zgomotului de fond.


Samsung Galaxy S III - Vedere din spateIn partea din spate se afla camera foto, flash-ul LED, precum si difuzorul extern. Sub capacul din spate se afla bateria, slotul pentru cartela SIM si slotul pentru un card de memorie microSD. De mentionat ca si Samsung a trecut la microSIM cu acest telefon, la fel cum era deja pe iPhone. Daca ti-l cumperi, trebuie sa mergi la operatorul tau si sa-ti schimbi cartela SIM actuala cu una mai mica ce se potriveste in slot-ul respectiv.

Bateria are 2.100 mAh, ceea ce este suficient de generos. Samsung promite timpi de convorbire de pana la 21 de ore si 40 de minute in 2G sau 11 ore si 40 de minute in 3G. Timpul de standby variaza de la 590 de ore in 2G pana la 790 de ore in 3G. Durata reala de viata depinde foarte mult de modul de utilizare. Il poti descarca in cateva ore daca il folosesti continuu pentru Internet sau ca navigator GPS, dar il poti si pastra mai multe zile daca doar dai telefoane, mesaje si folosesti Internetul moderat.


Utilizare



Samsung Galaxy S III vine cu sistemul de operare Android, versiunea 4.0.4 Ice Cream Sandwich. Conform informatiilor publicate de Samsung, acesta va putea fi actualizat la versiunea 4.1 Jelly Bean in octombrie sau noiembrie. De asemenea, dupa aceasta data, telefonul va fi pus deja in vanzare cu Jelly Bean in unele tari.

Samsung si-a pus interfata de utilizare proprie TouchWiz peste sistemul de operare Android. Aceasta arata bine si modifica o multime de aspecte ale Android-ului standard, de la ecranul de blocare pana la meniuri si aplicatii.

Samsung Galaxy S III - TouchscreenEcranul de 4,8 inch ofera rezolutia de 720 x 1280 pixeli, ceea ce inseamna ca poti viziona filme la rezolutie HD 720p in cele mai bune conditii. Ecranul foloseste tehnologia Super AMOLED, ceea ce inseamna culori vii si contrast bun. In mod surprinzator, se comporta foarte bine si in lumina puternica. Fata de alte telefoane pe care nu mai vezi nimic, Galaxy S III chiar iti permite sa citesti ecranul fara probleme.


Telefonul se misca foarte bine in meniuri si aplicatii, datorita procesorului quad-core de 1,4 GHz si memoriei RAM de 1 GB. In mod normal e imposibil sa il blochezi, poate doar vreo aplicatie defecta sa-i faca probleme. Chiar si in acest caz, poti sa folosesti task manager-ul si sa opresti aplicatia cu probleme.


Functii de baza



Galaxy S III se comporta foarte bine in apeluri, atuul sau fiind anularea zgomotului de fond cu ajutorul celui de-al doilea microfon. Difuzorul este si el puternic, ceea ce inseamna ca poti sa auzi chiar daca esti intr-o zona mai galagioasa.

Agenda telefonului este functionala, oferindu-ti posibilitatea de a cauta usor persoana pe care vrei sa o suni. Ai optiuni sa suni, sa trimiti mesaje, sa trimiti email sau sa vorbesti pe Google Talk.

Functiile de mesagerie sunt si ele excelente, de alftel asa cum te-ai astepta de la un smartphone. Exista o singura aplicatie pentru SMS si MMS, iar diferenta intre ele o faci adaugand un fisier multimedia la mesaj. In ceea ce priveste email-ul, ai doua optiuni. Exista o aplicatie Gmail preinstalata pentru cei cu un cont Google, dar exista si o aplicatie diferita pe care o poti configura pentru conturi POP3/ IMAP.


Multimedia



Un telefon cu asemenea specificatii este excelent pentru multimedia. Ai suficient spatiu sa iti tii muzica, pozele si filmele, pentru ca vine cu memorie interna de 16, 32 sau 64 GB. In plus, exista slot microSD daca ai nevoie de si mai multa memorie.

Galeria foto este functionala, permitandu-ti sa afisezi pozele in functi de album, timp sau loc. Iti poate recunoaste automat fetele oamenilor din poze si ulterior poti sa le asociezi cu un contact din agenda ta. Odata asociate, vor fi recunoscute si in alte fotografii, astfel incat poti sa iti afisezi pozele si in functie de persoanele care apar in ele.

Playerul de muzica este unul propriu Samsung, insa si acesta este reusit. Iti permite sa-ti grupezi melodiile in functie de gen, artist sau album. De asemenea, recunoaste stilul melodiilor si iti permite sa asculti muzica in functie de starea de spirit in care te afli. De exemplu, poti alege sa asculti muzica linistita sau muzica energica, iar playerul selecteaza automat melodiile respective si ti le reda. Calitatea audio este foarte buna, chiar si atunci cand folosesti castile din pachet.

Radioul FM este perfect pentru a alunga plictiseala. Are RDS, ceea ce inseamna ca iti afiseaza pe ecran informatii utile transmise de postul de radio, cum ar fi numele melodiei care ruleaza. Castile au si rol de antena, iar frecventa posturilor preferate poate fi memorata.

Playerul video este foarte reusit, avand o interfata de utilizare placuta si functionala. Galaxy S III are cateva atuuri care il fac excelent pentru vizionarea filmelor. Primul dintre ele este ecranul mare si de calitate, care reda extrem de bine culorile. Al doilea avantaj este procesorul foarte puternic, care ii permite sa redea filmele fara sacadari, chiar daca vorbim de fisiere in format HD 1080p. Sunt suportate toate formatele populare, inclusiv DivX si Xvid.

Samsung Galaxy S III are o camera foto de 8 megapixeli. Poate ca numarul megapixelilor nu suna impresionat, in conditiile in care exista smartphone-uri cu mult mai mult decat atat, mergand pana la 41 in cazul Nokia 808 PureView. Asa cum stim insa, nu doar numarul megapixelilor conteaza pentru a obtine imagini de calitate. Si tocmai acesta este atuul lui Galaxy S III, pozele facute cu acest smartphone sunt extrem de reusite. Culorile sunt vii, iar nivelul detaliilor este foarte bun. Acest telefon poate inlocui o camera foto compacta fara nicio problema. Aplicatia camerei foto ofera extrem de multe functii interesante, pe care nu le regasesti pe alte smartphone-uri. Best Photo este una dintre ele, aceasta facand 8 poze in succesiune rapida si alegand-o automat pe cea mai buna dintre ele. Este utila mai ales pentru a evita fotografiile cu persoane care clipesc. Camera foto ofera si HDR, o functie din ce in ce mai prezenta pe smartphone-urile de top, care iti permite sa obtii fotografii reusite chiar si atunci cand exista o diferenta semnificativa intre gradul de iluminare al obiectelor.

Inregistrarea video este un alt punct forte al telefonului, aceasta putand fi realizata la rezolutia de 1080p cu 30 fps. In timp ce filmezi, poti si sa salvezi ca fotografii unele cadre. Folosind aplicatia YouTube pentru Android, le poti incarca rapid pe Internet ca sa le arati prietenilor.


Conectivitate



Fiind un smartphone de top, Galaxy S III ofera toate optiunile de conectivitate de care ai nevoie. Daca ai acces la un hotspot, poti folosi WiFi b/g/n. Exista si optiunea DLNA, prin care poti reda filmele sau muzica pe un device compatibil, cum ar fi un televizor, direct prin conexiunea wireless. Atunci cand nu esti acasa, poti folosi Internetul mobil HSPA cu viteze de pana la 21 Mbps pentru download si 5,76 Mbps pentru upload. Cum nu sunt prea multi operatori care ofera LTE inca, telefonul vine in general fara acest tip de conexiune, insa exista si o varianta cu LTE pentru tarile in care aceasta tehnologie a fost lansata.

Poti sa folosesti telefonul ca si router wireless, pentru ca are o optiune de hotspot WiFi. In acest fel, poti folosi conexiunea de Internet a operatorului pe mai multe device-uri, cum ar fi laptop-uri sau tablete.

Telefonul Samsung are Bluetooth 4.0, iar conexiunea la calculator se poate realiza si cu ajutorul cablului microUSB din pachet.

Device-ul vine si cu NFC, chiar daca utilitatea ramane inca limitata. Poti sa share-uiesti informatii intre telefoanele care au aceasta tehnologie doar printr-o atingere, similar cu ceea ce faci prin Bluetooth, dar mult mai rapid. Exista si handsfree-uri Bluetooth care se pot asocia cu telefonul doar printr-o atingere, in loc sa aiba nevoie de procesul obisnuit de cautare si introducere de parola.

Browserul web este cel standard de pe Android si functioneaza foarte bine. Este rapid, afiseaza corect paginile si are toate functiile necesare. Daca preferi alte browsere, cum ar fi Opera sau Chrome, le poti instala din Play Store.


Aplicatii



Ca orice smartphone Android, Galaxy S III vine cu multe aplicatii preinstalate, inclusiv cele de la Google. Printre acestea se numara Gmail, Calendar, YouTube si multe altele.

Samsung a pus si alte aplicatii utile pe telefon. Editorul de documente Office este foarte reusit, permitandu-ti sa modifici fisiere Word sau Excel. De asemenea, exista si un viewer pentru fisiere PDF. Pe langa acesta, exista si aplicatiile standard, cum ar fi un calculator, un ceas sau o aplicatie de notite.

O serie de aplicatii proprii Samsung sunt asa-numitele Hubs: Social Hub, Music Hub, Game Hub si Readers Hub. Numele sunt intuitive, dar sa le luam pe rand.

Social Hub iti permite sa-ti accesezi conturile de Facebook, Twitter, LinkedIn, Yahoo Messenger, Google Talk si altele. Practic ai o singura aplicatie pentru email-uri si mesaje de pe aceste site-uri. Music Hub este o sursa de muzica, de unde poti sa cumperi melodiile care iti plac. Game Hub este dedicat pasionatilor de jocuri, de unde pot sa descarce jocuri noi pentru telefon. Nu in ultimul rand, Readers Hub iti permite sa cumperi carti in format electronic pentru a le citi pe telefon.

Aplicatia preinstalata pentru harti si navigare GPS este Google Maps. Asa cum stii, este o aplicatie foarte reusita, care iti permite sa te orientezi, dar si sa folosesti telefonul ca GPS in masina. Din pacate are nevoie de conexiune la Internet permanent, ceea ce poate fi o problema cand pleci din tara. Exista insa alte aplicatii pe care le poti cumpara si care iti permit sa salvezi hartile in memoria telefonului.

Daca iti cumperi telefonul, vei petrece probabil prima zi instaland alte aplicatii. Ai la dispozitie Play Store de la Google, unde gasesti orice iti trece prin minte, fie gratuit, fie contra cost.


Prezentare video











Concluzii



Plusuri
+ foarte puternic datorita procesorului quad-core
+ ecran mare si de calitate
+ camera foto de 8 megapixeli care fotografiaza si filmeaza excelent
+ conectivitate de exceptie la Internet si browser web bun
+ editor de documente Microsoft Office
+ upgradabil in scurt timp la Android 4.1 Jelly Bean

Minusuri
- plasticul are un aspect relativ ieftin, insa este doar o problema vizuala, pentru ca e de calitate

Concluzie: Samsung Galaxy S III este fara indoiala un smartphone excelent, asa ca daca esti fan Android si vrei un telefon de top, este alegerea ideala. Samsung a aratat in ultimul timp ca ii pasa de clienti, oferind update-uri la versiunile mai noi de Android. Prin urmare, nu iti va parea rau de investitia ta dupa un an.



 
Update de Android pentru mai multe device-uri [ ... ]

Samsung ofera mai multe update-uri pentru cateva dintre device-urile Galaxy. Cei mai fericiti sunt [ ... ]

 
Update-uri la Android 4.1 pentru Galaxy S II si S [ ... ]

Cei care au un Samsung Galaxy S III sau Galaxy S II se vor bucura in curand de update-ul la Android [ ... ]

 
Samsung Galaxy S III va primi Android Jelly Bean

Varful de lance in domeniu de smartphone-uri de la Samsung va primi upgrade la Android 4.1 Jelly [ ... ]


1 comentarii. Posteaza un comentariu

 
09-12-2012 17:38 de marin

am cautat de cateva luni un smartphone ca sa imi inlocuiasca vechiul galaxy s1
m-am uitat la tot ce a aparut in 2012 si nu am gasit nimic interesant cu exceptia acestui model
din punctul meu de vedere este cel mai bun gadget care ar putea sa imi inlocuiasca vechitura

Posteaza un comentariu

Autor
Comentariu
Verificare   Introdu cu grija caracterele din imaginea de mai jos.





    Alte categorii


    Alte articole


    Forum telefoane mobile

Afla secretele fiecarui mobil si gaseste raspuns la problemele si intrebarile tale pe forum!

Cont iTunes
scris de Mihai144268 pe 13-03 ora 02:57

Va recomand asa ceva
scris de CostinSilviu1990 pe 22-02 ora 18:32

Digi intra peste un abonat orange
scris de CostinSilviu1990 pe 18-01 ora 19:26

digi mobil blocat
scris de CostinSilviu1990 pe 18-01 ora 19:17

nu merge hard reset
scris de CostinSilviu1990 pe 3-01 ora 19:56

Service Profesional
scris de CostinSilviu1990 pe 3-01 ora 19:55

cum sti daca e fake sau nu
scris de CostinSilviu1990 pe 3-01 ora 19:53

Jtag
scris de CostinSilviu1990 pe 29-12 ora 00:00

lycamobile
scris de CostinSilviu1990 pe 28-12 ora 23:42

DEBLOCARE CARD Micro SD
scris de CostinSilviu1990 pe 28-12 ora 16:00

intra in forum



Catalog telefoane mobile: Nokia / Samsung / Sony / LG / Motorola / Sagem / Apple iPhone / HTC / Blackberry / Palm

HOT stuff: Coduri secrete telefoane / Portabilitate - cum pastrezi numarul / Super oferte / Telefoane mobile noi

copyright ©2008-2017 eMobil.ro by HTD Publishing
home | despre eMobil.ro | termeni si conditii de utilizare | contact